Povežite se s nama

Život i društvo

Stjepan Talan iz Solvisa je za svoju drugu tvrtku Farmex kupio zemljište u Brezju za 1,3 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

Investicije

Tvrtka Farmex, u vlasništvu varaždinskog gospodarstvenika Stjepana Talana kupila je 16 tisuća kvadrata zemljišta u Poduzetničkoj zoni Brezje.

Prodaju su na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća blagoslovili gradski vijećnici.

Zemljište vrijedno 1,9 milijuna kuna Farmex će platiti 1,3 milijuna, zahvaljujući planiranom ulaganju od 1,3 milijuna eura i otvaranje 11 radnih mjesta. Farmex će također u prvoj godini poslovanja plaćati prepolovljenu cijenu komunalnog doprinosa.  

– Farmex se bavi zastupanjem američkih brendova vitamina i minerala, a ima i ekskluzivno zastupništvo nekoliko lijekova za distribuciju po bolnicama i ljekarnama. To je manja firma sa 50-ak milijuna kuna prometa u ovoj godini. Vrlo je uspješna, sad je podstanar u Solvisu. Želimo taj prostor za daljnji razvoj Solvisa pa smo od Grada kupili 16.000 kvadrata zemlje u Poduzetničkoj zoni Brezje. Poslovno-skladišna-proizvodna zgrada Farmexa će biti izgrađena u 2017. godini. Želja mi je da zgrada bude potpuno u skladu sa onime što proizvodi Solvis – dakle da cijela bude od solara. Želimo biti društveno odgovorni pa kupiti nekoliko električnih automobila za distribuciju, da uz cestu bude bilboard koji će se napajati sunčevom energijom. Sve u projektu će biti primjena onoga što razvija Solvis. To vidimo i kao marketinšku prednost – rekao je prije mjesec dana u intervjuu za Regionalni tjednik Stjepan Talan. 

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

“Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, jer su nam bolesnici na prvom mjestu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S obzirom na pandemiju i tešku situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Varaždin, kao i obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva, 12. svibnja, podršku djelatnicima bolnice došao je pružiti Mario Gazić, predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara.

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva čestitao je kolegicama i kolegama iz OB Varaždin njihov dan.

– Došao sam iskazati potporu kolegicama i kolegama u varaždinskoj Bolnici koji stvarno požrtvovno rade svoj posao na dobrobit naših građana. Ova pandemija pokazala je koliko su bitne medicinske sestre, a kolegice i kolege u Varaždinu i u Novom Marofu i Klenovniku stvarno su preuzeli veliki teret i podnijeli veliku žrtvu u ovoj borbi s pandemijom COVID-a – rekao je Gazić i podsjetio kako Varaždinska županija, koja je donedavno imala najveće brojke, još uvijek ima velik broj zaraženih i hospitaliziranih, te da takvu situaciju kolegice i kolege s velikom profesionalnošću nose na svojim leđima.

Međunarodni dan sestrinstva obilježava na dan rođenja osnivačice modernog sestrinstva Florence Nightingale 12. svibnja.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u OB Varaždin, Anica Sekovanić istaknula je kako će sestre u varaždinskoj Bolnici skromno obilježiti taj dan zbog aktualne situacije s koronavirusom kada su druženja ograničena.

SONY DSC

– Čitavo vrijeme borbe protiv COVID-a na ispomoć su nam dolazile i sestre iz drugih ustanova, iz Varaždinskih Toplica, Zagreba, Knina, Virovitice, Koprivnice, Siska, bolnice Magdalena kojima smo zahvalni na pomoći. Sestre u OB Varaždin i u trećem valu rade požrtvovno, imamo veliki broj i prekovremenih sati i neiskorištenih godišnjih odmora, jer su nam bolesnici na prvom mjestu. Varaždinske medicinske sestre su uz bolesnika 24 sata na dan, a najveća im je nagrada njihov osmijeh i ozdravljenje – rekla je Sekovanić.

Upozorila je kako nedostaje zdravstvenog kadra te zahvalila nezdravstvenom kadru koji je također dao velik doprinos u borbi protiv COVID-a.

Glavni tehničar službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, Ivan Tuk, složio se da će i ove godine obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva proći u znaku COVID infekcije.

U Službi za Plućne bolesti i TBC Klenovnik zbrinjavaju se pacijenti oboljeli od Covida-19 kao i ostali bolesnici oboljeli od kroničnih bolesti o kojima skrbi stotinjak medicinskih sestara i tehničara.

U Općoj bolnici Varaždin rade i druge djelatnosti, od palijativnog dijela bolnice, produženog liječenja, polikliničkog dijela, hemodijalize, unatoč koronavirusu, a najveći teret ove krize, nose medicinskih sestara i to rade vrlo uspješno.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ne zaboravite kišobran: očekuje nas nekoliko kišnih dana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U središnjoj će Hrvatskoj danas, 12. svibnja, biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana.

Prema pisanju DHMZ-a, najviša temperatura zraka kretat će se između 18 i 20 °C.

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavit će se i u danima koji su ispred nas.

Povremeno će biti kiše, lokalno moguće i pljuskova praćenih grmljavinom, no veseli podatak da neće biti hladno, dnevna temperatura će biti iznad 15 °C. Prema prvim prognozama, kiša će padati i u dane vikenda.

Sunčanije vrijeme bez kiše očekuje se tek u idućem tjednu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!