Povežite se s nama

Međimurje

Slušali su priče i legende, a potom slikali Pozoja i Grabancijaša

Objavljeno:

- dana

MUZEJ MEĐIMURJA

U Muzeju Međimurja održane su dječje kreativne radionice za djecu od šest do četrnaest godina.

Radionice su vodili muzejski pripravnici Zoran Turk i Tajana Vidović.

– Uz prethodno kratko predavanje, svoje znanje djeca su izrazila na kreativan način vlastitom umjetničkom vizijom. Pastelama su slikali i povezivali razne tematike poput zmaja Pozoja i čarobnjaka Grabancijaša, otkrivali su vezu između vještica i buzdovana na krovu dvorca, pričali smo im o Nikoli Čakovečkom i njegovom poveznicom s Kuršanečkim lugom, a nisu ni izostale legende o najvećem srednjovjekovnom ljubavnom paru, Izabelli Petrocci i Nikoli Malakociju, kao ni legende o životu dama i vitezova u srednjem vijeku – rekla je Tajana Vidović iz Muzeja Međimurja Čakovec.

Izvor:
Foto: Marta Konjačić

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje