Povežite se s nama

U fokusu

Stiže više od tri milijuna kuna u Vinicu: potpisan ugovor o sanaciji opasne ceste u G. Ladanju

Objavljeno:

- dana

Orepić i Kostanjevac

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac potpisali su Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta – proširenje županijske ceste ŽC 2029 kroz Gornje Ladanje te izgradnju biciklističke staze i nogostupa. 

MUP će ugovorene radove financirati do iznosa od 3.362.186,54 kuna. Sufinanciranje radova odobreno je u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, a na temelju javnog poziva na koji se Općina Vinica prijavila još prošle godine.  

– Zahvaljujući odobrenim sredstvima, paralelno s postavljanjem kanalizacije i zacjevljenjem, Općina Vinica bit će nositelj investicije izvođenja radova proširenja ceste i izgradnje nogostupa  duž ove izuzetno opasne dionice duge 1.450 metara, a što će znatno doprinijeti povećanju sigurnosti svih sudionika u prometu, osobito djece, pješaka i biciklista – istaknuo je Kostanjevac.   

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

U fokusu

U Hrvatskoj danas bilježimo 134 nova slučaja zaraze koronavirusom i 32 preminule osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

U posljednja 24 sata zabilježena su 134 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 2519, priopćio je 25. siječnja Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 1485 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 138 pacijenata.

Preminule su 32 osobe.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 229.054 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 4859 preminulo, ukupno se oporavilo 221.676 osoba, od toga 579 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 15.109 osoba.

Do danas je ukupno testirano 1.156.456 osoba, od toga 2423 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati

U fokusu

Slijedi li od 1. veljače otvaranje teretana, terasa kafića…?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na jučerašnjem sastanku Vlade i Stožera civilne zaštite RH glavna tema bili su koraci kojima bi se eventualno popustile epidemiološke mjere koje traju do 31. siječnja.

S obzirom na to da se bliži kraj mjeseca, prema pisanju Indexa, najvjerojatnije u srijedu, 27. siječnja, donijet će se odluka koja će se bazirati na popuštanju mjera u segmentu sporta i rekreacije, a na stolu je i dalje i otvaranje terasa restorana i kafića.

Naime, Index doznaje da je izgledno da se s ponedjeljkom, 1. veljače, otvore teretane, kao i da se proširi krug onih kojima su dozvoljeni treninzi, natjecanja i generalno bavljenje sportom, barem kad je riječ o sportu na otvorenom.

Najizglednije je također da se od 1. veljače kafićima dopusti prodaja kave i napitaka za van, a moguće i otvaranje terasa, čiji bi rad bio ograničen do 22 sata.

Učenici viših razreda osnovne trebali bi se vratiti u škole (sada nastavu prate online).

Nastavite čitati