Povežite se s nama

Zabava & Stil

Stiže prvi film snimljen u pariškim katakombama

Objavljeno:

- dana

U MRAKU KATAKOMBE

Fascinantna je činjenica da više ljudi leži mrtvo ispod ulica Pariza nego što ih u njemu živi. Nepregledan je to labirint kostura i klaustro­fobičnih tunela u kojima vlada naizgled beskrajan mrak.

Iako se labirinti i tuneli katakombi protežu 300 kilometara ispod uli­ca Pariza, samo je mali dio (manji od 2 km) otvoren za javnost; ve­lika većina smatra se preopasnom, ali neki urbani istraživači upravo u tome nalaze privlačnost. To je doslovno Grad mrtvih i teško je zamisliti mjesto bliskije paklu. I njegov najveći dio bio je neistražen – dosad!

Scenarist i redatelj JOHN ERICK DOWDLE te scenarist i producent DREW DOWDLE snimili su film U MRAKU KATAKOMBE u zabranjenim dijelovim pariškog Grada mrtvih – prvi film u povijesti koji je dobio takvu dozvo­lu! Radnja je smještena među kilometre isprepletenih hodnika i odaja koje leže ispod Pariza kao vječni dom bezbroj duša. Kad ekipa istraživača zađe u ovaj neistraženi labirint kostiju, otkriva mračnu tajnu koja se skriva u Gradu mrtvih. Film U MRAKU KATAKOMBE zadire duboko u ljudsku psihu kroz putovanje stvarnim svijetom jedne od najvećih arheoloških misterija.

Pogledajte trailer:

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

Crvena jabuka i Mejaši u petak i subotu zabavljaju Varaždince, oživjet će i Uska ulica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U okviru obilježavanja Ljeta u Varaždinu, ovog će petka i subote kod Vile Bedeković nastupiti bendovi Crvena jabuka i Mejaši.

Koncert Crvene jabuke predvođen Draženom Žerićem Žerom održat će se u petak, 25. lipnja, a počinje u 21 sat. Dan kasnije, u subotu, 26. lipnja, nastupaju popularni Mejaši, s početkom također u 21 sat.

U subotu je također i Dan uske ulice. Naime, uz podršku Grada Varaždina i Turističke zajednice, Udruga „Humano&etc“ i stanari Uske ulice uživat će u pripremanju ulice za Mali Festival u srcu grada.

– Iznova osmišljavamo ulogu Uske ulice u očuvanju i promoviranju njenih sadržaja, ali i u otvaranju novih društvenih i kulturnih sadržaja, jer je simbolički prepoznata kao umjetnička ulica. Ta tajnovita ulica u samom srcu povijesne jezgre ponovo će se pretvoriti u omiljeni kutak svima koji vole umjetnost, opuštenu i ugodnu atmosferu. Namjera nam ju je oživjeti putem programa Kulturni aktivizam, tj. aktivniju ulogu kulture u oblikovanju života i identiteta samog gradskog središta – poručuju organizatori.

Na festival se prijavilo 45 izlagača – od kojih su dva vokalna izvođača, slikari, keramičari, tradicijski obrti – čipka ,tkanje, filcanje, književni salon Korzo sa svojim poetskim recitalom i izložbom fotografija Produkt dizajn, radionice za djecu /posjetioce – keramike, čipkanja, filcanja, izrade didaktičkih igračaka, modni kreatori, gosti iz Međimurske županije…

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Pravo rješenje za vaše osvježenje: otvorena sezona kupanja na bazenima „Topličica“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, 19. lipnja, otvoreni su bazeni u Izletištu Topličica kod Novog Marofa.

– Pravo rješenje za vaše osvježenje! – stoji u pozivu kupačima koji, osim bazena, u sklopu objekta na raspolaganju imaju i zabavni park, teniske terene, stolni tenis, bogatu ugostiteljsku ponudu te razna jela s roštilja.

Bazeni „Topličica“ otvoreni su svakim danom od 9 do 19 sati, a za sva pitanja na raspolaganju je broj telefona 042/625-588.

Cijena bazena za odrasle iznosi 25 kuna, a za djecu od 3 do 10 godina 15 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!