Povežite se s nama

Život i društvo

Solvis na tržište lansirao nove, hibridne panele

Objavljeno:

- dana

SOLVIS

Tvrtka Solvis iz Varaždina, etablirani hrvatski proizvođač i izvoznik fotonaponskih modula, započela je novi razvojni ciklus.

S početkom ove godine u pogonima Solvisa započela je proizvodnja hibridnih panela. Riječ je o kombiniranom sustavu panela koji služe istovremeno za proizvodnju električne energije i tople vode, a novi proizvod tvrtka Solvis predstavila je proteklog vikenda na 6. Sajmu obnovljivih izvora energije Cro eco energy expo 2015. koji je održan u Areni Varaždin.

Izvoze u inozemstvo

– Naša tvrtka proizvodi solarne panele za proizvodnju struje. Na tržištu su također prisutni i termalni paneli za proizvodnju tople vode. Hibridni paneli zapravo su kombinacija spomenuta dva i novitet na tržištu – doznali smo od Stjepana Talana, direktora i vlasnika Solvisa.

Ugradnja i korištenje ovih sustava potiču se diljem Europe, posebno u Italiji, za čije tržište Solvis trenutno proizvodi navedene hibridne panele. Iz razloga povećanja potreba na EU tržištu za fotonaponskim panelima te etabliranja Solvisa na istom, u planu je povećanje proizvodnog kapaciteta i proširenje te dokapitalizacija paralelno s novim razvojnim ciklusom.

 

Solvis se dokapitalizirao, a u planu je dogradnja 2000 kvadrata novog prostora

– U odnosu na postojećih 3000 kvadratnih metara, u planu je izgradnja dodatnih 2000 kvadrata proizvodno-skladišnog prostora. Proizvodi se punim kapacitetom, te se preko 90 % naše proizvodnje izvozi na strana tržišta – rekao je Talan.

Proizvodi Solvisa, u kojem trenutno radi 155 ljudi, najviše se izvoze u Italiju, ali i Nizozemsku, Veliku Britaniju i Njemačku. Prošle godine proizvodi Solvisa svoje su mjesto pronašli i na egipatskom tržištu.

– Otvorili smo i nova tržišta, Mađarsku te BiH, za koje smo isporučili module za veće projekte, npr. od 2 MW i više. Nadamo se da će se i u Hrvatskoj uskoro pokrenuti inicijativa za projektima, a samim time i nastavak razvoja tog sektora, što bi se uskoro i moglo dogoditi zbog sve većeg broja programa i sredstava iz EU fondova, ali i zbog promjene zakonske regulative, čija se primjena očekuje početkom sljedeće godine najavom novog zakona o obnovljivim izvorima energije. Posljedica nove zakonske regulative bila bi i plasiranje naših proizvoda na hrvatskom tržištu – rekao je Talan i dodao kako je za daljnji razvoj fotonaponskog sektora u Hrvatskoj važna veća potpora banaka, ali i lokalne samouprave.
Na tržištu od 2008.

 

Prošle godine proizvodi Solvisa svoje su mjesto pronašli i u Egiptu

Tvrtka Solvis u Hrvatskoj je prisutna od 2008. godine, a u razvoj brenda i plasman proizvoda krenuli su već 2009. godine. Usmjereni su na proizvodnju ekološki prihvatljivog i svima dostupnog izvora energije, čime preuzimaju odgovornost za dobrobit planeta Zemlje.

– Naši proizvodi rezultat su kontinuiranog istraživanja i razvoja naših stručnjaka. Stroga kontrola kvalitete primjenjuje se na svakom koraku proizvodnog procesa, čime je osigurana pouzdanost proizvoda tijekom cijelog njegovog radnog vijeka. Stalnim ulaganjem u ljudske resurse, opremu i istraživanje Solvis jača svoju konkurentnost na tržištu – istaknuo je Talan.

SOLVIS

Tvrtka Solvis nalazi se u Gospodarskoj zoni Brezje na ulazu u Varaždin. Sve informacije mogu se dobiti na broju telefona 042/262-250, na internet stranici www.solvis.hr ili putem e-maila [email protected]

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Prošloga tjedna s koronavirusom umrle tri osobe Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U Varaždinskoj županiji je prošli tjedan PCR-om potvrđeno 18 Covid-19 pozitivnih osoba, što je 28 % manje u odnosu na prethodni tjedan. Brzim antigenskim testom u istom razdoblju potvrđene su 24 pozitivne osobe, što je manje u odnosu na prethodni tjedan kada je pozitivna bila 41 osoba, javio je 30. siječnja županijski Stožer.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin na današnji dan je 15 pacijenata. S Covidom-19 su prošloga tjedna umrle tri osobe.

Broj aktivnih slučajeva na današnji dan je osam.

Na današnji dan 14-dnevna incidencija za Varaždinsku županiju iznosi 27 novooboljelih osoba na 100.000 stanovnika.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije napominju da je od izuzetne važnosti da se osobe starije životne dobi i osobe koje boluju od kroničnih bolesti cijepe trećom ili četvrtom dozom protiv Covida-19 da se bolest ne bi komplicirala te da ne završe na bolničkom liječenju.

Cijepljenje protiv Covida-19, gripe i pneumokoka u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije može se obaviti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Cijepljenje se može obaviti i u ambulantama izabranih liječnika uz prethodni dogovor i najavu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ludbreg: Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi uzbudljiva sportska natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Welcome spring festival, najveći outdoor festival u Varaždinskoj županiji, održat će se treći puta zaredom kroz niz uzbudljivih vikend događanja u Ludbregu i tako okupiti ljubitelje sporta, rekreacije, zdravog i aktivnog života.

Punih pet vikenda, uz to što je poznat kao „centar svijeta“, Ludbreg će biti i centar raznolikih rekreativnih i sportskih događanja kojima se otvara sezona sportsko-rekreativnih manifestacija i dočekuje proljeće.

Welcome Spring festival svakog vikenda tijekom ožujka donosi posjetiteljima uzbudljiva sportska natjecanja popraćena zanimljivim programom. Organizatori pripremaju utrke za trkače, bicikliste, kajakaše, ali i sadržaje za izletnike željne iskušavanja novih stvari i boravka u prirodi.

Događaj započinje 4. ožujka dobro poznatom Crazy Hill Trail utrkom. Dan kasnije Ludbreg će biti domaćin Mini Crazy Hill run utrke namijenjene učenicima osnovnih škola. Nastavlja se 11. ožujka dječjim planinarskim pohodom, dok se dan kasnije, 12. ožujka, održava Planinarski pohod Kalnik – Ludbreg.

Istoga dana, u nedjelju, 12. ožujka, Ludbreg će se održati Watermark Kayak race, odnosno otvoreno prvenstvo grada Ludbrega na rijeci Bednji.

Trećeg vikenda, 18. ožujka, održat će se tradicionalna cestovna trkačka utrka Centrum Mundi, dok je nedjelja 19. ožujka rezervirana za nordijsko hodanje.

Predzadnjeg vikenda održavanja festivala, u subotu, 25. ožujka, održat će se Centrum mundi 2023., orijentacijsko trčanje, urbani sprint i štafeta za djecu osnovnih škola. U nedjelju, 26. ožujka, u Ludbregu se vozi uvijek zanimljiva gravel biciklistička utrka koja spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji. Za vrijeme trajanja utrke na Otoku mladosti održava se Give me 5!, program osmišljen kao sportsko-obiteljsko druženje.

Posljednjeg vikenda, 1. travnja, organizatori priređuju natjecanje za osobe s invaliditetom, a istog dana održava se i tWine&Walk, eno-gastro rekreacijska manifestacija.

Organizatori festivala su Grad Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Trail Full Cycling Experience i BSV.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje