Povežite se s nama

Međimurje

Sredinom srpnja počinje dogradnja Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće

Objavljeno:

- dana

Krajem 2022. godine Gradu Mursko Središće odobrena su novčana sredstva u iznosu od 649.810,81 eura putem Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv, NPOO.C3.1.R1-II.01 za dogradnju Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće za još četiri skupine.

Dogradnjom će se osigurati dovoljni kapaciteti za svu djecu, vjerojatno za minimalno deset i više godina unaprijed.

U utorak, 2. srpnja, 2024. godine gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak potpisao je ugovor o izvođenju radova na dogradnji Dječjeg vrtića “Maslačak” Mursko Središće s tvrtkom Kontura d.o.o. iz Varaždina u vrijednosti od 1.655.188,39 eura. Također, istovremeno je potpisani ugovor o opremanju dječjeg vrića Maslačak s tvrtkom Novi godovi d.o.o. iz Čakovca u vrijednosti od 91.075 eura.

Krajnji rok završetka radova na dogradnji i opremanju dječjeg vrtića “Maslačak” je 12 mjeseci od uvođenja u posao, a otvorenje dograđenog dječjeg vrtića planirano je uz Dan grada iduće godine.

Dogradnja vrtića je od vitalne važnosti za osiguranje dostatnih kapaciteta za svu djecu iz području grada Mursko Središće.

Peklenica

U naselju Peklenica posljednjih godina završeni su brojni projekti kao što je obnovljeni i dograđeni društveni dom, u potpunosti obnovljena Čakovečka ulica, izgrađene pješačke staze u centru Peklenice, puno uloženo u sportske objekte i teren NK Plavih, izgrađena telekomunikacijska antena, opremljeni DVD Peklenica, postavljeno vježbalište na otvorenom, izgrađen Spomen park naftaštva, također uskoro će krenuti i radovi na izgradnji pješačko biciklističke staze u Glavnoj ulici – od početka naselja do trgovine NTL.

Nakon odrađenih nekoliko sastanaka između direktora Hrvatskih voda, VGO za Muru i gornju Dravu i gradonačelnika Grada Mursko Središće Dražena Srpaka odredilo se kako će se urediti vodni servisni putevi u Peklenici – od centra naselja kraj mosta, do Spomen parka naftaštva te servisni put od centra naselja prema pekleničkim grabama (ribnjak) koji se nalazi uz samu rijeku Muru.

Ovih dana u tijeku je izvođenje radova na uređenju vodnih servisnih puteva od strane Hrvatskih cesta.

Vodni servisni putevi će moći služiti kao šetalište te će tako Peklenica dobiti krasnu šetnicu koja spaja Spomen park naftaštva s pekleničkim grabama – rijekom Murom. Potrebno je još urediti zadnjih dvadeset metara kako bi se servisni put – šetnica kvalitetno spojio s pekleničkim grabama.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje