Povežite se s nama

Međimurje

Štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Slakovec na poklon dobili unikatne božićne čestitke

Objavljeno:

- dana

NEDELIŠĆE

Umirovljenici okupljeni oko Kluba za starije osobe Nedelišće i Matice umirovljenika Međimurske županije, u sklopu volonterske akcije posjetili su štićenike Doma za starije i nemoćne osobe Slakovec.

Gosti su štićenicima Doma uz čestitke za nadolazeće blagdana, pripremili i bogati kulturno-zabavni program. Članovi Kluba za starije osobe i folklorne skupine Udruge umirovljenika Nedelišće, još od studenoga su se pripremali za ovaj posjet. Kako bi uveselili štićenike umirovljenici su održavali tjedne probe zbora i plesa te kreativne radionice izrade čestitki.

Rezultat toga bio je program koji je sadržavao ples, pjesmu, recitacije, a završio je druženjem s korisnicima te podjelom čestitki koje su izrađene s posebnom pažnjom. Naime, čestitke su izradili umirovljenici iz Kluba za starije osobe na kreativnim radionicama koje su se održavale svakog petka kroz studeni i prosinac. Svaka čestitka je unikatna i napravljena uz puno pažnje i truda.

Čestitke su izradile volonterke: Katarina Mikac, Agata Balog, Vilma Bašek, Dragica Srnec, Ana Marčec, Marija Marciuš, Ljubica Gebert, Biserka Tučić, Marija Đukes, Štefanija Marciuš, Ana Srnec i Katarina Posavec.

Članovi folklorne skupine koji su nastupili u prigodnom programu su: Ana Srnec, Katarina Celinger, Slavica Kirić, Terezija Pintarić, Marija Špiranec, Katarina Posavec, Đurđa Juršić, Karlović Antun, Drago Srnec, Franjo Bacinger, Ljubica Gebert, Bernarda Kocijan, Mira Podgorelec, Ivan Podgorelec, Marija Bošćak, Rozika Gašparlin, Stjepan Gašparlin, Vizinger Marija i Ksenija Marciuš.

Ravnateljica Doma Nikolina Buza Lehkec goste je toplo dočekala te ukratko predstavila sam Dom. Ispred Centra za pomoć u kući Međimurske županije i njihovog programa „Klubovi za starije osobe“, štićenike je pozdravila voditeljica programa Filipa Blažon Šumečki, a ispred Općine Nedelišće i Matice umirovljenika Međimurske županije podružnice Nedelišće, pozdrav je uputio Ljudevit Bošćak, predsjednik Općinskog vijeća i predsjednik podružnice. 

Izvor: Privatna arhiva
Foto:

Međimurje

Prijam kod Cividini za Čakovečke mažoretkinje: „One su promotori i duša ovoga grada“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Advent u Gradu Zrinskih tradicionalno je započeo nastupom Čakovečkih mažoretkinja uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra u centru Čakovca.

Kako bi im čestitala, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini priredila je prijam na kojem je sudjelovalo 11 djevojaka, članica Čakovečkih mažoretkinja i Twirling kluba Čakovec, na čelu s trenericama Smiljanom Nedeljko i Leonom Posavec.

Mažoretkinje su pritom iskoristile priliku da zahvale na kontinuiranoj podršci Grada, posebice za nedavno održano Europsko prvenstvo u Poreču, gdje su mlade Čakovčanke ponovno ostvarile zapažene rezultate.

Zara Nedeljko, Katja Kolac, Ena Kovačić, Nika Kovačić, Karolina Horvat, Tara Vidović, Emily Vuk i Anita Bulat osvojile su srebro u kategoriji Batonlag Team juniori, dok su Zara Nedeljko i Katja Kolac osvojile 6. mjesto u kategoriji duet s rekvizitima kadeti.

Twirling klub Čakovec pak je na Europskom prvenstvu u Poreču također postigao odlične rezultate – Mia Nedeljko osvojila je zlato u kategoriji strutting x juvenile, a u kategoriji stutting youth nastupila je i Tara Vidović te imala zapaženi nastup.

Članice ove ekipe još su Klara Golubić, Hana Pfeifer Kacian, Taša Gotal, Franka Strnad, Leona Huzjak i Zita Miličević, a trenerski tim još čini trenerica Iva Merdanović.

Gradonačelnica je naglasila da niz godina prati njihov rad te da iznimno cijeni sve napore koje ulažu u stvaranje ovakvih vrhunskih rezultata i činjenicu da su svojom predanošću, kvalitetom i rezultatima jedan od prepoznatljivih i ljepših promotora, prava duša grada.

– Po vrhunskim Čakovečkim mažoretkinjama znam da kada je osoba jednom mažoretkinja, ostaje zauvijek mažoretkinja. Za to su zaslužne vrhunske trenerice i roditelji koji se nesebično daju u vašu udrugu. Čestitam svima i sretno na državnom prvenstvu u Požegi – rekla je Cividini.

Nastavite čitati

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju pada broj zaraženih, evidentirano 8 novih slučajeva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus, korona, ilustracija, cjepivo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirana su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 6. prosinca županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljen je 1 pozitivan slučaj kod osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirane su 273 osobe te su evidentirana 3 pozitivna nalaza, što je 1,1 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 153 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 990.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 119 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 pacijenata, otpušteno je 5 pacijenta, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminula je 1 osoba, muška osoba stara 88 godina.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 835 pozitivnih na 100.000 stanovnika, što je manje u odnosu na tjedan ranije kada je incidencija bila 982.

14-dnevna incidencija iznosi 1817, dok je tjedan ranije iznosila 2278 pozitivnih na 100.000 stanovnika. U proteklih sedam dana PCR-om je testirano 2145 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 42,8 %. Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani, kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje