Povežite se s nama

U fokusu

Smoljanec iz varaždinske bolnice došao na čelo Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

ROŠADE U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA

– Bivši sanacijski upravitelj varaždinske bolnice Mladen Smoljanec imenovan je v. d. ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Dosadašnja ravanateljica Jasminka Begić podnijela je zahtjev za razrješenje dužnosti iz osobnih razloga, što je Upravno vijeće i prihvatilo, pa me zanima je li raspisan natječaj za kakvo radno mjesto u Zavodu na kojeg se javio Smoljanec i bio zaposlen prije nego je imenovan v. d. ravnateljem? Je li istina da je dosadašnja ravnateljica ostala raditi u Zavodu na drugom rukovodećem mjestu? Ako je to točno, koliko je opravdano da jedna takva ustanova ima dva rukovoditelja, oboje aktivnih članova SDP-a i ne radi li se tu o klasičnom političkom uhljebljivanju podobnih?- pitao je HDZ-ov vijećnik Željko Dvekar na današnjem aktualnom satu Županijske skupštine.

Štromar: Begić sama zatražila razrješenje, Smoljanec kvalitetan

Župan Predrag Štromar pojasnio je da je dosadašnja ravnateljica Begić sama zatražila razrješenje dužnosti.

Za v. d. ravnatelja može se izabrati osoba koja ima uvjete za ravnatelja. Smoljanec može kvalitetno voditi Zavod – rekao je župan

– Za v. d. ravnatelja može se izabrati osoba koja ima uvjete za ravnatelja. S obzirom da je bivši sanacijski upravitelj varaždinske bolnice dobro odradio posao u smislu da je jako smanjio obveze bolnice i uredio način poslovanja, za v. d. ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije postavljen je Mladen Smoljanec. On može adekvatno i kvalitetno voditi Zavod, a ostalo ne želim komentirati – poručio je župan.

Sada već bivša ravnateljica Zavoda hitnu medicinu Varaždinske županije potvrdila je da je sama zatražila razrješenje dužnosti ravnateljice.

– Sama sam zatražila razrješenje zato jer je moj redovni mandat bio pri kraju i nisam imala namjeru javiti se ponovno za to mjesto na javnom natječaju. Smatram da sam svoj doprinos Zavodu dala. To je naporan i vrlo odgovoran posao i možda je potrebno da se mijenjaju ljudi koji imaju nove ideje za daljni razvoj Zavoda. To je bila moja osobna odluka – naglasila je Begić i dodala da i dalje radi u Zavodu.

– Radim poslove koje sam radila sve četiri godine, a to su poslovi pravnika te administracije – istaknula je.

Bivši sanacijski upravitelj varaždinske bolnice Mladen Smoljanec je pak rekao da ga imenovanje za v. d. ravanatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu nije iznenadilo.

– Nema tu iznenađenja. Već sam šest godina u zdravstvu i mislim da moj dosadašnji rad jedna od garancija da će se dalje nastaviti raditi kao do sada ili nešto bolje – poručio je Smoljanec.

Najavio je da su mu planovi da Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije ustroji po svim postojećim planovima razvoja i nacrtima koji se predviđaju za ubuduće.

– Predstoje nam značajnija restrukturiranja, ali to će biti po donošenju zakonskih propisa – rekao je Smoljenec.

No, hoće li se javiti na natječaj za ravnatelja Zavoda koji će se raspisati?

– Vidjet ćemo tko će se javiti – rekao je i dodao da će natječaj biti raspisan u zakonskom roku.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Šansa poljoprivrednika iz Varaždinske županije je u proizvodima više kvalitete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva, koji su 15. i 16. listopada održani u Zagrebu, sudjelovali su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec.

Uz strateške smjernice za suočavanje s izazovima u poljoprivredi u narednih 10 godina, novosti o izmjenama u zakonodavstvu, Nacionalni akcijski plan razvoja ekološke poljoprivrede 2023. -2030., na konferenciji je predstavljen i nacionalni sustav označavanja domaćih proizvoda “Dokazana kvaliteta – Hrvatska”.

– Varaždinska županija ima niz zaštićenih poljoprivrednih proizvoda na europskoj i nacionalnoj razini, koji su autohtoni i itekako se ističu svojom kvalitetom. S obzirom da ne raspolažemo velikim poljoprivrednim površinama, budućnost poljoprivrede naše županije je u proizvodima više kvalitete i posebnih karakteristika koji mogu biti itekako konkurentni. Poljoprivrednici iz Hrvatske do 2027. godine iz EU fondova na raspolaganju imaju više od pet milijardi kuna, pri čemu će, primjerice, uskoro biti otvoren natječaj za robotizaciju farmi. Vjerujem da će priliku za povlačenje bespovratnih EU sredstava i daljnji razvoj proizvodnje  iskoristiti i poljoprivrednici iz Varaždinske županije, u čemu imaju našu punu podršku – rekao je župan Stričak.

U Zagrebu se varaždinskim zeljem, zaštićenim na razini Europske unije, predstavio PPP Cafuk.

Na 2. Danima poljoprivrede, ribarstva i šumarstva prisustvao je i premijer Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, čije Ministarstvo je organiziralo događanje, kao i ministri, stručnjaci i brojni poljoprivrednici.

Nastavite čitati

U fokusu

Parkovi osposobili varaždinski aerodrom, svjedodžba za 3C kategoriju stiže idući tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon godina nebrige i sustavnog zapuštanja zgrade i okoliša Aerodroma Varaždin, isti bi se ponovno trebao staviti u punu upotrebu. Od kada je tvrtka Parkovi d.o.o. preuzela upravljanje Aerodromom Varaždin intenzivno se radi na ponovnom dobivanju aerodromske svjedodžbe.

Odrađeno je asfaltiranje stajanke čime je asfaltirano više od 3.000 kvadratnih metara prostora ispred hangara i upravne zgrade za parkiranje zrakoplova. Dodatno se sanirala i rulnica koja spaja stajanku i pistu.

Nakon asfalterskih radova obnovljena je horizontalna signalizacija stajanke i rulnice. Budući da su vremenski faktori oštetili površinu piste aerodroma, odrađena je sanacija piste koja je uključivala rezanje fuga, premaz primerom i zapunjavanjem bitumenskom emulzijom radi sprečavanja prodora različitih atmosferilija i sprječavanje daljnjeg oštećenja.

Osim radova na infrastrukturi aerodroma, kao ključan faktor za dobivanje svjedodžbe Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, izrađene su nove aerodromske i letačke karte, kao i novi elaborati koji zadovoljavaju trenutne standarde.

Veliki radovi obavljeni su i na košnji i uređenju okoliša aerodroma o čemu se godinama nije vodilo brige. Zapušten okoliš, obrasla ograda oko prostora aerodroma, te razno divlje raslinje kroz godine su dominirali prostorom aerodroma.

Ipak, Parkovi d.o.o. uspješno su sanirali i taj prostor aerodroma.

Svi ključni radovi su sada završeni i proces dobivanje svjedodžbe je pri kraju. Stoga tvrtka Parkovi d.o.o. očekuje da će i službena dozvola doći unutar nekoliko dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje