Povežite se s nama

Sport

Stolnotenisač Nino Baša dobio nova sportska invalidska kolica 

Objavljeno:

- dana

SPORT INVALIDA

U Centru za kulturu Čakovec Udruga Hrvatska reprezentacija mladom je međimurskom  stolnotenisaču Nini Baši dodijelila sportska invalidska kolica. 

Ideja o aktivnoj društvenoj odgovornosti i konkretna pomoć onima najpotrebitijima kroz Akciju „21 kolica za sport“ jučer je krenula korak dalje pre ma svom cilju, a to je dodjela u svakoj od 21 županije po jedna sportska invalidska kolica. 

Nino  Baša,  dobio  je  priznanje  Hrvatskog  paraolimpijskog  odbora  za  mladog  i  perspektivnog  sportaša te se sa Svjetskih sportskih igara mladih s invaliditetom od 14 do 23  godine, vratio s tri medalje. 

Dvorana Centra za kulturu Čakovec bila je puna Međimuraca koji su svojim dolaskom na koncert  i dodjelu sportskih kolica podržali rad Hrvatske reprezentacije. U cjelokupnu akciju pridružili su  se  Međimurska  županija,  Grad  Čakovec  te  turističke  zajednice  Međimurske  županije  i  Grada  Čakovca, koje su zajedničkom organizacijom ovog koncerta omogućile predivnu večer ispunjenu svim onim emocijama koje se vežu uz Božić i blagdansko vrijeme. Cilj   nije   se   sjetiti   sportskih   prijatelja  samo  u  ovom  mjesecu,  mjesecu  darivanja,  već  na  njih  konstantno misliti i sa njima cijelo vrijeme surađivati i pomoći im koliko je moguće da postižu još  bolje sportske rezultate. 

Specifično  dizajnirana  kolica,  koja  odgovaraju  mladom  stolnotenisaču  Ninu  Baši,  omogućili  su  Hrvatska reprezentacija i renomirani proizvođač medicinskih pomagala Bauerfeind. Akciju „21 kolica za sport“ prepoznala je i Predsjednica RH Kolinda Gabar –  Kitarović  koja je postala pokrovitelj cijele Akcije. 

 

Izvor:
Foto:

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Sport

Odbojkaši Cratis Varaždina završili sezonu u Superligi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odbojkaši Cratis Varaždina završili su sa sezonom. U drugom utakmici četvrtfinala razigravanja za prvaka Superlige poraženi su od osječke Murse 3:0.

Varaždinci su bili bolji u prvom dijelu prvog seta, vodili 14:12, no domaćin s 5 poena u nizu okreće rezultat u svoju korist. Varaždinci su priprijetili i u finišu prvog seta, ali nakon 24:24 dva posljednja poena osvajaju domaćini. I u drugom setu Varaždinci vode, do 13:11, onda Mursa radi seriju 4:0 i preuzima vodstvo. Kod 21:19 tri poena u nizu rade domaći i osvajaju set s 25:20, baš kao i treći, u kojem su gosti tek tri puta imali pozitivan rezultat.

Međimurski Centrometal uspio je izboriti polufinale pobjedom protiv Marsonije 3:1 u setovima.

Međimurce u polufinalu čeka susret protiv zagrebačke Mladosti, dok će Mursa na noge Riboli Kaštela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje