Povežite se s nama

Međimurje

Stanari se žale na glasnu glazbu i žamor, a iz Grada Čakovca pozivaju na razumijevanje

Objavljeno:

- dana

Iz Grada Čakovca oglasili su se priopćenjem u kojem pozivaju građane Čakovca na razumijevanje. Negodovanje građana očituje se u žalbama na glasniju glazbu i žamor posjetitelja koji su prisutni u večernjim i noćnim satima, kada traju ljetne manifestacije i događanja.

Priopćenje je u nastavku.

„Ljeto u gradu Zrinskih“ nadaleko je poznata manifestacija koja na nekoliko lokacija u Čakovcu već godinama pruža kvalitetan umjetnički i zabavan program. Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, program „Ljeta“ nije održan tijekom prošle 2020. godine, dok su se, uz poštivanje aktualnih mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, ovogodišnje ljetne pozornice ipak otvorile za brojne posjetitelje.

Uz koncerte, izložbe, filmske programe i kazališne predstave koje možete pogledati uglavnom u atriju Starog grada, a u slučaju lošijeg vremena i na pozornici Centra za kulturu, u program manifestacije uključeni su i popratni programi, odnosno popularni „afteri“ na terasama ugostiteljskih objekata u samom gradskom središtu. Cilj popratnih programa je promocija domaćih, čakovečkih glazbenika među kojima su i već etablirana imena hrvatske glazbene scene, a osim koncerata organizirane su i slušaonice te nastupi DJ-eva. Uz nadzor Stožera civilne zaštite Grada Čakovca te PU međimurske, poštuju se epidemiološke mjere s naglaskom završetka tih programa do ponoći te se do sada nisu kršile.

Nešto glasnija glazba i žamor posjetitelja u večernjim satima ne odgovaraju svim stanarima u strogom centru Čakovca, no ovim putem apeliramo na građane za razumijevanje i podršku ljetnim programima čiji je cilj oživjeti gradske ulice i trgove te privući posjetitelje iz udaljenijih mjesta. „Ljeto u gradu Zrinskih“ završava 10. srpnja, a nakon toga nas krajem srpnja očekuje i tradicionalna manifestacija „Porcijunkulovo“ koja će ponovo na nekoliko dana i večeri u središte Čakovca dovesti boje, mirise i ritmove ljeta.

Međimurje

U Međimurju četvrte listopadske subote 90 novozaraženih COVID-om, u bolnici 28 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 288 uzoraka, od čega je evidentirano 89 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,9% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 449. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72.922 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 28 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Putopisno-književna večer: Milan Majerović-Stilinović u Križovcu predstavio svoju prvu knjigu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za posjetitelje "Med dvemi vodami"

U Centru za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu prošlog je tjedna održana putopisno-književna večer na kojoj je Milan Majerović-Stilinović predstavio svoju prvu knjigu „Što sam naučio na planini“.

Majerović-Stilinović je novinar, reporter, urednik i voditelj, savjetnik za komunikacije i odnose s javnošću te autor Facebook bloga „Što sam naučio na planini“ koji je postao osnova za predstavljenu knjigu.

Probranu publiku, većinom članove međimurskih planinarskih društava, pisanom riječi knjige tijekom večeri vodilo je nekoliko moderatora: tu su bili Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove „Međimurska priroda“ koja je bila domaćin i organizator večeri, te Roberta Radović, novinarka i predsjednica Planinarskog kluba „Extrem“ Čakovec.

Na „vrući“ stolac pitanja za milijun ne kuna, već planinarskih emocija, sjećanja, događaja i impresija, sjela je i Sonja Vršić, predsjednica Planinarskog društva „Bundek“ iz Murskog Središća.

Posjetitelji večeri doznali su niz detalja Milanovih planinarskih impresija iskazanih na osobit, gotovo pjesnički način jer, kako on ističe, u brdima „isključuje svoj mikrofon i sluša orkestar planina“.

Kulturna zbivanja u Centru „Med dvemi vodami“ nastavljaju se i početkom studenoga. Ponovo stiže nakladnik Libricon, ovog puta predstavljajući knjigu „Alpinist“ s autorskim potpisom Borislava Aleraja.

Putopisno-književna večer zakazana je za srijedu, 3. studenoga, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje