Povežite se s nama

Međimurje

Soundset radijska grupa najslušanija u Hrvatskoj!

Objavljeno:

- dana

ISTRAŽIVANJE

Prema istraživanju agencije De facto provedenom u trećem kvartalu 2016. godine, Soundset nacionalna radijska grupa je u samom vrhu slušanosti! Soundset grupa obuhvaća sedam radijskih postaja – Soundset Plavi – Zagreb, Laganini FM – Zagreb, Soundset Trsat – Rijeka, Soundset Kult – Varaždin, Soundset Brod, Soundset Požega, Soundset Giardini – Pula i Gradski Radio Osijek.

U Varaždinu je na uzorku od 800 ispitanika Soundset Kult, prema istraživanju agencije De facto, prvi sa 25.13 % slušanosti u kategorijama od 12 do 64 godina.
Prema analizi radijskog tržišta koju je za Agenciju za elektroničke medije obavila agencija Ipsos na uzorku od 1.920 ispitanika; velika većina slušatelja radio sluša u periodu od 6 ujutro do 18 sati, a manje od 10 % slušatelja radija radio sluša u kasnim večernjim satima. Više od polovice građana radio sluša svakodnevno ili gotovo svakodnevno, više ga sluša starija populacija dok mlađa kao sredstvo informiranja najviše koristi internet a uočena je i povezanost slušanja radija i regije. Tako građani Sjeverne Hrvatske, odnosno Like, Istre i Primorja te Dalmacije radio slušaju više od zagrepčana i Slavonaca.

Većina slušatelja radija preferira glazbeni sadržaj nad govornim. Kada bi trebali podijeliti radijski program na glazbeni i govorni, građani bi u prosjeku 80 % radijskog programa ispunili glazbenim sadržajima, a 20 % govornim sadržajem. Od govornog sadržaja na radiju, slušatelji u najvećoj mjeri vole slušati informativni program te tematske emisije, emisije vezane uz politiku, zdravlje, gospodarstvo i sl. Osim ta dva sadržaja, 13,3 % slušatelja navelo je sportske prijenose kao govorni sadržaj koji najviše vole slušati. 
Tematske emisije su sadržaj za koji je najveći udio slušatelja izjavio da ga nedostaje na radio programima. Osim tematskih emisija 12,3 % slušatelja izjavilo je da nedostaje sportskih prijenosa.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Nedelišće: za rekonstrukciju ulice Karlović Vinka potpisan ugovor u vrijednosti od 200.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Nedelišće na natječaj Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU prijavila je projekt „Rekonstrukcija ulice Karlović Vinka u naselju Nedelišće“. Odlukom o odabiru projekata iz Programa podrške regionalnom razvoju odobrena su sredstva u visini od 200.000 kuna.

U srijedu, 14. travnja, u Društvenome domu u Podturnu održano je potpisivanje i uručivanje ugovora o financiranju projekata Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije s općinama s područja Međimurske županije prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice, Programu podrške regionalnom razvoju i Programu podrške brdsko-planinskim područjima.

Ugovor o financiranju spomenutoga projekta rekonstrukcije načelniku Darku Daniji uručio je državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac.

Ovo je drugo sufinanciranje za istu ulicu, jer je prošle godine Općina Nedelišće rekonstrukciju ulice Karlović Vinka prijavila na natječaj Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te su joj dodijeljena sredstva u iznosu od 168.000 kuna.

Osim rekonstrukcije prometnice investicijom je planirana i izgradnja pješačke staze po cijeloj ulici do najvećega novog dječjeg igrališta u Nedelišću „Dolić“. Prije same rekonstrukcije prometnice tvrtka Međimurje plin izvodi rekonstrukciju plinske mreže, dok Međimurske vode izvršavaju rekonstrukciju vodovodne mreže s kućnim priključcima te dijela kanalizacijskog konektora.

Nastavite čitati

Međimurje

Mala Subotica: sklopljen ugovor za izgradnju vatrogasnog i općinskog spremišta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica je sklopila ugovor za izgradnju vatrogasnog i općinskog spremišta. Vrijednost radova je nešto veća od 2,1 milijun kuna. Radovi bi trebali započeti najkasnije do 1. srpnja, a predviđeni rok njihova trajanja je šest mjeseci.

Površina novog objekta iznosit će 245,64 kvadratna metra, od kojih se 95,84 kvadrata odnosi na vatrogasno spremište, a preostali dio na spremište za potrebe Općine i zajedničke prostorije. Izgled i lokacija objekta dogovoreni su s DVD-om Mala Subotica koji će i koristiti dio objekta predviđen za vatrogasne potrebe. Ugovor su potpisali općinski načelnik Valentino Škvorc i Anto Bratić, direktor tvrtke izvođača radova.

Nastavite čitati