Povežite se s nama

U fokusu

Problem u Jakopovcu: kad „vikendaši“ i malo više popiju, nema šanse da ulicu vide s preglednošću

Objavljeno:

- dana

KADA ĆE NOVI STUPOVI

– Kako je moguće da naša ulica već godinama nema adekvatnu rasvjetu u noćnim i ranojutarnjim satima?!

Uskoro će zima, a djeca moraju u školu, bez da im je osvijetljena cesta – požalili su se Stjepan Sačić i Stjepan Pauker, mještani Jakopovca.

Ugrožena sigurnost

Naime, već se godinama žale da je dio Vinogradske ulice u Jakopovcu u Općini Jalžabet bez odgovarajućih rasvjetnih stupova. Objašnjavaju da se na pedesetak stanovnika koji žive u tom dijelu ulice nalazi desetak starih, drvenih rasvjetnih stupova koji ugrožavaju sigurnost svih koji prolaze Vinogradskom ulicom. Pitaju se i kako je moguće da je ponestalo betonskih stupova baš na tom dijelu, iako je ostatak ulice obnovljen novim, betonskim rasvjetnim stupovima.

Načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić problem prebacuje na varaždinsku Elektru, koja, kako kaže, nije osigurala potrebne žice i kablove. Direktor Elektre Zvonko Rožmarić kratko je izjavio da su u fazi dogovora o realizaciji s načelnikom Općine Mirkom Magićem.

– Uz obiteljske kuće, tu se nalaze i vikendice, pa kada dođu „vikendaši“ i malo više popiju, nema šanse da ulicu vide s preglednošću. Stoga je moguće da se dogodi i prometna nesreća – rekao je Stjepan Sačić i dodao da je mještanima neadekvatnom rasvjetom otežano svakodnevno bavljenje aktivnostima, kao i da je ugrožena sigurnost kretanja prometnom cestom. 

Stjepan Sačić objasnio je i da je krajem prošle godine pedesetak mještana potpisalo peticiju u vezi postavljanja novih rasvjetnih tijela. Nakon što nisu mogli uspostaviti komunikaciju s predsjednikom Mjesnog odbora Jakopovec, kaže Sačić, s peticijom su se obratili načelniku Općine Jalžabet Mirku Magiću. – Uvidom u javno dostupne podatke u Službenom vjesniku Varaždinske županije uočili smo da je u Proračunu za 2016. godinu bilo namijenjeno 50 tisuća kuna za nabavu novih rasvjetnih tijela, te da do 30. lipnja 2016. nije utrošena za nabavu istih niti jedna kuna – stoji u podnesku koji su uputili Općini Jalžabet. Zamolili su i načelnika Općine da sredstva za uvažavanje njihovih potreba uvrste u Proračun Općine Jalžabet u 2017. godini.

Peticiju je potpisalo pedesetak mještana Jakopovca

Nakon što su se čitatelji požalili, kontaktiran je i načelnik Općine Jalžabet Mirko Magić koji je rekao da problem postavljanja nove rasvjete nije u Općini Jalžabet, nego u varaždinskoj Elektri, koja postavlja javnu rasvjetu. – Općina je naručila nove rasvjetne svjetiljke, no Elektra zbog problema nabave nema žice i kablove koje bi postavila na postojeće stupove – rekao je Magić. Obećao je riješiti problem rasvjete odmah nakon što se tehničke mogućnosti poprave.

Stoga smo kontaktirali i direktora Elektre Varaždin Zvonka Rožmarića, koji je potvrdio da je Elektra u fazi rekonstrukcije niskonaponske mreže u Vinogradskoj ulici. – Kako bismo završili radove, potrebno je zamijeniti žice s kabelom koji je u postupku nabavke. Također, točno je da će načelnik osigurati rasvjetno tijelo – naveo je direktor Rožmarić i dodao da je predviđeni rok završetka radova do kraja 2017. godine.

Bez svjetla i u Lepoglavi

Problem s postavljanjem rasvjetnih tijela ima i Grad Lepoglava. Reflektori na igralištima u Viletincu, Čretu i Gečkovcu su postavljeni, no ne svijetle.
– Čeka se da Elektra osigura priključak struje na koji će reflektori biti priključeni. Elektra zbog problema s nabavom kablova kasni s mnogim planiranim projektima, no u Gradu Lepoglavi se nadaju da će taj problem ubrzo biti riješen – navode iz Grada Lepoglave.

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

U fokusu

Nova godina donosi nove poslove: Prilike i za kandidate bez iskustva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Nord Produkt d.o.o. zapošljava terenskog komercijalista (m/ž) na području Međimurske i Varaždinske županije. Ključne su odgovornosti vezane za realizaciju prodajnih ciljena po razdobljima, proizvodima i planiranim prihodima, prezentaciju asortimana prema kupcima, poslove realizacije prodaje i postprodajnih aktivnosti. Od kanidata se očekuju srednja stručna sprema te radno iskustvo od najmanje dvije godine na istim ili sličnim poslovima. Potrebno je izvrsno poznavanje rada na računalu, aktivno znanje engleskog jezika te aktivna vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

NTH Mobile d.o.o. u potrazi je za Customer care agentom za slovački jezik (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave se zaprimaju do 5.3. Od kandidata se očekuju napredne komunikacijske vještine i poznavanje slovačkog i engleskog jezika, poznavanje rada na računalu, inicijativna i ustrajnost, izuzetna preciznost te jasna i koncizna pisana i usmena komunikacija. Aplicirajte.

Workforce za potebe klijenta zapošljava referenta prodaje CNC strojeva i postrojenja za obradu metala (m/ž) u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji. Prijaviti se možete najkasnije do 15.3. Posao obuhvaća aktivnu potragu za novim kupcima, obilazak terena zbog praćenja potreba kupaca, planiranje, primjenu i razvoj prodajnih aktivnosti. Potrebna je minimalno srednja stručna sprema tehničkog ili ekonomskog smjera, a poželjno je iskustvo rada. Traži se napredno znanje rada na računalu te poznavanje stručnog ili engleskog jezika u govoru i pismu. Aplicirajte ovdje.

Ljekarna Katica Vodopija – Štorga zapošljava magistra farmacije (m/ž). Mjesto rada je Novi Marof, a prijaviti se možete najkasnije do 19.3. Uvjeti su završen farmaceutsko-biokemijski fakultet i položen stručni ispit, posjedovanje licence za rad, usmjerenost na zadovoljstvo pacijenata te izvrsne komunikacijske vještine. Poslodavac nudi izvrsne uvjete rada i stimulirajuća primanja. Poslodavac isto tako nudi pomoć u traženju smještaja. Provjerite više putem linka.

Mehanika Štriga zapošljava prodavača rezervnih dijelova za traktore i građevinske strojeve (m/ž). Mjesto rada je Ljubešćica, a prijave se zaprimaju do 17.3. Uvjeti su minimalno završena srednja škola, poznavanje rada na računalu, komunikativnost i spremnost za rad s ljudima. Poslodavac nudi stimulativna primanja. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. zapošljava voditelja skladišta (m/ž) u Varaždinu. Prijave su otvorene do 5.3. Uvjeti su minimalno srednja stručna sprema ekonomskog ili tehničkog smjera te obvezno iskustvo s drvnim programom i građevinskim materijalom. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

Colas Hrvatska d.d. traži rukovatelja građevinskim strojem – rukovatelja grejderom (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a rok prijave je 26.3. Uvjeti su srednja stručna sprema tehničkog ili drugog odgovarajućeg usmjerenja, osposobljenost za rukovanje strojevima za polaganje asfalta te posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Detalje pronađite ovdje.

MIV d.d. traži vodoinstalatera (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 25.3. Uvjeti za rad su razvijene radne navike, pozitivan odnos prema radu, predispozicija za timski rad. Potrebna je srednja stručna sprema. Posao obuhvaća postavljanje novih i održavanje postojećih vodovodnih instalacija, odvoda, montaža novih sanitarnih uređaja. Više na linku.

Utiliter d.o.o. traži komercijalista u prodaji (m/ž) u Varaždinu. Prijave se zaprimaju do 1.3. Potrebno je više osoba na poziciji. Očekuje se srednja stručna sprema i godinu dana radnog iskustva. Potrebna je vozačka dozvola B kategorije. Posao obuhvaća obilazak prodajnih mjesta, rad po unaprijed dogovorenim i definiranim dnevnim rutama obilazaka prodajnih mjesta i slično. Detalje pronađite ovdje.

LTH Alucast d.o.o. traži transportnog radnika (m/ž) u Čakovcu. Možete aplicirati do 31.3. Rad uključuje izvođenje unutarnjeg transporta, pravilno slaganje i preslagivanje robe u skladu s propisima, nadzor stanja viličara i uređaja na njemu. Potrebna je srednja stručna sprema. Provjerite više ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

U fokusu

Od 1. ožujka mijenja se i vozni red Vincekovih buseka

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zbog nešto povoljnije epidemiološke situacije, mijenja se vozni red buseka tvrtke Vincek koja na temelju Ugovora o koncesiji obavlja komunalnu djelatnost prijevoza putnika u javnom prometu na području Grada Varaždina

Novi vozni red na svim linijama primjenjivat će se od 1. ožujka.

Koncesionar je dužan pridržavati se odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te općih i posebnih preporuka HZJZ za sprječavanje zaraze.

Nastavite čitati