U petak, 14. lipnja, u 19.30 sati u Velikoj koncertnoj dvorani Glazbene škole u Varaždinu, solistički recital održat će mlada varaždinska pijanistica Dora Petković, bivša učenica varaždinske Glazbene škole.

Na programu će biti djela Bacha, Beethovena, Kempfa, Ravela, Rahmanjinova i Chopina. Varaždinskoj publici predstavit će tako svoj diplomski koncert koji uskoro izvodi u Zagrebu.

Dora je trenutno studentica pete godine studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi prof. Srđana Čaldarovića.

Tijekom studija osvajala je nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a u posljednje vrijeme valja istaknuti nagradu Marina Bondarenko na poznatom masterclassu Tel Hai u Izraelu 2018. godine i apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju „Citta di Palmanova“ održanom ove godine u Italiji, s osvojenih 99 od 100 mogućih bodova.

Prošlu akademsku godina provela je u talijanskoj Parmi, gdje je njezin nastup kao solistice u izvedbi Rahmanjinove Rapsodije na temu Paganinija bio posebno zapažen.

Ulaz na koncert je slobodan.

Komentari

Komentara