Povežite se s nama

Međimurje

Smanjuje se broj krađa, no raste broj slučajeva nasilja u obitelji

Objavljeno:

- dana

STATISTIKA OTKRIVA

Broj teških krađa na području Grada Čakovca u prvih ovogodišnjih devet mjeseci veći je od broja teških krađa u cijeloj prošloj godini, a u odnosu na prethodnu godinu, povećan je i broj slučajeva nasilja u obitelji.

Ti statistički podaci izneseni su na sjednici Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, koja je održana u Gradskoj vijećnici. Zanimljivo je i da je 36 slučajeva obiteljskog nasilja evidentirano u naselju Kuršanec, dok ih je u preostalih 13 naselja u sastavu grada bilo 21.

S druge strane ohrabruje činjenica da su svi ostali pokazatelji u pozitivnom trendu. Tako je broj krađa 67 naprema 113 prošlogodišnjih. Dosad je evidentirano 23 slučaja drskog ponašanja, dok ih je lani bilo 28. Remećenja javnog reda i mira ove godine bilo je 44, a lani 55.

– Policijska uprava međimurska u 68 posto slučajeva otkrije počinitelje, te je po tim rezultatima među najboljima u Hrvatskoj – otkrio je pritom Krešimir Jurčević, načelnik Policijske postaje Čakovec.

Raspravljalo se  i o potrebi jačeg provođenja preventivnih akcija, posebno usmjerenih prema suzbijanju svih oblika ovisnosti od alkohola, preko droge do kockanja, posebno kod mladih.

Izvor: Ilustracija
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje