Povežite se s nama

Međimurje

Stotine folkloraša ove će se subote okupiti u Čakovcu na 25. susretu hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina

Objavljeno:

- dana

U Centru za kulturu u Čakovcu ove će subote, a 27. listopada u Rafinerijskom domu Sisak, biti održan 25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina s početkom u 18 sati.

Organizira ga Hrvatski sabor kulture uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH, Međimurske županije, Grada Čakovca i Sisačko-moslavačke županije.

Na Susretu će nastupiti oko 900 folkloraša unutar 20 hrvatskih ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Pravo sudjelovanja izborili su nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 18 te putem jednog samostalnog pregledavanja.

Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 182 folklorne skupine, odnosno 6.100 folklornih amatera diljem Hrvatske. Po održanim koncertima, stručno povjerenstvo u sastavu Ivica Ivanković, prof., Tomislav Habulin, mag. mus i Katarina Bušić, viša kustosica održat će okrugle stolove sa sudionicima i dodijeliti Prvu, Drugu i Treću nagrada Hrvatskog sabora kulture u obje kategorije.

Susret se odvija u dvije kategorije: kategorija koreografiranog folklora u Čakovcu i kategorija izvornog folklora u Sisku. UZ HSK organizatori su Zajednica HKUU Međimurske županije i Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a suorganizatori Hrvatsko društvo skladatelja HDS-ZAMP i TZ Sisačko-moslavačke županije.

– Pridružite nam se i podržite ovu jesensku folklornu priču u Čakovcu i Sisku te pozdravite čuvare narodne baštine iz Nedelišća, Koprivnice, Varaždina, Valpova, Garešnice, Karlovca, Velike Gorice, Volodera, Vratišinca, Maruševca, Biškupaca, Kutereva, Novih i Starih Perkovaca, Ždale, Donjih Raštana, Severina, Ošlje-Stupa, Ogulina, Slavetića i gostiju iz Boke Kotorske, Širokog Brijega i Dragatuša. Ulaz je slobodan – navode iz HSK.

Međimurje

Rotary klub Prelog ove subote organizira tradicionalnu Kestenijadu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U subotu, 30. listopada, Rotary club Prelog poziva na tradicionalnu Kestenijadu.

– Drage prijateljice i prijatelji Rotarijanci i svi prijatelji Rotary-a, pozivamo vas da svojim dolaskom podržite akciju „Kestenijada 2021.“, koju Rotary club Prelog tradicionalno organizira svake godine. Članovi kluba pripremati će slasne, pečene kestene u originalnoj, rotarijanskoj pečenjari te osigurati ugodno prijateljsko druženje i pravi jesenski ugođaj te pritom nastojati skupiti sredstva za klupske humanitarne projekte – poručuju.

Kestenijada Rotary cluba Prelog će se održati u subotu, 30. listopada, od 9 do 13 sati, na Trgu Slobode, ispred Doma kulture u Prelogu. Uz predstavnike prijateljskih klubova, organizatori najavljuju i zanimljivo glazbeno iznenađenje.

Nastavite čitati

Međimurje

Kandidature za župana Međimurske županije podnose se do 11. studenoga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Državno izborno povjerenstvo priopćilo je da će se prijevremeni izbori za župana i zamjenika župana Međimurske županije održati u nedjelju, 28. studenoga 2021.

Obrasci za postupak kandidiranja na prijevremenim izborima mogu se, počevši od 29. listopada, preuzeti s mrežne stranice Državnog izbornog povjerenstva www.izbori.hr.

Prijedlozi kandidatura na prijevremenim izborima moraju prispjeti Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije najkasnije u roku od 14 dana od dana stupanja na
snagu odluke o raspisivanju izbora, dakle najkasnije do 11. studenoga, do 24:00 sata.

Županijsko izborno povjerenstvo Međimurske županije sastavit će i u lokalnim sredstvima javnog priopćavanja i tisku, na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Međimurske županije objaviti zbirnu listu pravovaljano predloženih kandidatura i to u roku od 48 sati od isteka roka za kandidiranje, dakle do 13. studenoga 2021. do 24:00 sata.

Sve obavijesti vezane uz provedbu prijevremenih izbora mogu se dobiti u Županijskom izbornom povjerenstvu Međimurske županije sa sjedištem u Čakovcu.

Dosad je svoju kandidaturu za župana istakao samo Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, iz Fokusa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje