Povežite se s nama

Crna kronika

Šofer kamiona tvrtke iz Maruševca ipak u zatvor zbog peglanja kartica diljem Europe

Objavljeno:

- dana

OŠTETIO VEĆ DRUGOG GAZDU

Vrhovni sud Republike Hrvatske preinačio je presudu koju je optuženom vozaču kamiona Davoru Debeljaku (34) izrekao Županijski sud u Bjelovaru prije točno tri godine, doznaje portal Bjelovarac.hr   

Debeljak je tada nepravomoćno osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine, a ta sankcija i dalje ostaje na snazi jer je presuda preinačena tek u pravnoj oznaci jer je ranije osuđen po starom kaznenom zakonu, dok je u međuvremenu na snagu stupio novi.

Podsjećamo, Debeljak je osuđen jer je kao zaposlenik autotransportnog društva iz Maruševca u razdoblju od prosinca 2011. do srpnja 2012. godine kao vozača kamiona, za službena putovanja izvan Hrvatske zadužio Shell kartice za točenje goriva na benzinskim postajama u inozemstvu.

Iako je bio svjestan da službene kartice smije koristiti isključivo za službene svrhe nabave goriva za kamione, Debeljak je u namjeri pribavljanja nepripadne materijalne dobiti u dvadeset navrata na više benzinskih postaja u Austriji, Nizozemskoj, Francuskoj i Velikoj Britaniji uzeo ukupno 5.755 litara diesel goriva više od potrebnog i potrošenog za ta službena putovanja.

Prema presudi, to je gorivo 34-godišnjak zadržao za sebe, na taj si je način pribavio materijalnu dobit u iznosu od gotovo 64 tisuće kuna.

Da situacija bude bizarnija, 30-godišnji Debeljak je zbog gotovo istovjetnog kaznenog djela pravomoćno osuđen i prije osam godina.

Izvor: Bjelovarac.hr

 

Izvor: Bjelovarac.hr
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Autom udario pješakinju (50) kod Doma zdravlja u Ivancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 25. veljače, oko 18.20 sati u Ivancu, ozlijeđena je jedna osoba.

Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom uključujući se u promet Varaždinske ulice iz dvorišta Doma zdravlja. Tom je prilikom skrećući ulijevo, prednjim dijelom vozila udario 50-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza. Pješakinja je uslijed udara pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena.

Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Vozač (32) prijavljen zbog udaranja biciklista i nepružanja pomoći

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom ozljeda Županijske bolnice Čakovec razvidno je da je maloljetni biciklist u prometnoj nesreći, koja se dogodila prošlog petka (19. veljače 2021.) oko 19 sati na kolniku pristupne ceste naselju Parag, teško ozlijeđen.

Podsjećamo, 32-godišni vozač Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, u trenutku prometne nesreće upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te bez položenog vozačkog ispita. Pritom brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (makadam), vidljivosti (noć) te gustoći prometa (vozači bicikla ispred). Zbog opisane situacije u kočenju je prednjim dijelom Astre udario u stražnji dio bicikla, kojim je u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao maloljetnik.

Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i podizanja bicikliste na poklopac motora i prednje vjetrobransko staklo, a potom i do pada na zemljanu površinu. U nastavku kretanja 32-godišnji vozač, prednjim dijelom automobila udario je u stražnji dio drugog bicikla, kojim je ispred u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao 28-godišnjak. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada vozača.

Vozač Astre napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć biciklistima koje je ozlijedio u nesreći te je naknadno pronađen na adresi svog prebivališta.

Ozlijeđeni biciklisti privatnim vozilom i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je 28-godišnji biciklist u nesreći lakše ozlijeđen, dok je maloljetni biciklist zadobio teške ozljede.

U trenutku opisane prometne nesreće 28-godišnji biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklu nije imao upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Ujedno, maloljetni biciklist tijekom vožnje nije imao upaljeno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. 

Protiv 32-godišnjeg vozača Opel Astre zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati