Stela Rubin iz Dunjkovca u prilično je kratkom vremenu u dobrim djelima uspjela ujediniti brojne hrvatske sportaše, bendove i druge ljude dobre volje.

Stela će uskoro napuniti 24 godine, no ima teži oblik cerebralne paralize (spastičnu tetraparezu), skoliozu te je dvaput operirala kukove. To, nažalost, znači da je ona stopostotni invalid.

– Njezine su kretnje nemoguće. Njezine ruke ne grle, njene noge ne hodaju, njen glas ne progovori: “Mama, volim te!”, iako žarko žudi za tim, jer mozak je jedino što funkcionira. Da, nažalost, zarobljena je u vlastitu tijelu i svjesna svega. Zamislite kako je samo to teško gledati, a kamoli živjeti s tim. Njeni odgovori su jedino DA ili NE. Uza sve to uz nju stoji kraljica, lavica, žena vrijedna divljenja – njezina majka Marina Rubin. Bore se zajedno u svom kutku samoće, a opet sretne, vesele.

Stela Rubin donacija
Obitelji je Rotary klub Čakovec lani donirao elektromotorni krevet, dok je Općina Nedelišće darovala stalak za ručno podizanje pacijenta s kreveta

Donedavno ta žena nije imala ni status roditelja njegovatelja, a kamoli nešto drugo. Uz pomoć Biserke Treske prije godinu dana dobile su krevet s dizalicom, što je objema olakšalo situaciju. Samozatajne mama i Stela kriju se u svome svijetu tuge, boli, ali i neopisive sreće. Kad biste vidjeli Stelin osmijeh, znali biste o čemu pričamo.To predivno biće obozava se šetati i “juriti” po dućanima, obožava putovati autom… E tu sad nastaje problem koji zelimo riješiti. Zamislite koliko je samo teško uzeti to beživotno tijelo sa invalidskih kolica i staviti u auto. Vjerujte jako tesko, probala sam. I tako jedino što voli njoj je uskraćeno. Vjerujte, srce vas zaboli kad to vidite! Većinu vremena su ona i majka same, dok otac provodi dane po terenu boreći se za obitelj. I znam da je nemoguće da pruže Steli tu radost da sjedne u opremljen auto samo za nju, da odvoje novac od prihoda majke njegovateljice i oca “terenca”.

Stoga vas molim, ako je kako moguće, odvojite nešto za Stelin osmijeh. Uskratimo koju kavicu sebi i dajmo priliku da je Stela popije u gradu sa svojim automobilom. Takav automobil sa svom opremom koju treba dode cca. 20.000 eura (ne novi). Autosaloni su nam uskočili u pomoć, kao i Općina Nedelišće, Rotary club Čakovec i još puno dobrih ljudi. Tako se uzdajem i u vašu ljudskost i poštovanje! Imajte na umu da nas bilo kakva vaša uplata vodi sve bliže cilju! Hvala vam od srca! – u Facebook grupi “Stelin osmijeh” piše administratorica grupe Vesna Horvat.

U tijeku je, dakle, prikupljanje financijske pomoći da bi obitelj mogla kupiti rabljeno vozilo prilagođeno za osobe s invaliditetom. Već su joj pomogli brojni sportaši, a tim povodom će i u Caffe baru Forum u Prelogu, lokalu poznatom po humanitarnim akcijama, 14. i 15. kolovoza biti organizirani koncerti “Rokeri za Stelin osmijeh”. Nastupit će Mustač band, Hipnoza, Pastiri – Bijelo Dugme tribute, Civilizacija, Lažna uzbuna te Bijela laž. Ulaz na koncert je dobrovoljna donacija. Kako kažu organizatori, kutija za donacije bit će na DJ-evu pultu već od sljedećeg tjedna.

Svoje donacije možete uplatiti na:

HR6323400093113165013
Model: 00
Poziv: 04081996

Ili devizni
HR8823400093233269478

BIC/SWIFT: PBZGHR2X
PBZ Marina Rubin

Komentari

Komentara