Povežite se s nama

Ostali sportovi

Sportskim susretima veleučilišta i visokih škola

Objavljeno:

- dana

STUDENTSKI SPORT

Sportske ekipe Veleučilišta u Varaždinu pod stručnim vodstvom profesora Nedeljka Pavleca i predsjednika Studentskog zbora Tomislava Kozulića, sudjelovale su na ovogodišnjim Sportskim susretima veleučilišta i visokih škola Republike Hrvatske u organizaciji Politehnike Pula.

Sportska natjecanja su se odvijala u dvije kategorije, u odbojci za studentice i malom nogometu za studente.
Odbojka
Odbojkaška natjecanja odvijala su se u dvorani Osnovne škole Pula. Ekipe su bile raspoređene u tri skupine po tri ekipe. Ekipa VELV-a bila je u skupini s Veleučilištem Marko Marulić iz Knina i Veleučilištem u Karlovcu. Nakon neizvjesne borbe protiv ekipe Knina koja je završila pobjedom ekipe Knina 2:0, varaždinske studentice pružile su dostojan otpor favoriziranoj ekipi Karlovca koja je bila postavljena za drugog nositelja. Porazom 2:0, studentice su zauzele 8. mjesto u konačnom redoslijedu. Pobjednik odbojkaškog turnira postala je ekipa Tehničkog veleučilišta Zagreb.
Mali nogomet
Malonogometna natjecanja održavala su se u Sportskoj dvorani Mate Parlov. Na turniru je sudjelovalo 11 ekipa podijeljeno u četiri skupine. Ekipa VELV-a bila je u skupini s ekipom Karlovca i Šibenika. U prvoj utakmici turnira ekipa Varaždinaca je nakon početnog ispitivanja snaga preuzela kontrolu igre i pobijedila s 2:0. u drugoj utakmici skupine protiv ekipe Karlovca, drugih nositelja turnira, ekipa VELV-a je briljirala i deklasirala protivnika s 4:0. S dvije pobjede Varaždinci su se plasirali u polufinale. U polufinalu ih je čekala ekipa Virovitice koja također nije mogla protiv raspoloženih Varaždinaca. Novom pobjedom od 2:0 ekipa VELV-a se plasirala u finale bez primljenog gola. – Svojom izvedbom ekipa VELV-a postala je miljenik gledatelja i s velikom dozom samopouzdanja krenula u finale protiv ekipe Tehničkog veleučilišta Zagreb, koja je bila postavljena za prvog nositelja turnira – prisjeća se Nedjeljko Pavlec. U otvorenoj utakmici Varaždinci su poveli s 3:1 nakon desetak minuta igre. Mala dekoncentracija i u zadnjih 50 sekundi prvog poluvremena dovela je do izjednačenja rezultata na 3:3. U drugom poluvremenu ekipa VELV-a je ponovno nametnula protivniku svoju igru i bez većih problema privela utakmicu kraju rezultatom 6:3. Tako je pobjednički pehar stigao u Varaždin.

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje