Povežite se s nama

U fokusu

Stričak odgovorio Reformistima: nema ih nigdje u anketama, ni u statističkoj pogrešci

Objavljeno:

- dana

Varaždinski župan Anđelko Stričak reagirao je danas na priopćenje koje su medijima uputili Reformisti. U svom odgovoru Stričak se osvrnuo na sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija, ali i na rezultate ankete.

Pritom je zaključio da su se Reformisti oglasili jer ih u anketama uopće nema.

Naknadna pamet: Čačić prvi tražio strogi lockdown, a sad Reformisti kritiziraju online nastavu

U nastavku donosimo Stričakovo priopćenje.

U četvrtak je Crobarometar predstavio rezultate mjesečnog istraživanja za kolovoz 2022. iz kojeg je vidljivo da i dalje najveću podršku birača uživa HDZ s 30,1% ispitanih. Potom slijedi SDP s podrškom 13,2 % zatim slijede MOST s 9.2%, MOŽEMO 9%, Domovinski pokret 4,0%,IDS 2.9%, FOKUS 2.5%, HSU 2.5%, HSS 1.5%, Ključ Hrvatske 1.5%.

 Kao što je vidljivo Narodne stranke-Reformisti nema nigdje.

Obzirom da ih nema nigdje, ni u statističkoj pogrešci, a ni u arheološkom sloju, morali su se oglasiti. Po običaju to su opet izveli setom laži, obmana i demagogije. Tako su poslali priopćenje da se na 63. sjednici Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održanoj u Varaždinu raspravljalo o održavanju online nastave u novoj školskoj godini.

Naime, ni jedan župan, kao ni zamjenici župana koji su prisustvovali sjednici nisu otvarali tu temu, već je kod davanja izjave predsjedniku Zajednice tj. županu Danijelu Marušiću i meni postavljeno novinarsko pitanje što mislimo o izjavi bjelovarskog gradonačelnika Darija Hrebaka da će se zbog rasta cijena energenata županije naći u financijskim poteškoćama i razmatra li se mogućnost prelaska na online nastavu.

Moja izjava je bila “Svjedoci smo porasta cijene energenata od početka ove godine, koje su između 50 do 70 posto više u odnosu na isto razdoblje lani. Mi smo još početkom ove godine, za cijelu godinu osigurali isporuku dovoljne količine energenata, a što nam donosi jesen i zima, što će biti iduće godinu, to samo dragi Bog zna. Nažalost, pred nama su jesen i zima gdje se očekuje daljnji rast cijene energenata i naravno da i mi, župani vodimo brigu o tome, posebno kada govorimo o županijskim institucijama. Zasad ono što mogu reći je da imamo dovoljno svega da osiguramo normalno funkcioniranje ustanova, naravno, ako se ne dogodi nešto neočekivano.”

U fokusu

Nevjerojatno: zaratili veterani 104. brigade HV-a, podižu tužbe jer ne znaju tko su im bili zapovjednici!?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio Vipro

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin tužila je Grad Prelog i klub Varaždinskih branitelja 1991 1995 zbog neistinitog natpisa na spomen obilježju koje je 6. prosinca 2019. godine podignuto u čast poginulom pukovniku Ivanu Sokaču.

Podsjećamo, spomen-obilježje postavljeno je na tada novouređenom trgu u Oporovcu. Tužitelj tvrdi da je I. tuženik u suradnji, te na inicijativu II. Tuženika, postavio predmetno spomen obilježje, a na kojem je pok. pukovnik Sokač neistinito naslovljen titulom zapovjednika 104. brigade ZNG Varaždin.

Udruga pripadnika 104. brigade ZNG Varaždin u tužbi obrazlaže da je pok. pukovnik Sokač u predmetnom ratnom periodu obnašao funkciju – pomoćnika zapovjednika za logistiku, dok je zapovjednik 104. brigade svo to vrijeme bio pukovnik Ivan Rukljić.

– Potonje je razvidno iz izvadaka iz službene dokumentacije Oružanih snaga RH i 104. brigade iz odnosnog razdoblja koja je priložena tužbi – piše između ostaloga u tužbi.

Trgovački sud u Varaždinu pozvao je tuženike da se do prvih dana siječnja iduće godine o svemu očituju pisanim odgovorom na tužbu.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnicima DM-a božićnica od 11.000 kuna, a lijepu svotu dobit će i radnici jedne tvrtke za prodaju keramike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Već smo dobro zakoračili u prosinac, mjesec kad se većina zaposlenika, ali i umirovljenici, raduje bonusima i božićnicama, piše Šibenski.

Usprkos krizi i neizvjesnosti što 2023. donosa, dojam je kao da se poslodavci natječu tko će više nagraditi radnike, naročito otkad je Vlada povećale limite na neoporezivi dio ovih naknada.

Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudskih resursa u dm-u nam je kazala kako će njihovih 1.857 djelatnica i djelatnika u povodu nadolazećih blagdana nagraditi za njihov trud i doprinos uspješnom poslovanju dm-a i to stimulacijom u visini prosječne mjesečne plaće svakog pojedinog djelatnika. A prosječna je plaća u dm-u veća od 11.000 kuna!

Pozamašnom božićnicom oduševila je i domaća tvrtka Fero-Term, koja se u proteklih 30 godina od male zagrebačke obiteljske tvrtke prometnula u tržišnog lidera u prodaji keramike, kupaonske i sanitarne opreme koja zapošljava 650 ljudi. Vlasnici tvrtke, obitelj Gudeljević, nagradit će sve svoje zaposlenike božićnicom od 5.000 kuna!

Trgovački lanac Lidl Hrvatska zaposlenicima je isplatio božićnicu u iznosu 2.500 kuna. Uz božićnicu, svi zaposlenici će primiti i Lidlov poklon paket te darove za djecu za Sv. Nikolu. Samo u ovoj godini Lidl je isplatio 7.500 kn dodatka na plaću kroz novčane nagrade, uskrsnicu i božićnicu, podsjetili su iz ovog trgovačkog lanca.

Isti iznos božićnice dobit će i u Kauflandu u Hrvatskoj, tvrtki koja ima preko 3.400 zaposlenika. Zanimljivo, kako su nam kazali, 2.500 kuna božićnice dobit će “svi zaposlenici na nerukovodećim pozicijama”.

Više pročitajte na Šibenskom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje