Povežite se s nama

Život i društvo

Što se to turistu u Ivancu nudi? Doznati možete putem nove turističke brošure

Objavljeno:

- dana

Poslovna zona Ivanec s Projektnim uredom za EU fondove izradila je turističku brošuru Novi dan, novi doživljaj u Ivancu. Brošura je za sada prevedena na engleski i njemački jezik.

U svojem prvom izdanju izrađena je za iznajmljivače s ivanečkog gradskog područja, kako bi upravo oni svojim gostima mogli dati konkretne, sažete i jasne informacije o tome što se to turistu u Ivancu nudi.

Kako bi materijal bio dostupan privatnim iznajmljivačima, upravo u jeku turističke sezone i u vrijeme godišnjih odmora, Poslovna zona Ivanec d.o.o. je tijekom srpnja uz potporu Grada Ivanca realizirala ovaj projekt, usmjeren prvenstveno na promidžbu i razvoj turizma na ivanečkom području.

U prvim danima kolovoza brošura je podijeljena privatnim iznajmljivačima, a to su obilaskom terena kroz sastanke učinili zaposlenici Poslovne zone Ivance d.o.o.

Obilazak je iskorišten za informiranje i savjetovanje privatnih iznajmljivača (vlasnika hotela, kuća za odmor, apartmana u domaćinstvu, izletišta), ali i kako bi se od njih dobile povratne informacije o poslovanju te o njihovom iskustvu u radu s turistima jer su upravo oni ti koji su svakodnevno u kontaktu s gostima te znaju što gosti traže i očekuju.

Konkretno, cilj brošure je ponuditi gostima interaktivan, raznolik i zanimljiv sadržaj te ih prije svega kroz raznoliku i osmišljenu ponudu zadržati u Ivancu nekoliko dana.

Izrađena brošura podijeljena je po sadržaju, a prati boravak turista kroz pet dana u Ivancu pa su tako planirana razgledavanja ivanečkih i obližnjih značajnih kulturnih i sakralnih objekata, a potom su predstavljene planinarske staze i planinarske znamenitosti Ivanca brendiranog kao planinarski grad. Obrađene su i biciklističke rute te sportski sadržaji kao i najpoznatije i najposjećenije manifestacije ivanečkog kraja.

U izrađenu brošuru uključena je i obuhvaćena ugostiteljska ponuda grada Ivanca kao i ponuda lokalnih OPG-ova s autohtonim proizvodima.

S obzirom na sam koncept i format brošure, Poslovna zona Ivanec d.o.o. će je ažurirati i nadopunjavati novim sadržajima, a prvenstveno temeljem zaprimljenih prijedloga od strane samih gostiju, a potom i privatnih iznajmljivača.

Svojim prijedlozima u izradi brošure sudjelovala je i Turistička zajednica grada Ivanca koja će materijal koristiti u promidžbene svrhe.

Također, izrađeni materijal za korištenje i promociju Ivanca kao turističke destinacije dostavit će se i Turističkoj zajednici Varaždinske županije.

Takav vid potpore samo je jedan od segmenata provedbe donesenog Programa, a aktivnosti usmjerene na razvoj cjelokupnog turizma i brendiranja Ivanca kao planinarskog grada dodatno će se intenzivirati do kraja 2021. godine, ističu iz Grada Ivanca. 

Život i društvo

Nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke: sreća u obitelji Slivar

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Lepoglava

Grad Lepoglava organizirao je u čitaonici Gradske knjižnice Ivana Belostenca u lepoglavskom Domu kulture prijam za roditelje novorođene djece na kojem je gradonačelnik Marijan Škvarić radosnim roditeljima uručio jednokratne gradske novčane potpore.

Za razliku od prve ovogodišnje dodjele potpora kada je uručeno njih osam, ovog su puta uručene potpore za 28 novorođenih beba među kojima su, nakon dugog vremena u Lepoglavi rođene trojke i dvoje blizanaca.

– Dodjela potpora za novorođene bebe obaveza je koja mi kao gradonačelniku predstavlja zadovoljstvo. Ovo je druga takva podjela potpora u ovoj godini i veseli me što je broj djece znatno veći i da su po prvi puta, nakon više od četiri desetljeća, u Lepoglavi rođene trojke. Zbog toga smo i dosadašnju odluku o isplati jednokratne novčane potpore u visini od 1.500, 2.000 i 2.500 kuna, ovisno radi li se o prvo, drugom ili trećem djetetu u obitelji, nadopunili odlukom da se za rođene trojke isplati potpora u visini od 10.000 kuna, a za blizance od 7.000 kuna. Znamo da to, s obzirom na troškove, nije puno no znak je pažnje i potpore našim najmlađim sugrađanima – poručio je gradonačelnik Škvarić.

– Dobivena potpora puno nam znači i iskoristit ćemo je za nabavku hrane, kremica, maramica i svih najosnovnijih potrepština – otkrila je Kristina Slivar, majka trojki.

Grad Lepoglava, koji se kao i drugi gradovi i općine suočava s problemom smanjenja broja stanovnika, ove je godine u proračunu za potpore novorođenim bebama izdvojio 150.000 kuna. S nadom da će se taj iznos, zbog većeg broja novorođenih beba, morati povećati, Grad Lepoglava provodi i druge mjere koje imaju za cilj zaustaviti negativan trend pada broja stanovnika, a za što na godišnjoj razini izdvaja oko milijun kuna.

– Izgradnjom i uređenjem novih vrtićkih prostora omogućili smo da svako dijete s gradskog područja pohađa vrtić i to uz financijsku potporu Grada. Naime, pohađanje vrtića sufinancira se iz gradskog proračuna pri čemu je za neke kategorije pohađanje vrtića besplatno. Također, Grad Lepoglava financira nabavku radnih bilježnica za osnovnoškolce kao i održavanje izvanškolskih aktivnosti te nagrade za najuspješnije učenike. Pored toga, Grad sufinancira produženi boravak u školi. Pomažemo i studentima dajući im gradske stipendije. Mladim obiteljima omogućavamo gradnju odnosno kupnju kuće ili stana uz gradsku potporu, a dajemo i potpore malim gospodarstvenicima – zaključio je gradonačelnik Škvarić.

Nastavite čitati

Život i društvo

Kod igrališta u Salinovcu počeli pripremni radovi za postavljanje pet montažnih objekata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Ivanec

Za potrebe Škole nogometa Nogometnog kluba Ivančica, Grad Ivanec je na pomoćnom nogometnom igralištu u Salinovcu počeo s pripremnim radovima za postavljanje pet montažnih (modularnih) objekata koji će igračima, upravi kluba i sucima omogućiti funkcionalne uvjete boravka i rada.

Dva objekta namijenjena su igračima, domaćima i gostima. U jednom će biti tuševi te sanitarni čvorovi za igrače i posjetitelje, jedan je namijenjen sucima, a jedan je predviđen kao radna soba.

Svi objekti raspolažu s nešto više od 60 m2 korisnog prostora, a bit će spojeni u cjelinu.

Temeljem provedenog postupka javne nabave, ovaj posao izvode Iskopi MS iz Vuglovca. Radovi su vrijedni 117.000 kuna.

Nakon izvedbe temelja slijedi postavljanje montažnih objekata.

Dosad je za uređenje igrališta, ogradu, mreže i golove, hidrant, priključke vode i struje te za razne projekte iz proračuna Grada Ivanca izdvojeno oko 650.000 kuna, čemu treba pribrojiti još i troškove nabave i postavljanja montažnih objekata, čiji će iznos biti poznat nakon provedbe postupka javne nabave, koji je u završnoj fazi.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje