Povežite se s nama

Međimurje

Srpak: “Vi ste naš ponos, uvijek ćete imati podršku”

Objavljeno:

- dana

MURSKO SREDIŠĆE

– Uspješni i vrijedni studenti ponos su Grada Mursko Središće te će uvijek imati punu podršku Grada.

Veseli me što će negdje pisati da ste iz grada Mursko Središće, zato nam je drago što smo vam financijski mogli pomoći. Štoviše, razmišljamo da se u budućnosti te nagrade osjetno povećaju jer izvrsnost je zapravo nešto što donosi novi napredak i sigurno brži razvoj i promociju našeg grada – istaknuo je Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća, na prijemu za nagrađene studente koji su primili Rektorovu nagradu ili nagradu za završeni doktorski studij.

Javite se! 

Nagradu za doktorat u području fizike primila je Marina Grabar Branilović iz Štrukovca, kojoj je uža specijalizacija molekulsko modeliranje. Već deset godina radi na Institutu “Ruđer Bošković” u Zagrebu, a živi u Štrukovcu sa svojom obitelji i dvoje djece, koji su joj velika potpora. Na prijemu je bio i Dinko Oletić, rodom iz Peklenice, koji je studirao na FER-u. Diplomirao je 2010. godine, a nakon toga je počeo raditi na Zavodu za elektroničke sustave i obradu informacija na FER-u.

Paralelno s tim upisao je doktorski studij na temu dizajna nosivoga senzorskog sustava koji bi služio za pomoć kroničnim pacijentima oboljelima od astme za kvantificiranje njihovih simptoma. Radi i živi u Zagrebu, no u Peklenicu i dalje često dolazi zbog obitelji i prijatelja.

Nagradu su primili i Nikola Bregović, Matija Varga, Tomislav Pintarić i Darija Dunjko, koji zbog obaveza nisu mogli biti na prijemu. Na prijemu su bili i zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća, Zvonko Vrtarić i zamjenica predsjednika Gradskog vijeća Ivana Maltarić.

– Ako je netko od sugrađana u proteklih nekoliko godina primio nagradu rektora, dekana ili stekao doktorat, neka se javi u Grad Mursko Središće, jer mi, nažalost, nemamo uvid u takve informacije. Želimo takve ljude nagraditi jer su to zaslužili za sav uloženi trud i zalaganje tijekom svog školovanja – poručio je gradonačelnik Srpak.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje