Povežite se s nama

Međimurje

Sportske igre mladih u Prelogu pokazale da osnovci i srednjoškolci znaju što je timski duh

Objavljeno:

- dana

DONOSIMO

U preloškom Sportskom parku “Mladost” više od 2.000 posjetitelja s velikim je zanimanjem pratilo otvorenje i prva natjecanja koja su održana u sklopu 21. Sportskih igara mladih.

Baklju kojom se plamen Sportskih igara pronosi po cijeloj Hrvatskoj ove su godine nosili atletičar i olimpijac Branko Zorko, biciklist Stjepan Hunjak te Martin Slaviček, natjecatelj u powerliftingu.

Vršnjaci

Vrsnim sportašima pratnju su osigurala djeca iz Rukometnoga kluba Prelog i lokalnoga Nogometnoga kluba “Mladost Komet“ Prelog. Ovu manifestaciju, koja omogućuje svim osnovcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, otvorio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

– Sportske igre mladih i Grad Prelog, u smislu stjecanja statusa grada, gotovo da su vršnjaci. Iza Sportskih igara mladih, ove vrijedne inicijative namijenjene svim mladima, stoji više od 20 godina tradicije. Igre nude mogućnost da mladi svoje vrijeme iskoriste za druženje, razvijanje fizičkih aktivnosti i kroz sport stječu temeljne životne vrijednosti i načela. Želim svoj djeci poručiti da budu kompetitivni, fer, da znaju što je timski duh i korektnost, ali i život s prirodom – poručio je okupljenima premijer.
I Janica Kostelić, državna tajnica Središnjeg ureda za sport, rado se odazvala sudjelovanju na svečanosti otvaranja Igara.

Lani se u Hrvatskoj na Igrama ogledalo više od 60.000 sudionika

– Sportske igre su jako pozitivan projekt u koji je uključeno mnogo djece, a potrebno ih je uključiti još više, kako bi bili aktivni i izgradili svoj karakter. Prijateljstva koja se steknu u sportu imamo cijeli život – ustvrdila je hrvatska olimpijka i proslavljena skijašica govoreći o natjecanju koje je tijekom godina postalo najveći amaterski sportski događaj u ovom dijelu Europe. Podsjećamo, sve je krenulo 1996. godine u Splitu, sa željom da se promiču razumijevanje, prijateljstvo, solidarnost i fair-play.

– Prelog je grad djece, jako smo sretni i zahvalni što je naš grad domaćin. Velika nam je čast što plamen Igara predajemo našem gradu prijatelju Malom Lošinju – rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Grada Preloga i izaslanik predsjednice RH Ljubomir Kolarek. Potom je predao baklju izaslanici gradonačelnice Grada Malog Lošinja Martini Lipovac, jer će taj grad slijedeći ugostiti Sportske igre mladih. Brojnim okupljenim građanima Preloga i cijele Međimurske županije obratio se i međimurski župan Matija Posavec.

– Županija se dokazuje kao pravi i istinski prijatelj djece, jedini put za bolje sutra je zadovoljna i sretna mladost, a upravo se zbog te mladosti krenulo u organizaciju ovakvog projekta. Najbolje i najkvalitetnije u igri je sama prilika da igrate, stoga vam želim puno sportske sreće i čestitam svakome od vas koji se odlučio prijaviti na Sportske igre i dostojno predstavljati svoj kraj, svoje Međimurje – naglasio je međimurski župan. Sve prisutne pozdravio je i predsjednik Organizacijskog odbora Sportskih igara mladih Zdravko Marić, koji je napomenuo da se lani u Hrvatskoj na igrama ogledalo više od 60.000 sudionika, a u Bosni i Hercegovini natjecalo se gotovo 40.000 djece i mladih.

Masovnost

– U 21 godinu broj sudionika prešao je impozantnu brojku od milijun sudionika – zaključio je.
Djeca su se u Prelogu okušala u utrci predškolaraca na 40 metara, natjecanju u graničaru, utrci na 60 metara, Kinder turniru u uličnoj košarci i turniru u odbojci na pijesku, a pritom su se borili za plasmane na državnim završnicama koje će se održati u srpnju u Umagu (za sportove graničar i utrci na 60 m) i kolovozu u Splitu za ostale sportove. U programu su nastupile mažoretkinje Grada Preloga, dok se Policijska uprava međimurska pridružila Sportskim igrama mladih uz prezentaciju svoga Mobilnoga preventivnog centra.

 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu u Čakovcu uskrsna potraga za jajima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija/Pixabay

U Čakovcu, u Perivoju Zrinskih, i ove će se godine održati uskrsna potraga za jajima za najmlađe.

Potraga će se održati u subotu, 30. ožujka, s početkom u 10 sati.

Turistička zajednica Grada Čakovca podsjetila je da su u parku skrivena i tri zlatna jaja koja donose nagradno iznenađenje.

– Kada završite s potragom nemojte zaboraviti doći do ureda TZČK po diplome i dodatno čokoladno iznenađenje! – stoji u pozivu organizatora.

Nastavite čitati

Međimurje

Nova generacija turističkih vodiča uspješno položila ispite na Međimurskom veleučilištu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak je, 26. ožujka, dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu dr. sc. Igor Klopotan, podijelio uvjerenja polaznicima koji su uspješno položili sve ispite te završili opći i posebni dio ispitnog programa čime su stekli pravo obavljanja poslova turističkog vodiča na području Međimurske županije.

– Veseli činjenica da je još jedna generacija uspješno svladala sav program koji je obuhvaćen predavanjima i terenskom nastavom te će tako postati ravnopravni sudionici na turističkom tržištu, koje upravo u Međimurju bilježi veliki uzlazni trend. Međimursko veleučilište u Čakovcu neprestano se prilagođava zahtjevima i potrebama na tržištu rada, a programi poput ovog samo jedan dokaz tome – istaknuo je dekan Klopotan.

Seminar za polaganje stručnog ispita za turističke vodiče održava se u okviru programa cjeloživotnog obrazovanja na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, a odobren je od strane Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske. Organizira se po ukazanoj potrebi kada se prijavi minimalno 15 kandidata, a obuhvaća predavanja i terensku nastavu.

– Sljedeći ciklus seminara planiran je za jesen ove godine, a ovim putem pozivamo sve zainteresirane kandidate da se slobodno prijave na e-mail adresu: [email protected] – poručuju s čakovečkog MEV-a

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje