Povežite se s nama

Život i društvo

Šok u Zajednici sportskih udruga: uništena nova atletska staza na Slobodi, ukradena nova mreža u Graberju

Objavljeno:

- dana

VANDALIZAM

U Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina su ogorčeni: s rukometnog gola kod Graberja ukradena je tek postavljena mreža, a netko je namjerno uništio dio novoobnovljene staze na Stadionu Sloboda.

Neshvatljivo je da netko iz čiste obijesti i bez apsolutno ikakvog povoda, namjerno ide nanositi štetu, priopćili su iz Zajednice.

– Uz mnoge epitete koje grad Varaždin ima, jedan je zasigurno i taj da je grad Varaždin uvijek bio grad sporta, odličnih sportaša, a sportaši se uvijek vode fair-playom. Ovo što se dogodilo nije ni blizu toga, nego se radi o zločestoj namjeri i nekorektnom potezu. Ne samo prema Zajednici i njenim djelatnicima, već prema svim građanima Varaždina, a posebice sportašima, rekreativcima i mladima koji koriste sportske terene – rekao je predsjednik Zajednice Alen Runac.

Novac otišao u vjetar

Napomenuo je da je Zajednica uložila značajna sredstva u obnovu sportskih terena. Podsjećaju da je uređeno igralište Srednjoškolac, dok je na Slobodi u nekoliko navrata uređivana atletska staza, koju u određenim terminima mogu koristiti i građani-rekreativci.

Uređen je i travnati nogometni teren kraj sportske dvorane u Graberju, a postavljene su i nove zaštitne mreže te mreže na golovima na vanjskom rukometnom terenu.

– Apeliram na one koji su odgovorni za spomenuta nedjela da drugi puta dobro razmisle, jer su te sportske terene zasigurno i oni koristili ili netko od njihovih prijatelja ili njima najbližih. To nije Varaždin i pravi Varaždinci se tako ne ponašaju – poručio je Runac.

Izvor:
Foto: ZSUGV

Život i društvo

Svi umirovljenici s područja Općine Ljubešćica dobit će božićnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 2. prosinca, u prostorijama Općine Ljubešćica općinski načelnik Nenad Horvatić u prisutstvu predsjednika općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepana Ivanušeca i pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Suzane Žugec sastao se s predstavnicama Udruge umirovljenika i starijih osoba Općine Ljubešćica.

Tema sastanka bila je podjela prigodnog dara povodom božićnih i novogodišnjih blagdana, odnosno božićnica.

Pravo na božićnicu i ove godine ostvariti će svi umirovljenici s područja Općine Ljubešćica, te osobe s invaliditetom koji su korisnici osobne invalidnine u iznosu od 200 kuna.
U općinskom proračunu za ovo je osigurano ukupno 100.000 kuna.

Isplatu božićnica zbog epidemiološke situacije i ove godine dijeliti će službenici Jedinstvenog upravnog odjela na području svih mjesnih odbora, da se ne bi stvarale gužve i smanjila mogućnost zaraze.

Nastavite čitati

Život i društvo

Mališani i tete iz vrtića u Gortanovoj poklonili 30 kg igračaka Crvenom križu Varaždin

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Djeca starije skupine „Zvjezdice“ iz Dječjeg vrtića „Varaždin“, objekt Gortanova, pod vodstvom teta Andreje Bader i Andreje Čepin, danas su donirali 30 kilograma igračaka za djecu u potrebi.

Mali humanitarci prikupljali su mjesec dana u svojem vrtiću igračke sve s namjerom da obraduju drugu djecu. Mališani su u pratnji svojih teta došli u skladište GDCK Varaždin da predaju donaciju, a ondje su ih dočekali zaposlenici Crvenog križa i Medo Jurica. Mališane su ponudili s toplim voćnim čajem s medom i kao zahvalu za humanitarno djelo te im poklonili svakome jednog čokoladnog sv. Nikolu, zaštitnika Grada Varaždina.

Ispred GDCK-a Varaždin prisutne je pozdravila Filipa Blažon Šumečki, koja je zahvalila odgajateljicama na trudu i radu s djecom na razvoju humanih vrednota od malih nogu. Djeca su se jako razveselila Medi Jurici jer su ga već ranije upoznala kad ih je u sklopu programa GDCK-a Varaždin učio o prvoj pomoći, tako da su se pozdravili kao stari dobri prijatelji, toplim zagrljajima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje