Povežite se s nama

Međimurje

U Strahonincu nešto drukčiji Dani kruha: svi su bili oduševljeni klipićima i palačinkama!

Objavljeno:

- dana

U Strahonincu su tijekom proteklog vikenda održani malo drukčiji Dani kruha jer su posjetitelji mogli kušati kruh, palačinke, klipiće i druge krušaste delicije, ali sve bez glutena.

Radionicu izrade kruha i dizanog tijesta bez glutena u Centru za društvene potrebe u Strahonincu organizirala je Udruga oboljelih od celijakije sjeverozapadne Hrvatske. Predsjednica Udruge Marija Goričanec pokazala je kako napraviti kruh i bezglutenske klipliće, koje su posjetitelji mogli na kraju kušati.

– Svi su se složili da nikad ne bi pogodili da su klipići bez glutena jer se okusom nimalo ne razlikuju od običnih. Posjetitelji prvih Dana kruha i plodova bez glutena bili su oduševljeni ponudom kolača, kruha i ostalih slastica izrađenih isključivo od bezglutenskog brašna. Članovi Udruge posjetiteljima su davali korisne savjete o bezglutenskoj prehrani, dijelili recepte i svoja dosadašnja iskustva – rekla je Marija Goričanec, zadovoljna reakcijom posjetitelja na njezine klipiće.

U drugom je kutu prostorije druga članica Udruge pekla bezglutenske palačinke, kojima su se posebno obradovali najmlađi posjetitelji. Najmlađi su palačinke namazali čokoladnim premazom, dok su oni malo stariji palačinke probali s domaćim pekmezima od šljiva, trešanja i ostalog voća, a sve je pekmeze također napravila članica Udruge. Tijekom radionice svoje je proizvode predstavila i tvrtka iz Preloga koja se bavi web-prodajom certificiranih proizvoda bez glutena.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje