Povežite se s nama

Međimurje

Štefanec domaćin jubilarnom 25. Hrvatskom festivalu sportske rekreacije na selu

Objavljeno:

- dana

U subotu, 22. lipnja, na terenima Nogometnoga kluba Jadran u Štefancu održan je 25. Hrvatski festival sportske rekreacije na selu, čiji su organizatori Udruga žena Štefanec, Hrvatski i Međimurski savez sportske rekreacije „Sport za sve“.

Festival je okupio 11 ekipa iz cijele Hrvatske, ukupno oko 700 sudionika. Domaćini, predsjednica Udruge žena Štefanec Vera Mihalic i predsjednik Mjesnog odbora Štefanec Dejan Hrastić, pozdravili su sve sudionike, kao i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat.

Predsjednik Hrvatskog saveza sportske rekreacije Vladimir Findak uručio je plaketu Udruzi žena Štefanec kao zahvalu za besprijekornu organizaciju državnog festivala.

Udruga je prva u povijesti ovog natjecanja koja je primila plaketu, a Festival je ujedno obilježio i značajan jubilej, odnosno 25 godina održavanja. Podršku kolegicama i kolegama dala je i Danica Korunić, predsjednica Međimurskog saveza.

Udruga žena Štefanec posljednjih je nekoliko godina ostvarivala zapažene rezultate na natjecanjima sportske rekreacije, stoga joj je i predloženo domaćinstvo.

Tradicijske igre

Osim domaćina, natjecali su se i sportski rekreativci iz Salinovca, Lančić-Knapića, Stažnjevca, Vukosavljevice, Poljane Biškupečke, Kaniže, Višnjice, Podgorja, Sopja i Paljuva.

Budući da se radi o sportskoj rekreaciji na selu, discipline Festivala uključivale su pojedine tradicijske igre poput hodanja na štulama, nošenja košare na glavi, potezanja užeta, ludog slaloma, skakanja u vreći, bacanja kamena s ramena, skoka s mjesta u dalj, nošenja jajeta u žlici, ružđenja kuruze i bacanja potkove.

Natjecanja u svim disciplinama nadgledali su suci. Tri prvoplasirane ekipe dobile su medalje, dok je prvoplasirana ekipa dobila i pehar.

Jedan od pokrovitelja Festivala je Grad Čakovec, a organizaciji su pomogli i Međimurska županija te mnogobrojni sponzori.

Igre je svečano otvorio Vladimir Findak, a za okrepu su se pobrinule žene iz Udruge domaćina kojima su u pomoć stigle i žene iz drugih gradskih naselja te Mjesni odbor Štefanec.

Gosti su se, osim pićem, počastili i gastronomskom ponudom te domaćim kolačima. U večernjim satima nakon ceremonije

Međimurje

Suradnjom lovaca i policijskih službenika PP Prelog do suzbijanja krivolova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Prelog i ove godine nastavljaju suradnju s lovačkim udrugama u nastojanju da se suzbiju svi oblici protuzakonitog lova.

Uz nadzor lovišta koji članovi lovačkih udruga, ali i policijski službenici u sklopu svojih zadaća, obavljaju samostalno, redovito se organiziraju i zajedničke aktivnosti. Ovih su se dana zajedničke aktivnosti provodile na području kojim gospodari Lovačka udruga „Fazan“ iz Hodošana, i one će se nastaviti. Isti oblik suradnje u narednom razdoblju provodit će se i s lovcima Lovačke udruge „Jastreb“ iz Domašinca, osobito na području polja Murščak.

Članovi lovačkih udruga pojačano su prisutni u lovištima kojima gospodare, pri čemu im se pridružuju policijski službenici, koristeći pritom svu raspoloživu opremu, radi uspješnijeg uočavanja i hvatanja krivolovaca u nezakonitim radnjama, poput drona, uređaja za noćno promatranje i termovizijske kamere.

Ovakav oblik rada prepoznat je kao vrlo učinkovit u suzbijanju nezakonitog lova: sve lovačke udruge vrlo se rado uključuju u zajedničke aktivnosti sa policijskim službenicima.

Nastavite čitati

Međimurje

VIDEO Debitantski videospot kotoripske country grupe Veni Vidi Whiskey “Born to be Free”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kotoriba je kotao u kojem su se smiješali maštoviti sastojci od kojih se prošle godine rodio novi hrvatski bend s prepoznatljivim zvukom!

Nositelji su pamtljiva imena Veni Vidi Whiskey, a sviraju ono što vole i dolazi im prirodno – country. Kostur grupe čini akustična četvorka: Renato Mikulan (gitara, tamburin, bisernica), Toni Miklobušec (vokal, cajon, usna harmonika), Krunoslav Siladi (kontrabas) i Damir Dolenec (gitara), dok im podršku na back vokalima pružaju Ana Radmanić i Michelle Fundak, koja je osmislila i ime benda. Zadnjega dana travnja javnosti su predstavili svoj prvi autorski singl i videospot „Born to be free“.

Od tambure do viskija

– Priča je započela tako da su tri četvrtine benda svirale tamburice u KUD-u Kotoriba. U želji za kvalitetnijim druženjem počeli smo svirati između ili nakon proba. Radilo se pretežno o obradama pjesama kojima smo mogli upotpuniti bajkerske fešte. Počeli smo se fokusirati na strane pjesme i shvatili da nam to svima odgovara, osobito stvari kao što su one Johnnyja Casha i Willieja Nelsona.
Moramo priznati da nam to što smo akustični olakšava puno toga: kako ne trebamo ozvučenja, jako smo mobilni, tako da elektrifikacija nije u planu (smijeh) Reakcije na naš prvi spot su odlične, komentari su jako pozitivni i to nam daje dodatan vjetar u leđa – kaže „viskijevac“ Renato Mikulan.

Grupa je potpisala ugovor s izdavačkom kućom Spona Music iz Zagreba, a njihov će nastupni autorski singl otvoriti Sponinu EP kompilaciju „Country of Origin: Croatia“, koja uskoro izlazi.

– Čini nam se da je ime originalno, prepoznatljivo i da dobro opisuje duh countryja i naše glazbe (smijeh) Viski i country, naime, neraskidivo su vezani – objašnjava kontrabasist Krunoslav Siladi. Dodaje da i dalje sviraju covere, no da su trenutačno orijentirani na autorske skladbe.

Sloboda i prihvaćenost

– Svi surađujemo u procesu stvaranja, što nam je, na kraju krajeva, i cilj. Pjesma „Born to be free“ nastala je na temeljima ideje slobode, što je velika motoristička strast koja nam je svima važna. Uz kadrove u kojima je prikazan „život na motoru“, spot je orijentiran i na putovanje koje od samoće vodi do prihvaćanja – kažu iz benda.

Singl je snimljen u studiju Benjamina Fabića, koji je u ruke za ovu prigodu uzeo i bubnjarske palice. Spot je sniman na nekoliko lokacija – na farmi konja „Muškatljin“, u garaži jednoga od članova benda te u prostorijama clubhousea Moto kluba “Rolling Fish”. Za ideju, režiju, montažu i rukovanje kamerom zaslužan je Denis Radmanić iz „Cutt Productiona“ uz pomoć kolege Matije Režeka (također „Cutt Production“), Marka Habuša i Lore Piškurić. Zahvalni su i Damiru Markaču koji im je pomogao s rasvjetom, a više puta i s ozvučavanjem, kao i glumcima u spotu: Karlu Žgancu, Gabrijelu Dolencu, Zvonku Habušu, Vinku Dolencu i Aleksandru Patafti.

– Hvala svima koji su nam pomogli u stvaranju ove lijepe priče, a ostalima želimo da uživaju u pjesmi i spotu! – poručuju „viskijevci“.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!