Povežite se s nama

Međimurje

Stari grad Zrinski pretvara se u veliku pozornicu na otvorenom

Objavljeno:

- dana

FESTIVALI U ČAKOVCU

S pravom se može reći da se predstojećeg vikenda Čakovec pretvara u pravi festivalski grad.

Naime, na prostoru oko čakovečkoga Staroga grada održat će se dva festivala. U četvrtak u 20.30 sati počinje Zrinski Art festival, koji traje do nedjelje, dok od petka s početkom u 19 sati pa sve do subotu kasno u noć traje 3FF festival.

Prijava projekta

3FF festival održava se drugu godinu zaredom, a organiziraju ga članovi Centra za mlade, popularnog CeZama. Riječ je o manifestaciji posvećenoj alternativnoj glazbi. Njega će nadopuniti Zrinski Art festival, koji se također organizira drugu godinu zaredom, a koji okuplja umjetnike iz Međimurja, ali i njihove goste iz ostalih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja.

Festivali predstavljaju završetak brojnih ljetnih događanja u Čakovcu

– Ovi festivali predstavljaju svojevrsni završetak ljetnih događanja u Čakovcu, a unatoč tome što se održavaju tek drugu godinu, već imaju svoju publiku – rekao je pročelnik Upravnog odjela za društvene, protokolarne i europske poslove Grada Čakovca David Vugrinec.

– Zrinski Art festival prijavljen je za sufinanciranje preko programa “Creative Europe”, a ovih dana očekuje se ocjena, te ako prijava bude prihvaćena, dogodine će sadržaji koji se nude posjetiteljima biti još bolji – rekla je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman.

Predstojeća događanja predstavili su organizatori 3FF festivala Ivan Latin i Neven Levačič te umjetnički direktor i suorganizatorica Zrinski Art festivala Damir Klaić i Nikolina Mekovec.

Studio “Teuta”

– Program 3FF festivala počinje u petak projektom “Hrana, ne bombe”, gdje će kuhati Matija Bogdan, a nastavlja se koncertima bendova Emohasis, Wifly, Atheist Rap i Mašinko. U subotu se održava Festival dokumentarnog filma, na kojem će se predstaviti međimurske osnovne škole. Subotnji program predvode bendovi Repetitor, Inhibis, Ogenj, Media Stres i Bamwise – otkrivaju organizatori.

Na Zrinski Art festivalu ove će godine uz domaće umjetnike sudjelovati i gosti iz Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Amerike. Bogat program i brojne instalacije prostor Staroga grada pretvorit će u muzej na otvorenom. Festival se službeno otvara izvedbom plesne koreografije “Ritual svijesti” Studija “Teuta” iz Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje