Povežite se s nama

U fokusu

Stričak i Čehok će u četvrtak razgovarati “o rukama” u Županijskoj skupštini

Objavljeno:

- dana

Uskoro se očekuje konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije.

Župan Stričak vodi pregovore sa strankama koje “imaju ruke” u Skupštini da bi mogao formirati većinu.

Podsjetimo, HDZ, HSLS i HSU dobili su 12 mjesta, Reformisti i Stranka hrvatskih umirovljenika 9 mjesta, SDP 7, Kandidacijska lista Ivana Čehoka 5 mjesta, a HNS, HSS braće Radić, BUZ i DKS dobili su 4 mjesta.

Ivan Čehok danas je najavio da će se sa Stričakom sastati u četvrtak, 10. lipnja.

– Ne znam o čemu Čačić govori. Mi niti smo ikad, niti ćemo ikad ucjenjivati bilo koga jer smatramo da to nije način za dogovaranje bilokakve većine. Ako HDZ pristane na ucjenu to je njihova stvar. Ni u kampanji ni sada nismo za suradnju s Čačićem. Poštivat ćemo rezultate izbora, a HDZ ima najviše vijećnika te župana. Smatram da oni koji imaju naviše vijećnika trebaju prvi napraviti korak i predložiti kako bi se formirala Županijska skupština. I u tom smislu ćemo razgovarati. Ne postavljamo nikakve uvjete već tražimo da se provede naš program koji je poduzetnički i socijalan jer na listi imamo pet vrhunskih menadžera. Tražimo da se odmah zaustave nebulozni projekti tropskoga akvarija i kupola u Županijskoj palači te da se ta sredstva preusmjere u gospodarstvo – rekao je Čehok i pojasnio da se protekle četiri godine u neka područja nije ulagalo.

U fokusu

Vesna Haluga nova zaposlenica Grada Varaždina: stiže iz Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Hia

Temeljem Sporazuma o prijemu u službu između privremene pročelnice Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije i pročelnika Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina, u ponedjeljak, 14. lipnja na radno mjesto Pomoćnice pročelnika za odnose s javnošću i protokol u Upravnom odjelu za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina raspoređena je mr.sc. Vesna Haluga.

– Nova pomoćnica pročelnika mr.sc. Vesna Haluga radit će na poslovima međunarodne suradnje, koordinacije projekata financiranih iz domaćin i EU fondova, odnosa s javnošću i promociji grada Varaždina u zemlji i inozemstvu – stoji na stranicama Grada.

Vesna Haluga nekadašnja je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Međimurske županije, a obnašala je dužnosničku poziciju generalnog konzula Republike Hrvatske u Pečuh u Mađarsku.

Po završetku mandata u diplomaciji 1. listopada 2018. godine preuzela je dužnost pročelnice Upravnog odjela za poslove župana Međimurske županije.

Nastavite čitati

U fokusu

Stričak i Bosilj poručili: Zajedno ćemo rješavati probleme

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Stričak i varaždinski  gradonačelnik Bosilj redovito će održavati sastanke, najavili su u današnjem priopćenju iz Grada Varaždina.

Prvi radni sastanak održali  su danas, a među ostalim, raspravljali su o problemu otpada.

– Razgovaralo se o aktualnim temama, suradnji na zajedničkim projektima te o opcijama rješavanja problematike oko odvoza otpada. Gradonačelnik i župan dogovorili su da će ovakve radne sastanke gradske i županijske vlasti održavati redovito te da će suradnja i kontinuirana komunikacija zasigurno polučiti dobre rezultate na korist svih stanovnika grada Varaždina i Varaždinske županije – stoji u priopćenju Grada Varaždina.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!