Povežite se s nama

Međimurje

Sportske igre mladih u Prelogu pokazale da osnovci i srednjoškolci znaju što je timski duh

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

U preloškom Sportskom parku “Mladost” više od 2.000 posjetitelja s velikim je zanimanjem pratilo otvorenje i prva natjecanja koja su održana u sklopu 21. Sportskih igara mladih.

Baklju kojom se plamen Sportskih igara pronosi po cijeloj Hrvatskoj ove su godine nosili atletičar i olimpijac Branko Zorko, biciklist Stjepan Hunjak te Martin Slaviček, natjecatelj u powerliftingu.

Vršnjaci

Vrsnim sportašima pratnju su osigurala djeca iz Rukometnoga kluba Prelog i lokalnoga Nogometnoga kluba “Mladost Komet“ Prelog. Ovu manifestaciju, koja omogućuje svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

– Sportske igre mladih i Grad Prelog, u smislu stjecanja statusa grada, gotovo da su vršnjaci. Iza Sportskih igara mladih, ove vrijedne inicijative namijenjene svim mladima, stoji više od 20 godina tradicije. Igre nude mogućnost da mladi svoje vrijeme iskoriste za druženje, razvijanje fizičkih aktivnosti i kroz sport stječu temeljne životne vrijednosti i načela. Želim svoj djeci poručiti da budu kompetitivni, fer, da znaju što je timski duh i korektnost, ali i život s prirodom – poručio je okupljenima premijer.
I Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za sport, rado se odazvala sudjelovanju na svečanosti otvaranja Igara.

Lani se u Hrvatskoj na Igrama ogledalo više od 60.000 sudionika

– Sportske igre su jako pozitivan projekt u koji je uključeno mnogo djece, a potrebno ih je uključiti još više, kako bi bili aktivni i izgradili svoj karakter. Prijateljstva koja se steknu u sportu imamo cijeli život – ustvrdila je hrvatska olimpijka i proslavljena skijašica govoreći o natjecanju koje je tijekom godina postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Podsjećamo, sve je krenulo 1996. godine u Splitu, sa željom da se promiču razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play.

– Prelog je grad djece, jako smo sretni i zahvalni što je naš grad domaćin. Velika nam je čast što plamen Igara predajemo našem gradu prijatelju Malom Lošinju – rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Grada Preloga i izaslanik predsjednice RH Ljubomir Kolarek. Potom je predao baklju izaslanici gradonačelnice Grada Malog Lošinja Martini Lipovac, jer će taj grad slijedeći ugostiti Sportske igre mladih. Brojnim okupljenim građanima Preloga i cijele Međimurske županije obratio se i međimurski župan Matija Posavec.

– Županija se dokazuje kao pravi i istinski prijatelj djece, jedini put za bolje sutra je zadovoljna i sretna mladost, a upravo se zbog te mladosti krenulo u organizaciju ovakvog projekta. Najbolje i najkvalitetnije u igri je sama prilika da igrate, stoga vam želim puno sportske sreće i čestitam svakome od vas koji se odlučio prijaviti na Sportske igre i dostojno predstavljati svoj kraj, svoje Međimurje – naglasio je međimurski župan. Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, koji je napomenuo da se lani u Hrvatskoj na igrama ogledalo više od 60.000 sudionika, a u Bosni i Hercegovini natjecalo se gotovo 40.000 djece i mladih.

Masovnost

– U 21 godinu broj sudionika prešao je impozantnu brojku od milijun sudionika – zaključio je.
Djeca su se u Prelogu okušala u utrci predškolaraca na 40 metara, natjecanju u graničaru, utrci na 60 metara, Kinder turniru u uličnoj košarci i turniru u odbojci na pijesku, a pritom su se borili za plasmane na državnim završnicama koje će se održati u srpnju u Umagu (za sportove graničar i utrci na 60 m) i kolovozu u Splitu za ostale sportove. U programu su nastupile mažoretkinje Grada Preloga, dok se Policijska uprava međimurska pridružila Sportskim igrama mladih uz prezentaciju svoga Mobilnoga preventivnog centra.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Međimurje: na 117 uzoraka evidentirana tri pozitivna nalaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 117 uzoraka, od čega su evidentirana 3 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 2,5 % pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se jedna osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 37. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 61 685 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 14 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema  otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na invazivnoj respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji za osobe testirane PCR metodom je 26 pozitivnih na 100 000 stanovnika, dok je 14-dnevna incidencija pala na 60. Smanjen je udio pozitivnih u broju testiranih te je u proteklih 7 dana na ukupan broj testiranih osoba svega 6% pozitivnih.

Nastavite čitati

Međimurje

„Sportsko ljeto“ u Nedelišću: kampovi iz osam sportova za osnovnoškolce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Nedelišće je i ove godine za vrijeme trajanje ljetnih školskih praznika organizirala sportske kampove. Aktivnosti pod nazivom „Sportsko ljeto“ održavat će se od 12. srpnja do 3. kolovoza za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola s područja Općine. Kampovi će se održavati u dvorani Atona.

– Poznato je da je bavljenje sportom korisno i poželjno kako za odrasle osobe, tako i za djecu. Vježbanje čuva i unapređuje zdravlje, utječe na tjelesni razvoj, razvoj osobina i vještina kod djeteta, te na usvajanje motoričkih znanja i dostignuća. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije i niz različitih potreba – potrebe za kretanjem, druženjem, sigurnošću i redom, samoostvarenjem, pripadanjem… Sportom se promiče zdrav stil života, potiče timski duh, razvija disciplina i stvaranje radnih navika – poručuju organizatori koji pozivaju sve zainteresirane da se prijave te tako provedu ljeto aktivno.

Djeci su na raspolaganju kampovi iz nogometa (12.-16. srpnja, 9-11 sati), odbojke (12.-16. srpnja, 18-20 sati), tenisa (2.-6. kolovoza, 9-11 sati), karatea (9.-13. kolovoza, 9-11 sati), košarke (9.-13. kolovoza, 18-20 sati), atletike (16.-20. kolovoza, 18-20 sati), rukometa (23.-26. kolovoza, 8-11 sati) i gimnastike (30. kolovoza – 3. rujna, 11-13 sati).

Cijena sudjelovanja na jednom kampu je 50 kuna, dok se za dolazak na sve kampove treba izdvojiti 100 kuna. Uplate se obavljaju na recepciji Atona radnim danom od 8 do 21 sat.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!