Povežite se s nama

Crna kronika

Šofer kamiona tvrtke iz Maruševca ipak u zatvor zbog peglanja kartica diljem Europe

Objavljeno:

- dana

OŠTETIO VEĆ DRUGOG GAZDU

Vrhovni sud Republike Hrvatske preinačio je presudu koju je optuženom vozaču kamiona Davoru Debeljaku (34) izrekao Županijski sud u Bjelovaru prije točno tri godine, doznaje portal Bjelovarac.hr   

Debeljak je tada nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a ta sankcija i dalje ostaje na snazi jer je presuda preinačena tek u pravnoj oznaci jer je ranije osuđen po starom kaznenom zakonu, dok je u međuvremenu na snagu stupio novi.

Podsjećamo, Debeljak je osuđen jer je kao zaposlenik autotransportnog društva iz Maruševca u razdoblju od prosinca 2011. do srpnja 2012. godine kao vozača kamiona, za službena putovanja izvan Hrvatske zadužio Shell kartice za točenje goriva na benzinskim postajama u inozemstvu.

Iako je bio svjestan da službene kartice smije koristiti isključivo za službene svrhe nabave goriva za kamione, Debeljak je u namjeri pribavljanja nepripadne materijalne dobiti u dvadeset navrata na više benzinskih postaja u Austriji, Nizozemskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji uzeo ukupno 5.755 litara diesel goriva više od potrebnog i potrošenog za ta službena putovanja.

Prema presudi, to je gorivo 34-godišnjak zadržao za sebe, na taj si je način pribavio materijalnu dobit u iznosu od gotovo 64 tisuće kuna.

Da situacija bude bizarnija, 30-godišnji Debeljak je zbog gotovo istovjetnog kaznenog djela pravomoćno osuđen i prije osam godina.

Izvor: Bjelovarac.hr

 

Izvor: Bjelovarac.hr
Foto: Ilustracija

Crna kronika

U potpunosti je izgorjela vikendica u Svibovcu Podravskom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Dravskoj ulici u Svibovcu Podravskom, u srijedu, 29. lipnja, u djelu zvanom „Niščak“, izbio je požar u vikendici vlasništvo 61-godišnjaka.

Vikendica je izgorjela u potpunosti.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Svibovec Podravski koji su ugasili požar i sanirali požarište. Policijski službenici će tijekom današnjeg dana obaviti očevid, ističu iz PU varaždinske.

Nastavite čitati

Crna kronika

Varaždin: prevarantica ušla u stan 85-godišnjaka pod izlikom da je donijela masažer i opljačkala ga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 28. lipnja, oko 11 sati u ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, do stana u vlasništvu 85-godišnjaka došla je jedna nepoznata ženska osoba.

Žena je pod izlikom da je donijela masažer, ušla u stan i iskoristivši nepažnju oštećenog, iz više prostorija otuđila iznos od nekoliko tisuća kuna i zlatni nakit.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje