Povežite se s nama

Sport

Stjepan Cvek: Vjerujem da će i finale Kupa u organizacijskom smislu prijeći besprijekorno

Objavljeno:

- dana

Uoči finala Kupa Hrvatske

Vodstvo NK Varaždina čeka organizacija finala Hrvatskog nogometnog kupa. Utakmica se igra u srijedu, 31. svibnja, od 20.15 sati.

– Očekujemo jako lijepu nogometnu priredbu. Stadion je rasprodan i jako nam je drago što su čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza prepoznali buđenje nogometa u Varaždinu i dodijelili nam organizaciju tako važne utakmice. Očekujemo brojne dinamovce i Riječane – objasnio je Cvek i dodao kako je Varaždin vraćen na nogometnu kartu Hrvatske.

– Slika Varaždina s nedavno završenog U-17 Europskog prvenstva obišla je cijeli svijet. Svi su imali samo riječi hvale, a vjerujem da će i finale Kupa u organizacijskom smislu prijeći besprijekorno – rekao je Cvek, jedan od osnivača i član Upravnog odbora Lige za Varaždin koja je ušla u Gradsko vijeće u kojem će se zalagati za razvoj sporta u gradu.

Nakon nogometne poslastice u srijedu, Varaždinci u subotu od 17.30 sati spremaju pravu nogometnu feštu u posljednjem kolu 3. HNL Istok protiv Slavije iz Pleternice.
– Pozivam sve da dođu na utakmicu posljednjeg kola 3. HNL Istok i s nama proslave ulazak u 2. HNL. Spremamo pravu nogometnu feštu – zaključio je Cvek.

Istaknimo da u srijedu, 31. svibnja  od 16 do 24 sati, zbog odigravanja nogometne utakmice na dijelu Zagrebačke i Gospodarske ulice u Varaždinu biti će uspostavljena privremena regulacija prometa.  

Promet će biti zatvoren na dijelu Zagrebačke ulice u zoni stadiona Varteks od  raskrižja s ulicom F. Supila i M. Krleže, do raskrižja s Gospodarskom ulicom te će Zagrebačka ulica biti zatvorena od ulice I. Mažuranića u smjeru centra grada.U dijelu Gospodarske ulice od trgovačkog centra „KTC“ u smjeru Biškupečke ulice biti će uspostavljen jednosmjerni promet i neće biti moguće skretanje u Gospodarsku ulicu iz Biškupečke.

 U spomenutim ulicama također će biti ograničeno parkiranje vozila i premjestit će se sva vozila parkirana na nogostupima, zbog čega se svi  vozači upućuju na parkiranje vozila na parkiralište autokluba Varteks (kod autosajma), na koje će biti omogućen prilaz iz smjera Gospodarske i Biškupečke ulice.

Od utorka, 30. svibnja od 23 sati biti će zabranjeno parkiranje na parkiralištima u Zagrebačkoj ulici od Gospodarske ulice do parkirališta ispred Gradskih bazena.

– Pozivamo sve građane da za vrijeme zatvaranja za promet Zagrebačke ulice koriste alternativni pravac i to Biškupečku, Krležinu, Mažuranićevu, Cehovsku i Zagrebačku ulicu, te da poštuju uspostavljenu privremenu regulaciju prometa, kao i znakove i naredbe policijskih službenika i pripadnika prometne jedinice mladeži. Posjetiteljima nogometne utakmice preporučujemo dolazak na utakmicu pješke te što ranije jer se očekuju gužve na ulazima na stadion i na parkiralištima – ističu iz PU varaždinske.

Izvor:
Foto:

Sport

FC Kovačić obranio titulu prvaka Hrvatske i potvrdio dominaciju kod seniora i juniora

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: FC Kovačić

Na Prvenstvu Hrvatske za juniore i seniore Fight Club Kovačić Varaždin obranio je titulu prošlogodišnjeg prvaka Hrvatske te potvrdio dominaciju u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Prvaci Hrvatske su Luka Sakač, Emanuel Šprem, Hana Komes, Borna Tuk i  Lorena Ožura. 

Druga mjesta osvojili su Luka Pokos, Patrik Vučković, Mate Medenjak, Melani Šipek i Sara Bencek, dok su treća mjesta osvojili Fran Viknović, Theo Ledić, Erik Haramina, Jakob Kranjčić, Paolo Žignić,  Luka Starčević i Roko Galunić. 

Bez medalje su ostali Mateo Šimek, Elvis Šipek i David Vugrinčić.  Na žalost kapetan ekipe i višestruki prvak Hrvatske u savateu i boksu Tristan Talan nije imao borbu jer je protivnik par minuta prije borbe odustao. 

– Svi ovi borci prošli su sportske škole Fight Cluba Kovačić od dječje igraonice, kadeta pa do juniora i seniora. Sada slijedi priprema za prvenstvo Hrvatske u boksu koje se održava početkom svibnja – ističu iz FC Kovačić.

Nastavite čitati

Sport

Šafarić: Naš drugi gol “pripitomio” je Rudeš i utakmicu smo mirno priveli kraju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varaždina u ponedjeljak, 22. travnja stigli su do osme prvenstvene pobjede pobijedivši Rudeš s 2:0 u 31. kolu SuperSport HNL-a.

– Bili smo koncentrirani od samoga početka. Vidjeli smo ranije kako Rudeš može biti opasan. Dogovorili smo maksimalnu koncentraciju od prve minute, iako mislim da smo kvalitetnija ekipa od protivnika, morali smo to dokazati na terenu – rekao je Nikola Šafarić, trener Varaždina i dodao da je njegova ekipa mirno susret privela kraju.

– Jako dobro smo iskontrolirali samu utakmicu. Naš drugi gol je ‘pripitomio’ Rudeš i onda smo priveli mirno utakmicu kraju. Unatoč tom dobrom početku Rudeša, nismo se pribojavali kazne. Vidjeli smo da dobro izgledamo, da dobro stojimo na terenu. Vjerovali smo da će i njihov ritam pasti. Danas je sve bilo na nama i sve je dobro odrađeno – zaključio je Šafarić.

Slijedi susret 32. kola protiv Dinama u subotu, 27. travnja u 17 sati.

Izvor: tportal

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje