Povežite se s nama

Život i društvo

Stiže nam sunce, ali neće biti toplo: idućih dana čekaju nas hladna jutra i temperature u minusu

Objavljeno:

- dana

U Varaždinu se već razvedrilo, a slično vrijeme očekuje nas i idućih dana.

Prema prognozi DHMZ-a, do kraja dana očekuje nas djelomično sunčano vrijeme uz promjenjivu naoblaku. Dnevna temperatura neće prelaziti 5 °C, a dojam hladnoće pojačat će umjereni sjeverac. Razvedravanje koje je nastupilo od sredine dana sa sobom nosi i znatno niže temperature, pa nas tako idućih dana čekaju hladna jutra: u četvrtak i petak ujutro temperatura će se spustiti i do -5 °C, dok će dnevne temperature biti tek nekoliko stupnjeva više od 0 °C.

Slično vrijeme bit će sve do ponedjeljka, kada s naoblačenjem i kišom stiže zatopljenje te temperature u plusu.

Život i društvo

Mlinčeni kolač sve je zanimljiviji, a nekad je bio težačka hrana lepoglavskog kraja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru aktivnosti koje se provode s ciljem, nedavno pokrenute inicijative, zaštite izvornosti mlinčenog kolača, u Lepoglavskoj Vesi održana je promocija njegove pripreme “Kako se sprema ovaj jedinstveni kolač”, koji se kroz povijest blagovao u lepoglavskim obiteljima i bio težačka hrana brojnim Lepoglavčanima, snimale su kamere Hrvatske radiotelevizije i ekipa Jutarnjeg lista.

Prikaz pripreme mlinčenog kolača održan je u novoizgrađenom društvenom domu u Lepoglavskoj Vesi gdje su članovi KUD-a Lepoglavski pušlek zorno prikazali izradu mlinčenog kolača u čiju se zaštitu izvornosti krenulo temeljem inicijative koju je Grad Lepoglava pokrenuo u suradnji s KUDom Lepoglavski pušlek i Agro-turističkim klasterom Lepoglava, a koja je dobila potporu Varaždinske županije.

Nastavite čitati

Život i društvo

Varaždinski policajci u srijedu kontroliraju bicikliste i pješake

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 27. listopada, od 6 do 9 i 19 do 23 sata provoditi preventivno-represivnu akciju “Pješaci i biciklisti“.

Akcija će se provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja provodit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje