Povežite se s nama

Život i društvo

Špancirfest uz VTV Televiziju!

Objavljeno:

- dana

VTV TELEVIZIJA

Po već dobro uhodanoj tradiciji varaždinska VTV Televizija i ove godine u brojne domove širom cijele sjeverozapadne Hrvatske donosi atmosferu Špancirfesta.  

Svih 10 dana trajanja manifestacije svake večeri iz studija VTV Televizije smještenog na glavnom varaždinskom trgu emitira se uživo bogat i raznovrstan program s brojnim prilozima o događanjima na Špancirfestu. U prvom su planu glazbena događanja, no prate se i sva ostala zbivanja. Reporterke i reporteri VTV Televizije predstavljaju svojim gledateljima brojne zabavljače, ulične performere, sudionike raznih kreativnih radionica, čuvarice i čuvare starih zanata, te brojne druge zanimljivosti. Tu su i priče o svemu onome što se događa “iza kulisa”, te prezentacije bogate ugostiteljske ponude i svih onih drugih sadržaja koji u Varaždin za trajanja Španirfesta privlače desetke tisuća posjetitelja. Studio VTV Televizije jedna je od točaka uz koju često zastaju mnogi i svojevrsni je medijski prozor kroz koji dobre emocije Špancifesta odlaze u cijelu Hrvatsku, pa i šire. U samom pak studiju svakog dana voditelji VTV Televizije ugošćuju i poznate goste, od samih sudionika Festivala, pa do više ili manje poznatih gostiju koji dolaze uživati u bogatoj ponudi Špancirfesta i Varaždina. Tako i svi oni koji ne mogu biti svakog dana u Varaždinu dobivaju potpunu sliku o festivalskim zbivanjima, a bit će tako sve do kraja ovog tjedna i samog završetka Špancirfesta. Za televizijske gledatelje VTV Televizija pripremila je i zanimljiva nagradna iznenađenja, pa se stoga svakako isplati u Špancirfestu uživati uz program VTV Televizije. (nv)

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje