Povežite se s nama

Međimurje

Sportski susret umirovljenika: natjecatelji iz Ivanovca osvojili prvo mjesto

Objavljeno:

- dana

Već tradicionalno u Gornjoj Dubravi u organizaciji Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije održan je 13. Sportski susret umirovljenika, na kojem su sudjelovali članovi umirovljeničkih udruga iz Preloga, Ivanovca, Čakovca, Gornjeg Hrašćana i Policijske uprave međimurske.

Uz puno smijeha, zabave i u natjecateljskom duhu sudionici su odmjerili snage u pet kategorija: zračnoj pušci, šahu, visećoj kuglani, pikadu i kartanju bele.

– Želim zahvaliti Međimurskoj županiji, koja vjerno podržava rad udruga umirovljenika. Novo okupljanje u Gornjoj Dubravi bilo je još jedna prilika za druženje naših članova – istaknuo je Jožef Pfeifer, predsjednik Saveza udruga umirovljenika i starijih osoba Međimurske županije.

– Moram pohvaliti rad Saveza udruga, koji za svoje članove organizira ovakva i slična okupljanja. Svima želim puno zdravlja, smijeha i sportske sreće – rekao je na svečanosti otvorenja Sportskih susreta Matija Posavec, župan Međimurske županije.
Dobrim željama pridružio se i Zoran Vidović, čakovečki dogradonačelnik.

– Grad Čakovec ima dobru suradnju s udrugama umirovljenika, a svoje partnerstvo nudimo i na budućim projektima – istaknuo je Vidović.

U natjecateljskom dijelu programa pobjedu je odnijela je Udruga umirovljenika Ivanovec, druga je bila Udruga umirovljenika Gornji Hrašćan, dok su trećeplasirani bili umirovljenici PU međimurske.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje