Povežite se s nama

Međimurje

Smijeh i zabava uz ples i vožnju u tačkama

Objavljeno:

- dana

Festival starijih osoba u Nedelišću

Centar za pomoć u kući Međimurske županije kroz svoj program “Klubovi za starije osobe” te Općina Nedelišće i Matica umirovljenika Međimurske županije organizirali su 4. Festival starijih osoba u Nedelišću, koji je uključivao bogati kulturno-zabavni program i sportska nadmetanja.

Prije službenog dijela programa u dvorani NGC Aton predstavljena je izložba ukrasnih i uporabnih radova starijih osoba. Izlagači koji su uljepšali pozornicu bili su Klub za starije osobe Nedelišće, Centar za pomoć u kući Međimurske županije, Udruga žena “Brest” Podbrest, Klub za starije osobe Varaždin i Udruga žena “Zlatne ruke” Čakovec. Uz bogat program, raznolikost plesa, pjesme i zabave te tamburaše uživali su gosti, ali i sudionici.

Nakon glazbeno-scenskog programa uslijedio je ručak i priprema za sportska nadmetanja u četiri discipline – nošenje jaja na žlici, ludi slalom u tačkama, trčanje s mlinčekom i potezanje užeta. Nakon uzbudljive završnice ukupni pobjednici ovogodišnjih sportskih susreta postali su članovi Kluba za starije osobe Varaždin. Drugo mjesto zauzeli su domaćini iz Nedelišća, koji su za pobjednicima zaostali svega 7,4 sekunde, dok je treće mjesto ekipno osvojio Prelog.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani predali automatske puške, spremnike, streljivo…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I nadalje je u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošloga petka i subote (26. i 27. veljače 2021.) policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Nastavite čitati