Povežite se s nama

Međimurje

Sredinom svibnja počinje raditi Hitna u M. Središću

Objavljeno:

- dana

TIMOVI

Kao što je najavljivano, ispostava Hitne medicine u Murskom Središću dobila je krajem travnja zeleno svjetlo za početak rada.

Nakon službenog pregleda prostorija i medicinsko-tehničke opreme utvrđeno je da novouređen objekt zadovoljava sve potrebne uvjete te je predstavnik ministarstva zdravstva izdao rješenje o počektu rada ispostave s datumom 15. svibanj ove godine.

Financiranje

 Otvaranje Hitne inicirao je početkom godine Grad Mursko Središće te se nakon pozitivnog mišljenja Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije krenulo u uređenje prostora za smještaj profesionalnog medicinskog tima.
Grad je preuzeo i izvršio obvezu financiranja preinake i uređenja poslovnog prostora za potrebe Ispostave u iznosu od 330.000 kuna, troškove režija i mjesečnog najma od 616 eura. Županijski Zavod preuzeo je obvezu unutarnjeg uređenja prostora namještajem, potrebnom medicinskom opremom, lijekovima i medicinskim potrošnim materijalom, dok će HZZO financirati četiri tima, a županija Međimurska jedan tim.

Susjedne općine pristale sufinancirati adaptaciju
objekta i troškove najma

S obzirom da će ova ispostava hitne medicine biti nadležna i za susjedne općine, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak održao je sastanak s načelnicima Općine Selnica, Sv. Martin na Muri, Podturen, Štrigova, Vratišinec i Sv. Juraj na Bregu. Većina općina pristaje sufinancirati adaptaciju i troškove najma.
Za novu ispostavu Hitne u Murskom Središću osigurano je pet timova T2 koji su sastavljeni od medicinskog tehničara-vozača i prvostupnika medicine. Gradonačelnik Srpak i dalje radi na tome da se osigura i T1 tim s liječnikom, medicinskim tehničarem i vozačem. Na tu je temu dosad održan sastanak s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i predstavnikom ministra zdravstva.

T1 TIM

Gradonačelnik Murskog Središća radi na tome da se u novoj ispostavi Hitne pored pet T2 timova osigura i T1 tim koji bi osim vozača i medicinskog tehničara u svome sastavu imao i liječnika

Izvor:
Foto: RT

Međimurje

FOTO Poturnska popevka odzvanjala Matulovim gruntom na zadnjem ovogodišnjem druženju!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: "Međimurska priroda"

Završnicu ovogodišnjeg druženja javnosti na Matulovu gruntu u Frkanovcu u nedjelju, 12. rujna, oplemenilo je gostovanje Kulturno-umjetničkog društva Podturen.

Sa sobom su donijeli sjajno raspoloženje, pjesmu i prezentacije starih vještina. Njihove marljive ruke pokazale su kako se brzo i jednostavno može napraviti ukras od krep-papira. Prigodno, najviše su se izrađivali ukrasi u obliku cvijeća. Prpošni članovi Kulturno-umjetničkog društva Podturen pokazali i su tradicionalan način obrade lana u pređu, a sve to su začinili spontanim izvedbama međimurskih popevki.

Leptir se mota…

Peto jubilarno druženje na frkanovečkom sve poznatijem gruntištu donijelo je i edukaciju za najmlađe. Organizirana je prirodoslovna radionica “Leptir se mota oko plota‟ za djecu uzrasta od 7 do 12 godina. Osnovnoškolci su istraživali leptire na obližnjoj livadi. Na radionici su sudjelovali i ovogodišnji dobitnici nagrade u kategoriji za najbolju čuvaricu i čuvara prirode, Gita Radiković i Niko Kozar.

Svi posjetitelji koji su na Matulov grunt pristizali pješke, biciklom ili automobilom upoznali su i razgledali edukacijsko-istraživački centar kojim su ih provele djelatnice Javne ustanove “Međimurska priroda” koja upravlja Gruntom. Nova otvorena druženja za javnost u organizaciji Javne ustanove za zaštitu prirode “Međimurska priroda” planiraju se za iduću, 2022. godinu.

Nastavite čitati

Međimurje

Međimurje ove subote broji 13 novozaraženih koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 111 uzoraka, od čega je evidentirano 11 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 9,9 % od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 2 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 122. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 67 584 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 8 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitaliziran je 1 pacijent, nema otpuštenih pacijenta, nema pacijenata na respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje