Povežite se s nama

U fokusu

Španjolci već snimili emisiju o ludbreškim legendama, a na terenu već bile i mađarske TV ekipe

Objavljeno:

- dana

ZANIMLJIVI STRANCIMA

Španjolski TV program “Cuarto Milenio”, koji prati milijun gledatelja, snimao je emisiju o ludbreškim legendama i pričama.

 

Sve su popratili i novinari popularnih radio programa “Ser Historia“ Cadena Ser Radio i La Escobula de la Brujula.

Aron Kovacs posjećuje Mađare koji ovdje žive

Reportaže o ludbreškom kraju i turističkoj ponudi biti će objavljene i u specijaliziranim časopisima “Misterica Ars Secreta” kao i  časopisu “Ano Cero”.

No, osim Španjolaca, Varaždinsku županiju uskoro će posjetiti i mađarski novinari.

– Mađarska je bila zemlja partner Varaždinskim baroknim večerima, a uskoro nas čeka i Europsko rukometno prvenstvo, pojačao se i interes mađarskih novinara za turističkim informacijama s područja Varaždinske županije.  Tako je Turistička zajednica Varaždinske županije ugostila produkcijsku kuću DB Original Ltd.  koja je snimala emisiju “World in One day”. Emisija je  koncipirana na način  da mađarska zvijezda Aron Kovacs posjećuje Mađare koji ovdje žive i s njima provodi dan posjećujući atraktivne turističke lokacije te upoznaje našu tradiciju i način života. Emisija je snimana na lokacijama u Varaždinu, Varaždinskim Toplicama, Gornjem Knegincu i Trakošćanu.  Planirano emitiranje emisije je u prvoj polovici 2018. godine – izvjestili su iz TZ Varaždinske županije.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Kovač: “Sutra popuštanje mjera, a nema ulaska u županijske Domove zdravlja?!“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dugo očekivano popuštanje epidemioloških mjera u ponedjeljak postaje stvarnost. Doduše, primarni je fokus na terasama kafića i omogućavanjem kakvog-takvog sportskog života, ali i kao takve, Vladine mjere su dočekane s odobravanjem građana.

I dok je ovaj val popuštanja mjera usmjeren na omogućavanje obavljanje djelomične gospodarske djelatnosti za ugostitelje, još uvijek nema popuštanja kad se radi o ulascima u ambulante Doma zdravlja diljem Varaždinske županije.

O tome je bilo i riječi na posljednjoj sjednici Skupštine Varaždinske županije na kojoj je vijećnik SDP-a Hrvoje Kovač na aktualnom satu upitao župana Radimira Čačića je li u planu otvaranje čekaonica po sektorskim ambulantama u županiju s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju.

– Građani i dalje, izloženi niskim temperaturama čekaju ispred ulaza u domove zdravlja diljem županije kako bi posjetili liječnika i dobili zdravstvenu skrb. Svakako je važno zaštiti liječnike i medicinsko osoblje koje je prvi bastion obrane od korone, ali ne nužno na teret onih nemoćnih i bolesnih koji samo traže pomoć od liječnika. Čekaonice su velike i prostrane i ako se može čekati u bolnicama i drugim klinikama u toplim čekaonicama, ne vidim razloga zašto se ne može to isto omogućiti i u sektorskim ambulantama. Epidemiološka situacija je povoljna, broj novozaraženih je u padu, a broj cijepljenih ili onih s antitijelima raste. Nadam se da više nećemo morati gledati gužve na ulazima u županijske zdravstvene ambulante – kazao je Kovač.

Župan Čačić u svom je odgovoru istaknuo kako razumije problem i kako je Županija bila primorana uvesti strože mjere jer je bila među najgorima u Europi. Ipak, najavio je popuštanje mjera upravo u vidu olakšanog pristupa ambulantama.

– Mi ćemo već sada snažno revidirati mjere, a u okviru mjesec dana mislim da će to biti potpuno eliminirano. Mi ne želimo ići protiv nacionalnih mjera, poštujemo te mjere i vjerujem da ćemo kroz mjesec dana to riješiti iako ne možemo na to direktno utjecati – odgovorio je župan Čačić najavivši tako mogućnost otvaranja čekaonica u Domovima zdravlja.

Nastavite čitati

U fokusu

Umro je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Grad Zagreb

Nacinalni mediji javljaju da je umro zgrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je umro od srčanog udara, a tužnu vijest je potvrđena i iz Grada Zagreba.

Bandiću je pozlilo kasno navečer u subotu te ga je Hitna prevezla u bolnicu Sveti Duh, piše telegram.hr. Vijest je objavila i HINA.

– U dubokoj tuzi obavještavamo sugrađanke i sugrađane, suradnike, prijatelje, zagrebačku i hrvatsku javnost da je iznenada, danas, 28. veljače u 66. godini života od posljedica srčanog udara preminuo gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić – objavljeno je u nedjelju, 28. veljače, u noći iz Grada Zagreba.

– Živio je za svoj grad, za Zagrepčanke i Zagrepčane koji su mu u svemu što je radio bili na prvom mjestu, za posao koji je s ljubavlju i energijom, unoseći cijeloga sebe – bez ostatka, obavljao 21 godinu. O detaljima, terminu pogreba, održavanju komemorativnog skupa, kao i ostalim informacijama vezanim uz ovu tužnu vijest, javnost ćemo obavijestiti naknadno. Počivao u miru – objavili su.

Nastavite čitati