Povežite se s nama

Međimurje

SOBOČAN- interijeri zamašnjak središćanskog gospodarstva

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Tvrtka “SOBOČAN-interijeri“ je u 16 godina poslovanja postala perjanica i uzor privređivanja u dizajniranju te proizvodnji namještaja s pripadajućom opremom, a taj kotač zamašnjak središćanskog gospodarstva lani je donio 57 novih radnih mjesta u Međimurje.

Podsjećamo, već nekoliko godina u najsjevernijem gradu Međimurske županije svjedočimo pozitivnom trendu u padu nezaposlenosti i rastu zaposlenosti. U zadnje četiri godine nezaposlenost je prema podacima HZZ-a u Murskom Središću pala za 42 posto, dok se ujedno bilježi stalni rast zaposlenosti. Pokazatelji su iz mjeseca u mjesec bolji i tvrtke poput Sobočan interijera su u spomenutom razdoblju udvostručile broj radnih mjesta. Ova obiteljska tvrtka dobitnica je brojnih priznanja, između ostaloga zahvaljujući proizvodnim investicijama koje su prepoznate od ekonomskih stručnjaka koji ih svrstavaju među najbolje u Hrvatskoj. Riječ je o poduzeću koje svoj rad temelji na proizvodnji namješta višeg kvalitativnog razreda za prodajne i poslovne prostore, te bilježi stalan porast prihoda i rast izvoza. Primjerice, ukupni prihodi poduzeća su 2015. u odnosu na 2014. godinu povećani za 28,89 posto. Ovih dana su tvrtku kojom od 2000. godine uspješno rukovodi Franjo Sobočan posjetili gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, saborski zastupnik Darko Horvat, te predsjednik VMO Mursko Središće. U ovoj prigodi obišli su i susjednu tvrtku “Inter – viličari“.

– Još jednom smo se uvjerili u svakodnevno širenje poslova i proizvodnje u spomenutim tvrtkama. Najviše nas raduje stalno novo zapošljavanje, a kada je riječ o ulaganjima, domaćini su nas upoznali s daljnjim planovima razvoja njihovih poduzeća. S tim ciljem je nedugo bilo i promjena prostornog plana – naglasio je čelni čovjek grada na Muri.

SOBOČAN – interijeri su za svega nekoliko godina udvostručila broj dobro plaćenih zaposlenika

Dodao je da je tvrtka SOBOČAN-interijeri za svega nekoliko godina udvostručila broj zaposlenih i mnogi mladi ljudi u njenim modernim pogonima su pronašli posao uz vrlo solidna primanja. To ne čudi jer je upravo ta tvrtka među prvima na hrvatskom sjeveru započela proces povećanja plaća. Domaćini i gosti između ostaloga razgovarali su o problemima manjeg dijela mladih, koji se zbog blizine Austrije i većih zarada odlučuju na promjenu radne sredine. Zaključili su da će ovakva migracija radnika povećanjem zarade postati neisplativom. Znaju to dobro u SOBOČAN-interijerima koji posluju sa najrenomiranijim svjetskim tvrtkama. Njihovi namještaj koji izlazi iz proizvodnih hala u Murskom Središću ugrađuju se u butike najprodavanijih robnih marki diljem Europe, Azije, Egipta, a ima ih i u Dubaiju. Široj javnosti manje je poznato da su sa svojim proizvodima čak prisutni i u Ligi prvaka opremajući privremene trgovine na nogometnim stadionima. Inače, trenutno zapošljavaju 150 djelatnika, ali gotovo svaki mjesec primaju nove radnike. Edukacija zaposlenih i potencijalnih zaposlenika, učenika srednjih škola, u ovoj su tvrtki koja ima vlastiti multimedijalni centar normalna stvar te ne čudi da ona prema svim EU mjerilima ostvaruje brz i kvalitetan rast. Dijelom ga zasigurno zahvaljuje i dobroj suradnji s lokalnom zajednicom, odnosno Gradom Mursko Središće koji je 2013. godine oslobodio plaćanja komunalnog doprinosa sve poduzetnike koji ulažu više od tri milijuna kuna u nove gospodarske objekte.

Nove investicije u građevinskom sektoru

 Zahvaljujući privatnim investicijama domaćih poduzetnika u Murskom Središću se ponovno mogu vidjeti građevinske dizalice. Nakon što je u Istarskom naselju prošle godine počela nicati nova stambena zgrada sa dvadesetak stanova nedugo iza toga započela je gradnja dječjeg vrtića te Doma za starije. U izgradnju potonjeg objekta Franjo Sobočan ulaže 15 milijuna kuna i riječ je o najmodernijoj – vrlo kvalitetnoj gradnji. Tako će Dom za starije i nemoćne biti jedan od najmodernijih u okruženju s korisnom površinom od oko 2.200 metara četvornih. Uvjeti za boravak 70 korisnika u njemu će biti potpuno “europski“.

S proizvodima su prisutni i u Ligi prvaka jer opremaju privremene trgovine na nogometnim stadionima 

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Piškorovcu, Domašincu i Kotoribi mještani predali 186 komada streljiva različitih kalibara

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU međimurska

U subotu, 17. travnja, policijski službenici Policijske postaje Prelog mještanima Piškorovca, Domašinca i Kotoribe omogućili su dragovoljnu predaju oružja, streljiva i drugih minsko-eksplozivnih sredstava.

Mještani su prihvatili poziv te dragovoljno predali ukupno 186 komada streljiva različitih kalibara pištoljskog, puščanog i lovačkog streljiva. Predano oružje pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Akciji su svojom prisutnošću podršku u Piškorovcu dali načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik ogranka UDVDR Mala Subotica Josip Halić, u Domašincu načelnik Općine Domašinec Mario Tomašek i njegov zamjenik Goran Koren te u Kotoribi načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec i predsjednik ogranka UDVDR Kotoriba Dragan Rajher.

I nadalje u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta je suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava. 

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

– Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstava – poručuje policija.

Nastavite čitati

Međimurje

U ponedjeljak u Međimurju dva slučaja zaraze koronom, preminula je jedna osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 6 uzoraka, od čega nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 19. travnja županijski Stožer civilne zaštite.

Obavljenim testiranjima brzim antigenskim testovima evidentiran je 1 pozitivan nalaz, a na temelju kliničke slike COVID-19 je dijagnosticiran također kod jedne osobe.

U protekla 24 sata oporavilo se 57 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 586.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 50.830 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 55 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, a 2 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata preminula je jedna osoba, muška osoba stara 74 godine.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas u Međimurskoj županiji ukupno bilježimo 13.530 oboljelih, a ukupno se oporavilo 12.686 osoba.

Nastavite čitati