Povežite se s nama

Crna kronika

Smrzavanje za smrznutu ribu platili 17 milijuna kuna?

Objavljeno:

- dana

POČELO SUĐENJE ROMCU, PAVLOVIĆU I LACIĆU

Bivši članovi uprave Podravke, Saša Romac i Josip Pavlović te suvlasnik tvrtke Adria Miodrag Lacić terete se da se da su Podravku  oštetili za 16,94 milijuna kuna u siječnju 2009. i to potpisivanjem ugovora za skladištenje i zamrzavanje ribe u drniškoj Dalmacija-ribi povezanoj s Lacićevom Adrijom.  Taj ugovor bio je, tvrdi Županijsko državno odvjetništvo, nepotreban, jer je riba već bila smrznuta.

 Lacić je, stoji u prvoj točki optužnice, nagovorio Romca i Pavlovića da potpišu ugovor o skladištenju i zamrzavanju ribe, što je Podravka plaćala 630 tisuća kuna mjesečno, iako je taj proizvodni proces već bio reguliran s Adrijom.  Danas je na varaždinskom Županijskom sudu počelo suđenje Romcu kao prvookrivljenom i Pavloviću kao drugookrivljenom za zlouporabu položa i ovlasti te Laciću za poticanje koje je još u veljači odgođeno zbog zauzetosti u suđenju u aferi Spice. U tom su suđenju koje traje gotovo tri godine Romac i Pavlović dvoje od osam optuženika. Afera za koju im se sada sudi isplivala je nešto kasnije i poznata je kao “Spice 2” i “Slučaj Adria”.

Nismo krivi

Sva trojica okrivljenih danas su se pojavila na sudu u Varaždinu te izjavila da nisu krivi. – Ne mogu vjerovati da je nakon provedene istrage protiv mene podignuta optužnica – komentirao je drugookrivljeni Pavlović. Suđenje će se, nakon današnjeg prvog održanog ročišta, nastaviti u rujnu. Prema prijedlogu optužbe ispitat će se 15 svjedoka te će se ispitati financijsko-knjigovodstveni vještak.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Tko je tijekom noći provaljivao u ugostiteljske objekte u Gornjem Kućanu i Kućan Marofu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađi i provala.

Mi smo izdvojili neke.

Tijekom noći, 15/16. travnja, u Gornjem Kućanu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Kućan Marofu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u jedan ugostiteljski objekt te je odustao od daljnje namjere. Visina materijalne štete nastale provalom procjenjuje se na više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu biciklisticu (80) na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 16. travnja, oko 9.20 sati, u Ulici parka Ivana Pavla II. u Varaždinu, ozlijeđena je 80-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ona je upravljala biciklom pješačko-biciklističkom stazom. Dolaskom do pješačkog prijelaza, nastavila se biciklom kretati ravno te se uključila u promet sa nogostupa na kolnik, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom je na zadnji dio njezinog bicikla sa prednjim lijevi djelom naletio teretni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak.

Od udarca 80-godišnjakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje