Povežite se s nama

U fokusu

Stričak: Gospodine Habuš, ako ne možete osigurati većinu u Gradskom vijeću, podnesite ostavku

Objavljeno:

- dana

OČITOVANJE ŽUPANIJSKOG HDZ-A

– Trenutni varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i dalje nastavlja po starom. Za svoje i neuspjehe ekipe koja vodi Grad Varaždin opet optužuje druge.

Sada su to gradski vijećnici iz redova oporbe koji su mu krivi što opet nije prošao, još jedan u nizu, rebalans gradskog proračuna, a poznato je da za Habušev prijedlog nisu ruku digla čak ni dvojica vijećnika iz redova SDP-a – osvrnuo se na aktualnu političku situaciju u Varaždinu čelnik županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Sve je to, za Stričaka, s razlogom.

Grad Varaždin talac svađe koalicijskih partnera SDP i HNS?

– Nije li to naznaka da Grad Varaždin postaje talac svađe koalicijskih partnera SDP i HNS? Naime, SDP se izgleda i u Gradu Varaždinu, baš kao što to čini i na državnoj razini, odlučio voditi politiku po onoj staroj: „Što gore, to bolje“, a sve zbog vrlo očitih gradonačelničkih ambicija svoga čelnika Alena Kišića – ustvrdio je Stričak.

– Varaždin opet mora biti grad po mjeri čovjeka, a ne grad po mjeri Habuša, Kišića i njihove nesposobne ekipe – ustvrdio je Stričak

Upozorava da je istovremeno trenutni gradonačelnik u protekle četiri godine dokazao kako se ne smije voditi jedan Grad.

– Za to je vrijeme gradskim proračunom „prodefiliralo“  više od milijardu kuna, a da se to nije osjetilo u gospodarskom napretku:  nema novih investicija, nema zapošljavanja, nema  perspektive, mladi odlaze…. Grad koji je nekad bio „poželjan za život“ Habuš i njegova ekipa pretvorili su u otužnu, gotovo provincijsku, sredinu u kojoj se ne vidi perspektiva. I sada, najnesposobniji  gradonačelnik u više od osam stoljeća postojanja ovoga grada drži lekcije – oporbi! Umjesto toga, bilo bi mu bolje da se pobrine za stabilnu većinu u Gradskom vijeću, bilo s postojećom ili novom ekipom. Ako to nije u stanju, neka podnese ostavku! – poručio je Stričak i zaključio da je HDZ u Gradu Varaždinu dosad bio konstruktivna oporba čiji je cilj dobrobit svih građana.

– Tom je cilju usmjeren i naš program za Grad Varaždin koji ćemo u predstojećim lokalnim izborima ponuditi svim građankama i građanima našeg lijepoga, ali nesposobnošću aktualnih vlastodržaca, u znatnoj mjeri devastiranog grada. Varaždin opet mora biti – grad po mjeri čovjeka, a ne grad po mjeri Habuša, Kišića i njihove nesposobne ekipe – zaključio je.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA RT/ARHIVA

U fokusu

Od idućeg tjedna postupno otvaranje škola? Odluka će se donositi na lokalnoj razini

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

nastava

Prema pisanju Jutarnjeg lista, na jučerašnjem sastanku ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa s epidemiolozima dogovoreno jest da je situacija u učeničkoj populaciji u ovom trenutku dovoljno povoljna da bi se od idućeg tjedna postupno moglo ići u otvaranje škola.

U Ministarstvu su kazali da je dogovor da će županije, kao što je to bilo i dosad, donositi odluke na lokalnoj razini, u konzultaciji s lokalnim stožerima, ravnateljima škola i Ministarstvom obrazovanja.

Stoga će župani tijekom ovoga tjedna organizirati sastanke s lokalnim stožerima i epidemiolozima, a nakon toga će donijeti odluke o daljnjim oblicima nastave.

Više župana za Jutarnji list potvrdilo je da smatraju da su, zbog povoljne epidemiološke situacije, skloni otvoriti svoje osnovne i srednje škole već idući tjedan, za što se zalažu i ravnatelji škola.

Nastavite čitati

U fokusu

Zatvorenici u Lepoglavi godišnje pojedu tonu čokoladnog namaza i 82.000 jaja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Kaznionica u Lepoglavi jedan je od najstrožih zatvora u Hrvatskoj, a tamo boravi oko 500 zatvorenika.

Ovo je ogroman “pogon”, kojeg treba konstantno opskrbljivati namirnicama. Što se sve nabavlja i po kojoj cijeni može se vidjeti u podacima o javnoj nabavi.

Neki od tih podataka su vrlo zanimljivi.

Tako smo naišli na podatke za “Opskrbu čokoladom, kakaom, čajevima, voćnim sokovima u 2021.”, a ukupno se za ovaj mali dio prehrane planira potrošiti 87.500 kuna.

U planu je kupnja 1000 komada čokolade 80 do 100 grama, 100 komada čokolade bez šećera te još 1800 komada manjih čokoladnih dijetnih pločica s punjenjem.

U zatvoru u Lepoglavi se godišnje pojede jedna tona čokoladnog namaza.

Također, kupit će se i 3000 komada keksa s nugatom, u pakiranjima između 90 do 100 grama.

Naišli smo i na podatak da troškovnik za kupnju jaja za Kaznionicu i njihov komercijalni restoran. Tijekom tekuće godine trebalo bi na jaja biti potrošeno 55.000 kuna. A plan je da se kupi 82.000 jaja, od toga 32.000 iz njihove vlastite djelatnosti.

Nastavite čitati