Povežite se s nama

Crna kronika

Speed vrijedan milijun kuna švercali s čipsom

Objavljeno:

- dana

DROGU U DUBRAVI KRIŽOVLJANSKOJ NANJUŠIO PAS

Da je droga stigla na ulice zarada bi bila milijun kuna, procjenjuje varaždinska policija a smatraju da je njena prava vrijednost 320 tisuća kuna. No zlouporaba gotovo 11 kilograma speeda, 3127 grama amfetamina i 7390 grama smjese sa kofeinom koji služi za miješanje, spriječena je prošle srijede na graničnom prelazu Dubrava Križovljanska.

 Granična policija zaustavila je kamion s tablicama Bosne i Hercegovine u kojem su se nalazili vozač ((31) i putnik (38), državljani BiH. Kamion je uz sporne pakete prevozio čips, a drogu je nanjušio policijski pas. – Smatramo da droga nije bila namijenjena za distribuciju na našem području s obziromn na način pakiranja – rekao je voditelj varaždinske službe Kriminalističke policije Dražen Bobek.

Zaplijenjena droga dana je na ispitivanje u Centar Ivan Vučetić, a dvojac iz kamiona nalazi se u pritvoru uz kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

– Ovo je 24. slučaj pronalaska droge od strane granične policije. Od kada smo u Europskoj uniji obaveza granične policije je detaljna kontrola državaljana trećih zemalja – rekao je načelnik postaje granične policije Vladimir Friščić. U akciji je sudjelovao i Carinski ured Varaždin.

 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović/MUP

Crna kronika

Vozačica (28) u Sračincu izazvala sudar triju auta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Jučer, 1. prosinca, oko 17 sati u Sračincu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je iz smjera Petrijanca u smjeru Varaždina upravljala 28-godišnjakinja. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja uslijed čega je prednjim djelom vozila udarila u zadnji dio u koloni zaustavljenog vozila, kojim je u istom smjeru upravljala 66-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Uslijed udara vozilo ispred je odbačeno u naprijed, te je udarilo u zaustavljeno u kolni vozilo ispred sebe, a kojim je prije toga upravljao 55-godišnjak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila 54-godišnja putnica u vozilu. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod V. Toplica policija pronašla trojicu dehidriranih migranata iz Afrike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinska policija u srijedu, 1. prosinca oko 17.30 sati zaprimila je dojavu nepoznate osobe koja je na lošem engleskom jeziku dojavila da se nalazi na nepoznatom području s dva prijatelja i da trebaju pomoć jer su ozlijeđeni.

Policijski službenici su odmah poduzeli sve radnje u cilju pronalaska osoba, a što su i uspjeli. 

– Dolaskom na mjesto dojave u mjesto Škarnik kod Varaždinskih Toplica, policijski službenici su uočili tri osobe, za koje je kasnije utvrđeno da se radi o državljanima Gambije koji su nezakonito prešli državnu granicu, a koji su bili ozlijeđeni od kretanja po neprohodnom terenu te dehidrirani. Zbog lošeg psihofizičkog stanja na mjestu događaja im pružena liječnička pomoć te su ih djelatnici Zavoda za hitnu medicinu prevezli u varaždinsku Opću bolnicu – ističe varaždinska policija.

Policijska uprava varaždinska provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i boravka osoba u Republici Hrvatskoj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje