Povežite se s nama

Život i društvo

Srakar Marin Sambolek drugi najbolji kulinarski umjetnik na svijetu

Objavljeno:

- dana

Međunarodni uspjeh

Srakar Marin Sambolek osvojio je srebrnu medalju u kategoriji Kulinarska umjetnost na najvećem kulinarskom svjetskom natjecanju, Kulinarskoj olimpijadi u njemačkom Erfurtu.

Marin je s 18 godina bio najmlađi član varaždinske kuharske reprezentacije.

Kulinarska olimpijada se održava svake četiri godine u sklopu sajma u Erfurtu. U raznim se kategorijama natjecalo 3000 kuhara iz preko 50 zemalja svijeta i odlično je medijski pokriveno pa je tako jedno od najboljih mjesta za predstavljanje nacionalne gastronomije.  Hrvatsku je predstavljala nacionalna kulinarska reprezentacija i Regionalni tim Varaždinske županije. Selektori su bili  izbornik hrvatske kulinarske reprezentacije, Marinko Jurešić, i voditelj projekta Damir Crleni.

Kuhari su se za ovaj veliki izazov , s kojeg su se vratili sa  četiri bronce i srebrom, pripremali u Trakošćanu.

Izvor:
Foto: facebook

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati