Povežite se s nama

U fokusu

Stjepan Kovač udružio se s policajcem iz Varaždinske županije i lažirao prijetnje smrću?

Objavljeno:

- dana

Policija i USKOK krenuli su u novu veliku akciju uhićenja na području Međimurja.

Uhićen je župan Matija Posavec, a istragom je obuhvaćen i prijašnji gradonačelnik Čakovca, sada saborski zastupnik SDP-a Stjepan Kovač, za kojega je Državno odvjetništvo RH podnijelo Saboru zahtjev za skidanje zastupničkog imuniteta.

24 sata doznaje da se sumnja da je Kovač u vremenu od 27. travnja ove godine do 1. lipnja kao gradonačelnik Čakovca, a nakon što je podnio prijavu policiji zbog klevete, vezano uz navode objavljene na stranici pod nazivom “stjepankotac.ciu”, čiji sadržaj je doživio kao klevetnički i uvredljiv, a koji bi mogao naštetiti njegovoj časti i ugledu i umanjiti izglede za pobjedu na izborima, te nakon što je od Marija Severa, policijskog službenika koji je zaprimio prijavu upoznat da je u konkretnom slučaju riječ o kaznenom djelu protiv časti i ugleda za koje se progon poduzima po privatnoj tužbi te da stoga nema zakonske osnove za daljnje policijsko postupanje, koristeći svoj autoritet gradonačelnika Čakovca od Marija Severa zatražio da poduzme sve radnje potrebne da se otkrije identitet osobe koja je izradila navedenu internetsku stranicu te mu podatke o tome dostavi s ciljem da ih koristi za vlastite potrebe.

U cilju realizacije njegova traženja, piše 24 sata Mario Sever iz Varaždinske županije je angažirao Damira Ledenčana, te su imenovani zajedno sa Stjepanom Kovačem dogovorili kako će inscenirati kazneno djelo prijetnje na štetu Kovača, a koje se progoni po službenoj dužnosti, na način da će mu Damir Ledenčan poslati prijeteće SMS poruke iz sadržaja kojih bi proizlazilo daje počinitelj tog kaznenog djela ista osoba koja je izradila ranije navedenu internetsku stranicu, a sve kako bi se pod izlikom prijave tog djela policijskoj upravi međimurskoj od strane Stjepana Kovača stvorila zakonska osnova za pokretanje krim istrage…

Njihov kriminalni dogovor realiziran je 6. svibnja te je Kovač povodom tako zaprimljenih fingiranih prijetećih poruka koje mu je istog dana poslao Ledenčan PU međimurskoj podnio lažnu kaznenu prijavu zbog kaznenog djela prijetnje. Na temelju te fingirane prijave je zatim inicirana policijska obrada kojom je rukovodio Mario Sever, pri čemu je Kovač stavljen i pod mjere zaštite. 

Nakon što je od Marija Severa dobio informaciju kako je na temelju rezultata izvida iniciranih njegovom lažnom prijavom u moguću vezu s izradom stranice dovedena određena osoba, Kovač je, koristeći autoritet gradonačelnika, zahtijevao od načelnika PU međimurske da se požuri dovršetak operativne obrade te da se prije okončanja drugog kruga izbora protiv te osobe nadležnom državnnom odvjetništvu podnese posebno izvješće kao dopuna njegove kaznene prijave. Ujedno je u svojim javnim istupima tijekom kampanje objavio da je primio prijetnje smrću i da se prema rezultatima policijskih izvida mogućeg počinitelja može dovesti u vezu s jednim od njegovih protukandidata na izborima, sve s ciljem da dobije naklonost birača i pobijedi. U konačnici, nakon izbora, Kovač je nastavio sa zahtjevima prema načelniku policije da požuri dovršetak obrade.

Iz svega navedenog nedvojbeno proizlazi postojanje osnovane sumnje da je Kovač počinio kazneno djelo trgovanja utjecajem.

USKOK nije poveo međimurske policajce u uhićenje Matije Posavca

Inače, Kovač je na konferenciji za medije na kojoj je izvijestio javnost da mu se prijeti smrću plakao.

Izvor: 24 sata

U fokusu

Za prvu fazu brze ceste 25 milijuna eura, a gradit će se još dvije trake istočne obilaznice Varaždina i turbo rotor u Gojancu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas je u Varaždinskoj županiji župan Anđelko Stričak održao radni sastanak s članom uprave Hrvatskih cesta Alenom Leverićem i njegovim suradnicima.

– U razdoblju od 2021. do 2027. godine samo preko Hrvatskih cesta slit će se na područje Varaždinske županije investicije u vrijednosti od oko 100 milijuna eura. Ovo je najveći takav investicijski cikus u našoj županiji ikad – rekao je župan Stričak.

Dodao je da je rotora Motičnjak završen, u Knegincu se završava, a za nekoliko mjeseci počet će gradnja rotora u Bednji. Stričak je rekao još da je u pripremi natječaj za izgradnju rotora u Hrašćici, a potom i u Gojancu.

Dva najzanimljivija projekta za građane Varaždinske županije posljednjih godina su prva faza brze ceste Varaždin – Ivanec – Krapina, u dužini od 7 kilometara, te izgradnja druge trake istočne varaždinske obilaznice (od rotora kod Bauhausa do rotora kod Arene Varaždin).

Leverić je napomenuo da će vjerojatno do kraja ove godine biti poznat izvođač za prvu fazu brze ceste od Varaždina do Krapine. Župan je dodao da je usuglašeno da bi bilo najbolje da ona ide preko Lepoglave, Bednje, Krapine pa do Đurmanca.

– Očekujemo da će prva faza stajati oko 25 milijuna eura bez PDV-a. Nekoliko ponuda izvođača je stiglo, otvorenu su i sada su na stručnim službama. Nekakav rok za prvu fazu bi bio 18 mjeseci. Druga faza brze ceste stajala bi između 14 i 17 milijuna eura. Drugi važan projekt je istočna obilaznica Varaždin, gdje su sada ogromne gužve u ključna vremena. Ide novi nadvožnjak s dvije trake skoro istih gabarita kao što je postojeći. Imat će i staze za pješake i bicikliste. Istočna obilaznica je u fazi projektne dokumentacije – rekao je Leverić te dodao da ne može definirati točne rokove završetka ova dva važna projekta.

Do kraja godine, kako je pojasnio Leverić, trebao bi biti raspisan natječaj za rotor u Gojancu. Taj rotor bi trebao biti prvi turbo rotor u Varaždinskoj županiji, rekao je, i drugi u Hrvatskoj. Njegova cijena bit će nešto manje od milijun eura. Drugi rotor bit će onaj prema Hrašćici. 

Na sastanku su bili i svi gradonačelnici i načelnici na čijem području se grade i uređuju ceste.

Nastavite čitati

U fokusu

Preminuo je Stanislav Brzuhalski, vlasnik i osnivač Međimurke BS

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U 69. godini preminuo je jedan od najistaknutijih međimurskih gospodarstvenika Stanislav Brzuhalski.

Riječ je o čovjeku neizmjerne energije, omiljenom u svakom društvu, čija trgovačka kuća Međimurka BS, koju je osnovao 1993. godine, obilježava svoju 30. obljetnicu.

Međimurka BS trgovačka je kuća koja je s radom započela prije 30 godina te je poslovanje započela u Čakovcu 1993. godine. Na samom početku poslovanja, 1993. godine, prostirala se na 200-tinjak kvadrata poslovnog prostora i zapošljavala osmero radnika. Iz godine u godinu Međimurka BS postajala je sve veća i ponudom raznovrsnija pa je tako širila područje poslovanja.

Nakon Čakovca, otvoreni su poslovni prostori u Varaždinu, a u nastavku rada otvoreni su i centri u Ludbregu te Prelogu. Od 200-tinjak kvadrata na samom početku ove 30-godišnje uspješne poslovne priče, Međimurka BS danas se prostire na više od 6000 kvadrata. Novo izdanje donijelo je i nova radna mjesta, pa od početnih osam, Međimurka BS u ovom trenutku zapošljava 100-tinjak radnika, koji svojom stručnošću iz dana u dan grade Međimurku kao centar povjerenja i zadovoljstva kupaca uz slogan „Međimurka BS – sve na jednome mjestu!“ 

Međimurka u ponudi ima više desetaka tisuća artikala, a sama ponuda je iz dana u dan sve veća, čime je ostvarena velika konkurentnost i ostalim trgovačkim lancima. Što se tiče konkurentnosti, važno je spomenuti da Međimurka BS 95 posto robe dobavlja direktno od proizvođača i time jamči niže cijene, a u isto vrijeme dobru kvalitetu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje