Povežite se s nama

Međimurje

Što nije zapisano, nestalo je zauvijek

Objavljeno:

- dana

Monografija “Sedamdeset godina Nogometnog kluba Trnava” iz Goričana autora Stjepana Hranjeca predstavljena je zainteresiranim članovima kluba i mještanima Goričana.
NK Trnava iz Goričana ove godine obilježava sedamdeset godina svoga službenog postojanja, a Stjepan Hranjec je svom klubu, za koji je nekad i sam nastupao kao golman, darovao najljepši rođendanski dar.

Veliki broj okupljenih uzvanika, bivših i sadašnjih igrača, sportskih djelatnika i predstavnika prijateljskih nogometnih klubova na čelu s predsjednikom Nogometnog saveza Međimurja Matom Kljajićem, na početku je pozdravio načelnik Općine Goričan Mario Moharič. Predsjednik NK Trnava Ivan Blažek je u svom obraćanju zahvalio autoru na njegovu velikom trudu i angažmanu pri izradi ove važne knjige i ujedno istaknuo veliku ulogu uređivačkog odbora.

Svečanom i ugodnom programu koji je vodio Robert Katanec pridonijeli su Josip Kiš i Zlatko Vugrinec, koji su se na duhovit i živopisan način prisjetili prošlih vremena kad se igrao drugačiji i jednostavniji nogomet. Stjepan Hranjec je u predstavljanju monografije naglasio da je ova knjiga ispisana priča o povijesti i sadašnjici NK Trnava i izrazio žaljenje što nije pronašao više pisanih tragova svih onih ljudi koji su kroz povijest gradili i stvarali ovaj klub. – Što nije zapisano, nestalo je zauvijek – rekao je na kraju i pritom apelirao na sve sportske udruge da ostavljaju pisane tragove kako bi postali dio nečije povijesti. Sponzorima koji su na bilo koji način potpomognuli izdavanju ove knjige zahvalio je tajnik i aktualni trener NK Trnava Petar Medvar. Predsjednik Nogometnog saveza Međimurja Mato Kljajić na kraju je uručio plaketu povodom sedamdeset godina postojanja NK Trnava iz Goričana predsjedniku Kluba Ivanu Blažeku.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Na području Međimurske županije danas dva slučaja zaraženih COVID-om, u bolnici četiri pacijenta

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega su evidentirana 2 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 3,03% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavila se 1 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 11. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 63.887 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 4 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih ni otpuštenih pacijenata, kao ni pacijenata na respiraciji. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I dalje se pozivaju svi oni koji se žele cijepiti da to mogu učiniti bez prethodne najave svaki radni dan od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 13 do 18 sati u prostorima Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Cividini uručila certifikate 48-ero prodavača na čakovečkoj tržnici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nedavno obnovljena čakovečka Gradska tržnica certificirana je seljačka tržnica, što znači da na njoj proizvode mogu prodavati i lokalni proizvođači.

Da je uistinu riječ o domaćim proizvodima, jamči certifikat koji se prodavačima dodjeljuje svake godine. Za 2021. certificiranje je provedeno u lipnju, dobilo ih je 48 proizvođača, a ove subote, 24. srpnja, uručila ih je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Prilikom uručivanja certifikata, gradonačelnica Cividini rekla je da se trendovi i briga za zdravlje građana s kupnje povrća i voća u supermarketima ponovno okreću prema domaćim, lokalno uzgojenim proizvodima.

– Stoga je važno da je roba koja se prodaje na Gradskoj tržnici uistinu proizvedena na našim seljačkim gospodarstvima. Upravo certificiranje svima nama potvrđuje da je ono što kupimo kod prodavača, plod rada i truda naših poljoprivrednika. Važno je i to što kupnjom takvih proizvoda pomažemo i našim seljacima te tako pridonosimo očuvanju domaće poljoprivrede koja se teško nosi s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca – istaknula je Cividini.

„Proizvodi hrvatskog seljaka“

U pratnji gradonačelnice prilikom podjele certifikata bio je i direktor Gradskog komunalnog poduzeća ČAKOM Ivica Perhoč koji je rekao da se certificiranje provodi od 2012. godine, u skladu s pravilima Udruge hrvatskih tržnica.

Dodijeljenim certifikatom, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo ostvaruje pravo uporabe oznake „Proizvodi hrvatskog seljaka“, koja je namijenjena označavanju poljoprivrednih proizvoda i prerađevina standardne kvalitete proizvedenih na području Hrvatske koji se izravno prodaju na tržnicama.

Svrha certifikacije je olakšati proizvođačima hrane izravnu prodaju svojih proizvoda potrošačima uz jamstvo porijekla proizvoda.

Prve godine bilo je certificirano 36 proizvođača, dok ih danas na čakovečkom placu ima 48.

Riječ je obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima iz Međimurja i okolnih županija koji prodaju na čakovečkoj tržnici.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje