Povežite se s nama

Crna kronika

Strava kod Novog Marofa: hladnim oružjem pokušao ubiti suprugu i sebe

Objavljeno:

- dana

Strašno

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske danas, 23. studenog  oko 4.30 sati zaprimio je dojavu da je u obiteljskoj kući u Krču muškarac starosti 61 godinu hladnim oružjem ozlijedio 59-godišnju suprugu, nakon čega je nanio ozljede i sebi. 

 Oboje ozlijeđenih su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu gdje su im utvrđene tešketjelesne ozljede, te su zadržane na daljnjem liječenju.

Policijski službenici provode očevid i utvrđuju sve okolnosti ovog kaznenog djela.

Izvor:
Foto:

Crna kronika

Policija opet efikasna: dolijao 25-godišnjak koji je opljačkao kombi HGSS-a

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad mladićem starosti 26 godina iz Gornjeg Vratna.

Sumnja se da je u četvrtak, 30. lipnja, u popodnevnim satima u Dravskoj park šumi u Varaždinu, predio zvani „Beli kipi“, provalio u kombi vozilo vlasništvo 34-godišnjaka, aktivnog pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja.

Iz vozila je otuđio torbe s opremom za spašavanje iz dubina i visina.

Brzim postupanjem policijskih službenika i poduzetim radnjama jučer, 1. srpnja pronađen je počinitelj i veći dio ukradene opreme. Pronađena oprema je vraćena oštećenom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe provaljivanjem.

Nastavite čitati

Crna kronika

USKOK OPTUŽIO RENATU SABATI: Malverzacije bivše financijašice Općine Sračinec teške više od milijun i pol kuna!?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

USKOK je, nakon provedene istrage, ovih dana pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 52-godišnje hrvatske državljanke zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave.

Optužnicom se okrivljenici, a riječ je o Renati Sabati, stavlja na teret da je, u razdoblju od 1. siječnja 2011. do 31. kolovoza 2018. godine, u Sračincu, u svojstvu voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, koristeći ovlast podizanja novčanih sredstava sa žiro-računa Općine na temelju virmana potpisanih od strane općinskog načelnika, s namjerom pribavljanja znatne nepripadne materijalne dobiti, podizala novac sa žiro-računa koji nije polagala u blagajnu već ga je neosnovano zadržavala za sebe.

Osim toga, USKOK objašnjava da u blagajnu nije polagala niti novac koji joj je predan radi polaganja u blagajnu!

Potom je, dodaju, radi prikrivanja, na različite načine prikazala da su podignuta novčana sredstva iskorištena za poslovanje Općine, pa je tako u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih, izrađivala je neistinite ulazne račune dobavljača i knjižila ih kao stvarne, porezne prihode Općine je prikazivala u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama i društvima na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala.

Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode o stanju i prometu po žiro-računu Općine kako ne bi bili razvidni stvarno podignuti iznosi koji nisu bili uplaćeni u blagajnu Općine te kako ne bi bile vidljive razlike u knjiženjima koje je izvršila kako bi prikrila uzetu gotovinu. Nadalje je, koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, neosnovano uzimala novac iz blagajne za svoje potrebe.

Kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe Općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju Općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili već ih je sama izrađivala ili prepravljala. Zatim je u blagajničkim izvještajima kao izdatak Općine neistinito prikazivala isplatu po navedenim računima kao i isplatu po računima koji su već plaćeni isplatom iz blagajne ili uplatom na poslovni račun dobavljača.

Također je, koristeći ovlaštenje obavljanja isplata sa žiro-računa Općine, na svoj tekući i žiro račun vršila isplate. Na opisani način okrivljenica na štetu Općine sebi pribavila znatnu nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.674.743,42 kune.

Podsjećamo, Renata Sabati je detaljno iznijela svoje viđenje malverzacija pred kamerama „Provjerenog“. Pritom je za Božidra Novoselca ustvrdila: “Načelnika su zvali Mister 10 posto”!

Također, tužila je za duševne boli i ine tegobe brojne lokalne varaždinske medije koji su korektno izvještavali javnost, prenoseći inicijalna službena priopćenja odgovornih osoba Općine Sračinec o otkrivenim nepravilnostima u radu voditeljice poslova financija .

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje