Povežite se s nama

Međimurje

Sredinom svibnja počinje raditi Hitna u M. Središću

Objavljeno:

- dana

TIMOVI

Kao što je najavljivano, ispostava Hitne medicine u Murskom Središću dobila je krajem travnja zeleno svjetlo za početak rada.

Nakon službenog pregleda prostorija i medicinsko-tehničke opreme utvrđeno je da novouređen objekt zadovoljava sve potrebne uvjete te je predstavnik ministarstva zdravstva izdao rješenje o počektu rada ispostave s datumom 15. svibanj ove godine.

Financiranje

 Otvaranje Hitne inicirao je početkom godine Grad Mursko Središće te se nakon pozitivnog mišljenja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije krenulo u uređenje prostora za smještaj profesionalnog medicinskog tima.
Grad je preuzeo i izvršio obvezu financiranja preinake i uređenja poslovnog prostora za potrebe Ispostave u iznosu od 330.000 kuna, troškove režija i mjesečnog najma od 616 eura. Županijski Zavod preuzeo je obvezu unutarnjeg uređenja prostora namještajem, potrebnom medicinskom opremom, lijekovima i medicinskim potrošnim materijalom, dok će HZZO financirati četiri tima, a županija Međimurska jedan tim.

Susjedne općine pristale sufinancirati adaptaciju
objekta i troškove najma

S obzirom da će ova ispostava hitne medicine biti nadležna i za susjedne općine, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak održao je sastanak s načelnicima Općine Selnica, Sv. Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sv. Juraj na Bregu. Većina općina pristaje sufinancirati adaptaciju i troškove najma.
Za novu ispostavu Hitne u Murskom Središću osigurano je pet timova T2 koji su sastavljeni od medicinskog tehničara-vozača i prvostupnika medicine. Gradonačelnik Srpak i dalje radi na tome da se osigura i T1 tim s liječnikom, medicinskim tehničarem i vozačem. Na tu je temu dosad održan sastanak s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i predstavnikom ministra zdravstva.

T1 TIM

Gradonačelnik Murskog Središća radi na tome da se u novoj ispostavi Hitne pored pet T2 timova osigura i T1 tim koji bi osim vozača i medicinskog tehničara u svome sastavu imao i liječnika

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

Petnaest zlatnih odličja za izvrsni međimurski med, a Pčelarstvo Trupković je najtrofejnije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Agacija - Udruga pčelara Međimurske županije

U subotu, 25. studenoga, su se zgradi Scheier u Čakovcu okupili članovi Udruge pčelara Agacija Međimurske županije, na svečanosti dodjele priznanja za najbolji ovogodišnji med.

Dodijeljeno je čak 15 zlatnih odličja za bagremov i cvjetni med, kao i med cvijeta uljane repice. Srebrnim odličjem ovjenčano je 28 proizvoda, dok je 14, uglavnom bagremovog meda, dobilo brončana odličja.

Pčelarstvo Trupković je i najtrofejnije te je u ovom ciklusu ocjenjivanja dobilo dva zlata te jedno srebrno odličje, zatim Pčelarstvo Kanan čiji med je dobio zlatno i srebrno odličje, pčelarstvo Nenada Jeđuta osvojilo je dva srebra, a obitelj Heđa iz Slakovca dosegnula je najvišu ocjenu među zlatnim medaljama za svoj bagremov med.

Župan Matija Posavec čestitao je pčelarima što su unatoč teškim i izazovnim vremenima uspjeli zadržati visoku kvalitetu meda, te dodao kako će im Međimurska županija i dalje pružati ruku podrške, pomoći i suradnje.

Susret je bio i edukativnog karaktera te namijenjen i onima koji tek namjeravaju ući u svijet pčelarstva, stoga je Željko Trupković, predsjednik Agacije, na skup pozvao eminentne izlagačice, prof. dr. sc. Ivanu Tlak Gajger koja je govorila o prevenciji bolesti pčela, a okupljenim međimurskim pčelarima obratio se i Dražen Kocet iz Saveza pčelara Hrvatske, te dr. Kolics Balazs iz mađarskog pčelarskog saveza.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Selnica osigurala je poklonbonove za umirovljenike, potrebno se prijaviti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Selnica je i ove godine za umirovljenike pripremila poklonove, a povodom božićno-novogodišnjih blagdana.

Za ostvarivanje prava na bon potrebno se prijaviti OVDJE.

Prijaviti se mogu svi kojima mirovina ili ukupne mirovine iznose do 350 eura.

Dokumentacija će se prikupljati od 27.11.2023. (ponedjeljak) do 11.12. 2023. (ponedjeljak) isključivo elektronski na mail: [email protected] ili se ostavlja u sivom sandučiću kod općinskog ureda. Naknadne prijave više neće zaprimati. – Zamolite svoje ukućane ili susjede da vam pomognu kod ispunjavanja i slanja dokumentacije. U slučaju potrebe možete nazvati i nas na broj telefona 861-344 – objavila je Općina Selnica.

Podjela bonova bit će 14. i 15. prosinca (četvrtak i petak) u prostorijama Udruge umirovljenika (Trg sv. Marka 2, Selnica) od 9 do 12 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje