Povežite se s nama

U fokusu

Stričak: Tražimo reviziju svih tvrtki kćeri

Objavljeno:

- dana

HDZ TVRDI DA GRAD VARAŽDIN LOVI U MUTNOM

– U Gradu Varaždinu se “lovi u mutnom”. Uhljebljavanja se događaju u tvrtkama kćerima koje nemaju obvezu podnositi izvješća Gradskom vijeću. U Aquatehnici, tvrtki kćeri Varkoma, zapošljava se po SDP-ovoj liniji, a u Varkomu je HNS-ov član Vlado Vlašić za direktora izabran bez javnog natječaja. Nadzorni odbor se dvaput sastao, jer nisu bili sigurni je li njegovo imenovanje zakonito. To svi znamo, pa je pitanje zašto državne institucije ništa ne poduzimaju. Od njih ćemo zatražiti odgovore. Klub vijećnika HDZ-a zatražit će reviziju svih tvrtki kćeri – rekao je Anđelko Stričak, predsjednik županijskog HDZ-a u ponedjeljak.

Ustvrdio je da Varaždinsku županiju ne može podržati u nabavi mobitela i službenih automobila u vrijeme kada raste broj nezaposlenih. – Nabavljaju 111 mobitela, a imaju 99 zaposlenika. Jesu li prekobrojni mobiteli namijenjeni stranačkim kadrovima kako bi se lakše uhljebili? – upitao je.

potpora samo ako se skine oznaka tajnosti ugovora JPP-a

Napomenuo je da je su počele pripreme za donošenje proračunskih dokumenata za 2014. godinu, pri čemu će podršku Štromarovom prijedlogu županijskog proračuna dati samo ako se skine oznaka tajnosti s ugovora za JPP projekte. – Kad su u pitanju Bednja, Cestica i Lepoglava, gdje u vijećima većinu imaju HDZ i partneri, naša podrška proračunima ovisi o tome hoće li se (grado)načelnici odazvati pozivu na sastanak na kojem tražimo samo to da objasne koje su obveze općina, odnosno grada i koje projekte planiraju provesti. Dakle, jedino što tražimo je pošten odnos. Ako se na to ogluše, sami će biti krivi za prijevremene izbore – ustvrdio je Stričak.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Počinje isplata „božićnica“ za djecu i umirovljenike

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Danas, u petak, 3. prosinca, počinje isplata božićnica djeci i umirovljenicima u Varaždinu putem poštanskih uputnica na kućne adrese korisnika, a prema podacima Hrvatske pošte ista bi mogla trajati do Božića.

Božićnice za najmlađe, u iznosu od 150 kuna, obuhvaćaju djecu rođenu od 1. siječnja 2004. godine s prebivalištem na području Grada Varaždina. Grad Varaždin je u tu svrhu za ukupno 6.897 mališana osigurao iznos od  1.034.550,00 kuna u Proračunu. Isplate za novorođenu djecu, rođenu od 20. studenog do 31. prosinca ove godine,  vršiti će se po službenoj dužnosti te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva.

Također, počinje isplata božićnica i za umirovljenike čija ukupna mirovinska primanja ne premašuju limit od 2.500 kuna, osobe s invaliditetom koje su korisnici osobne invalidnine CZS Varaždin i osobe koje imaju status nezaposlene osobe s invaliditetom u evidenciji Regionalnog ureda HZZ Varaždin.

Grad Varaždin je u tu svrhu osigurao preko 800 tisuća kuna, a božićnicu u iznosu od 200 kuna primit će ukupno 4 tisuće korisnika.

Reklamacije za dječje i „božićnice“ za umirovljenike biti će moguće nakon isplate o čemu će svi korisnici biti pravovremeno obaviješteni.

Nastavite čitati

U fokusu

Nemojte čekati u redu: mobitelom rezervirajte termin za izradu osobne ili vozačke

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nemojte čekati u redu, već si rezervirajte mobitelom termin za izradu potrebnih dokumenta.

Putem aplikacije za mobilni pristup redomat.mup.hr građani od srijede, 1. prosinca, mogu rezervirati svoj termin za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole na Odjelu za upravne poslove Policijske uprave varaždinske na adresi Augusta Cesarca 18, Varaždin, dok u drugim policijskim postajama trenutno ova aplikacija nije moguća.

Aplikacijom, na jednostavan i brz način građani, putem svog pametnog mobitela ili računala osim zahtjeva za izradu osobne iskaznice ili vozačke dozvole, mogu rezervirati i termin za izradu putovnice, prijavu prebivališta i boravišta, te za preuzimanje dokumenata.

Mogućnost rezervacije termina zasigurno će doprinijeti smanjenju gužvi na Odjelu za upravne poslove budući da će u rezerviranom terminu građanin biti pozvan na prvi slobodan šalter. Upute za rezervaciju termina sadržane su unutar aplikacije.

Ujedno molimo građane da poštuju pravilo jedna punoljetna osoba – jedan broj, te da u slučaju spriječenosti dolaska, otkažu svoj termin kroz aplikaciju.

Također iz PU varaždinske sreću pozornost, kako se u šalter sali Odjela za upravne poslove nalazi kiosk za aktivaciju osobnih iskaznica gdje građanima službenici pomažu u aktivaciji osobnih iskaznica. Aktiviranim osobnim iskaznicama građani dalje mogu koristiti usluge sustava e-građani.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje