Sportsko-rekreativno društvo 315 Sjeverozapad 7. studenoga organizira utrku „Transverzala Ivanščice“.

Start je željeznička stanica u Golubovcu u 8 sati, a cilj kafić z3 u Završju Podbelskom.

Okupljanje je na željezničkoj stanici u Varaždinu (ili na željezničkoj stanici u Golubovcu u 7.45) te se vlakom kreće u 6.50, a prijevoz stvari sa starta na cilj je osiguran. Organizatori mole da sudionici spakiraju samo osnovno.

U slučaju odustajanja, natjecatelji to obavezno moraju javiti organizatoru na brojeve telefona 091/566-2510 (Mladen) ili 099/755-2902 (Vanja) te samostalno osiguravaju prijevoz.

– Molimo utrku shvatiti ozbiljno jer se radi o dugoj stazi po teškim uvjetima. Svakako predlažemo držanje u grupama ili parovima – poručuju organizatori.

Voda se nalazi u domovima (Pasarićev dom na vrhu Ivanščice i Lujčekova hiža na Pokojcu) te na izvoru u Beli.

Računa se na fair play karakter sudionika u vezi obilaska kontrolnih točaka i samostalnog mjerenja vremena. Sudionici sami biraju optimalan put između kontrolnih točaka.

Svakako uz sebe treba imati kompas, prvu pomoć, mobitel, svjetiljku, astrofoliju, isprintanu kartu, hranu i vodu te adekvatnu obuću i odjeću.

Karta s ucrtanom preporučenom rutom dostupna je ovdje, a natjecatelj je treba samostalno isprintati.

Limit utrke je do 18 sati.

“Startnina” iznosi 20 kuna i pokriva trošak prijevoza stvari sa starta na cilj. Natjecatelji idu na svoju odgovornost i organizator ne snosi eventualne posljedice. Povratak kući natjecatelji organiziraju sami.

Napomena: Utrka ima treking karakter, što znači da je potrebno sa sobom imati kartu/kompas i određeno znanje orijentacije. Također bi bilo dobro da se ide u grupama. Staza je “škakljiva” do Vilinske Špice, a nakon toga prati dobro označene planinarske staze do pred cilj. Isto tako ima dosta lišća po stazama pa treba dobro pratiti staze.

Kratki opis staze:

– Start je na željezničkoj postaji u Golubovcu. Prva točka je istaknuti vrh Veliko Kalce koji se nalazi otprilike 3km od starta. Do pod vrh postoji mnogo opcija, najčešće su opcije po nekom od grebena koji vodi do njega. S obzirom na to da je sam pristup vrhu zarastao, preporučamo da pratite kako je ucrtano na karti ili da vrhu pristupate s jugozapadne strane gdje postoji prokrčeni put do samog vrha. Nakon vrha pratiti grebensku stazu prema zapadu. Ova staza je isto malo zarasla u idućih stotinjak metara, dok vas ne spusti nazad do staze. Dalje do Vilinske Špice pratite grebenske staze prema istoku. OPREZ, na ovoj dionici se na sjevernoj padini Ivančice nalazi zatvor otvorenog tipa te predlažemo da do Vilinske Špice idete po grebenu ili po stazama koje prate južnu padinu. Vilinska Špica je izdvojeni vrh, ali problem je što na putu do nje postoji nekoliko sličnih vrhova i svake godine se događa da se često popenje na neke od tih vrhova prije nego dođu do pravog. Nakon Vilinske špice potrebno je samo pratiti markacije do pred cilj.

Prvo se kreće dalje prema istoku do makadama za Ivančicu s kojim možete do doma, a možete kombinirati makadam s pl. stazom Mrzljak. Od doma na vrhu nastavljate pl. stazom Prekrižje i tu trebate paziti da ne promašite skretanje za Pokojec (Lujčekova hiža). Skretanje u desno se nalazi na zavoju nakon cca 1.5-2km od vrha i markirano je, ali potrebno je paziti. Nakon ovog skretanja pratite markacije za Pokojec ili Lujčekovu hižu. Nakon nje se po makadamu spuštate do asfaltne ceste koju pratite do markacija za Čevo.

Postoje dvije staze, jedna se nalazi cca 100m nakon izvora kraj asfaltne ceste, a druga staza se nalazi nasuprot ribogojilištu. Nakon Čeva se spuštate prema sjeverozapadu. Između Čeva i Z3 (cilja) prolazi Bednja i na njoj se nalaze 3 mosta, idealno bi bilo pogoditi mali drveni most koji je ucrtan na karti. Čekamo vas do 18 h na pivu i druženju – opisali su utrku organizatori.

Komentari

Komentara