Povežite se s nama

Sport

Srakari na krilima Matije Vrčeka svladali Slobodu za prvo mjesto lige

Objavljeno:

- dana

2. ŽNL

Odigrano je treće kolo Druge županijske lige, a na vrhu su nakon tri kola Sračinec i Novakovec.

Srakari su derbiju kola pobijedili varaždinsku Slobodu s 4:2. Nakon prvog dijela igrači Slobode su imali prednost od 31. minute. Zabio je Krunoslav Buhin, no u 48. minuti Sračinec je zabio preko Matije Vrčeka, a isti igrač upisao se u strijelce u 59. i 73. minuti. Sloboda je smanjila preko Marka Murselovića u 83. minuti iz kaznenog udarca, dok je konačnih 4:2 postavio Dominik Križanec.

Novakovec je u lokalnom derbiju kod Karlovca odigrao 2:2 pa su Novakovčani izjednačeni na vrhu s vodećim Srakarima.

U ostalim utakmicama Orač je bio bolji od Bukovčana 1:0, Vinica od Nove Vesi 3:0, babinečki Dinamo od varaždinske Mladosti 2:1, Čevo od Dinama iz Apatija 6:2, dok su Sloboda i tuhovečki Polet podijelili bodove rezultatom 1:1.

U sljedećem kolu vodeći Srakari igraju lokalni derbi kod Orača, a Novakovec ugošćuje Dinamo iz Apatije.

Izvor:
Foto: NK Sračinec

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje