Povežite se s nama

Međimurje

Sredinom svibnja počinje raditi Hitna u M. Središću

Objavljeno:

- dana

TIMOVI

Kao što je najavljivano, ispostava Hitne medicine u Murskom Središću dobila je krajem travnja zeleno svjetlo za početak rada.

Nakon službenog pregleda prostorija i medicinsko-tehničke opreme utvrđeno je da novouređen objekt zadovoljava sve potrebne uvjete te je predstavnik ministarstva zdravstva izdao rješenje o počektu rada ispostave s datumom 15. svibanj ove godine.

Financiranje

 Otvaranje Hitne inicirao je početkom godine Grad Mursko Središće te se nakon pozitivnog mišljenja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije krenulo u uređenje prostora za smještaj profesionalnog medicinskog tima.
Grad je preuzeo i izvršio obvezu financiranja preinake i uređenja poslovnog prostora za potrebe Ispostave u iznosu od 330.000 kuna, troškove režija i mjesečnog najma od 616 eura. Županijski Zavod preuzeo je obvezu unutarnjeg uređenja prostora namještajem, potrebnom medicinskom opremom, lijekovima i medicinskim potrošnim materijalom, dok će HZZO financirati četiri tima, a županija Međimurska jedan tim.

Susjedne općine pristale sufinancirati adaptaciju
objekta i troškove najma

S obzirom da će ova ispostava hitne medicine biti nadležna i za susjedne općine, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak održao je sastanak s načelnicima Općine Selnica, Sv. Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sv. Juraj na Bregu. Većina općina pristaje sufinancirati adaptaciju i troškove najma.
Za novu ispostavu Hitne u Murskom Središću osigurano je pet timova T2 koji su sastavljeni od medicinskog tehničara-vozača i prvostupnika medicine. Gradonačelnik Srpak i dalje radi na tome da se osigura i T1 tim s liječnikom, medicinskim tehničarem i vozačem. Na tu je temu dosad održan sastanak s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i predstavnikom ministra zdravstva.

T1 TIM

Gradonačelnik Murskog Središća radi na tome da se u novoj ispostavi Hitne pored pet T2 timova osigura i T1 tim koji bi osim vozača i medicinskog tehničara u svome sastavu imao i liječnika

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Miljenko Zorko novi je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Miljenko Zorko novi je predsjednik Udruge antifašističkih boraca i antifašista Međimurske županije. Odlučeno je tako na Izbornoj skupštini na kojoj su se članovi Udruge prisjetili svog dugogodišnjeg predsjednika Zvonka Goluba, koji je nedavno preminuo u 87. godini života.

Tijekom svog predsjedanja Udrugom uvelike je utjecao i doprinio razvoju svijesti obilježavanja važnih povijesnih obljetnica u Međimurskoj županiji i na vrijednosti koje predstavljaju. Uz njega, odali su počast i preminulim članovima udruge Mati Hunjadiju, Franji Repincu i Đuri Lesjaku.

Uz novog predsjednika Zorka izabran je i njegov zamjenik Ivica Perhoč, kao i članovi Predsjedništva, Nadzornog odbora i Stegovnog suda. Podršku u njihovim aktivnostima kontinuirano im pruža Međimurska županija.

– Želim zahvaliti članovima Udruge na njihovoj aktivnosti i želim istaknuti da će Županija nastaviti podržavati njihova nastojanja u promicanju antifašizma kao značajne tekovine suvremenog društva – poručio je zamjenik međimurskog župana Josip Grivec.

Nastavite čitati

Međimurje

Peto Međunarodno ocjenjivanje vina u Štrigovi početkom svibnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U ponedjeljak i utorak, 3. i 4. svibnja u Štrigovi održat će se 5. Međunarodno ocjenjivanje vina Štrigova 2021.

Organizator ocjenjivanja je Općina Štrigova u suorganizaciji Društva vinogradara i vinara “Hortus Croatiae“, Međimurske županije te Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva Ministarstva poljoprivrede. Po peti put pod predsjedavanjem dr. sc. Ivane Alpeza ocjenjivači će ocjenjivati uzorke koji će se natjecati u dvije grupe, pri čemu će se dodijeliti i titule petero šampiona.

Grupu A čine vina proizvedena od sorte Moslavac (Pušipel) – Šipon – Furmint, (šampion
u kategoriji predikatna vina i kategoriji vina redovite berbe), dok grupu B čine vina svih ostalih
sorata (šampion u kategoriji predikatna vina i kategoriji vina redovite berbe). Šampion kvalitete
podijelit će se i u kategoriji pjenušavih vina.

Na osnovu postignutog broja bodova, vina iz svake grupe (grupa A i grupa B) dobit će sljedeća
odličja: velika zlatna diploma (za vina koja postignu od 90-100 bodova), zlatna diploma (za
vina koja postignu od 85-89,99 bodova), srebrna diploma (za vina koja postignu od 80-84,99
bodova), brončana diploma (za vina koja postignu od 75-79,99 bodova) te priznanje za sudjelovanje (za vina koja postignu 61-74,99 bodova).

Više informacija o ocjenjivanju vina možete pročitati na stranici www.urbanovo.hr. Svoje prijave proizvođači vina mogu poslati do 26. travnja na e-mail: [email protected]

Uzorci će se prikupljati u utorak, 27. travnja, u kuriji Terbotz od 17 do 20 sati, a mogu se poslati i poštom na adresu Općina Štrigova, Štrigova 31, 40312 Štrigova, Republika Hrvatska do 26. travnja. Kotizacija za svaki prijavni uzorak iznosi 100 kuna ili 15 eura.

Organizator stoji na raspolaganju za sva pitanja na broju 099/505-1636 ili e-mailu [email protected]

Nastavite čitati