Povežite se s nama

U fokusu

Stričak: Varaždince najviše smeta loše održavanje javnih površina i igrališta, Gradu smo već uputili pitanja

Objavljeno:

- dana

ZASTUPNIK HDZ-a OBIŠAO MO-E

Stanovnike Varaždina iz svih mjesnih odbora najviše smeta to što se javne površine prerijetko kose, a dječja igrališta loše održavaju. Sva igrališta bi trebalo dopuniti novim igralima, a u Zbelavi i Gojancu bi prostor za dječju igru trebalo proširiti.

Istaknuo je to Anđelko Stričak, saborski zastupnik i šef županijskog HDZ-a, na konferenciji za novinare nakon što je u posljednja dva tjedna obišao sve varaždinske mjesne odbore.

– Građani su mi postavljali i pitanja vezana uz održavanje sportskih terena, pri čemu su posebno nezadovoljni sa Štukom u Ulici A.G. Matoša, onim u Hrašćici te u Črncu Biškupečkom. Smatraju da je ta igrališta nužno planski urediti – rekao je Stričak, koji je rekao da je bio iznenađen time što je čak 90 posto pitanja građana bilo vezano uz upravo uz uređenje zelenih površina, dječjih igrališta i sportskih terena.

Parkirališta, stanica, ambulanta…

Otkrio je da su se žalili na premali broj parkirnih mjesta, posebno stanovnici  4. i 6. mjesnog odbora.

– U Gojancu građani traže autobusnu stanicu, a stanovnici Donjeg Kučana ambulantu Doma zdravlja. Sva njihova pitanja, prijedloge i dvojbe smo već uputili u Grad Varaždin ili ćemo to učiniti – najavio je Stričak.

Izvor:
Foto: Facebook

U fokusu

Sanja Šprem: Premijer se hvali brojkama, a nakon šest sastanaka ponudili su nam nulu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata nezadovoljni su tijekom pregovora s Vladom o novom Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU) za zaposlenike u javnim službama, piše Jutarnji.

 Sindikati traže uvođenje 13. plaće i poboljšanje materijalnih prava, među kojima rast božićnice s 1500 na 2000 kuna, kao i rast iznosa za sistematske preglede do 1500 kuna. Po riječima predsjednice Sindikata hrvatskih učitelja Sanje Šprem, ponuda Vlade nakon šest sastanaka jednaka je nuli.

– Ako se to uopće može zvati ponudom, ona je za sindikalnu stranu neprihvatljiva. Poruka vladinih pregovarača jest da nema rasta osnovice u 2022. godini, što zapravo znači da nema rasta osnovice pune dvije godine jer je zadnji rast bio u siječnju 2021. – izjavila je Šprem.

 Dodaje kako Vladi uopće nisu u fokusu ni pojedina materijalna prava iz TKU-a. Zasad su vladini pregovarači spremni razgovarati samo o iznosu sistematskih pregleda i prijevoza, što sindikatima nije dovoljno.

– Ako se očekuje rast inflacije od 3,5 do četiri posto, ako se očekuje rast plaća u privredi, a premijer se hvali da smo ekonomski jedna od najbrže rastućih država u EU, onda ne razumijem zašto bi bilo koji zaposlenik u javnom sektoru očekivao da do rasta osnovice neće doći. Primarno težište stavili smo na rast osnovice, no u TKU-u je niz materijalnih prava. Vlada mora shvatiti da ako tvrde da država dobro stoji, tad nijednom zaposleniku nije prihvatljiva velika nula. Tražimo odgovornost Vlade kojoj bi trebao biti cilj motivirati zaposlenike da ostanu u Hrvatskoj – poručila je Šprem, uz zaključak kako ovakva ponuda Vlade “utječe na želudac”, a ujedno je i poruka da najveći poslodavac ne cijeni svoje zaposlenike.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

U fokusu

Ponovno porasle cijene goriva: od ponoći plaćamo najskuplji benzin dosad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Od ponoći je ponovno poskupjelo gorivo, i to najviše benzin, čija je cijena sada viša nego što je ikad bila u Hrvatskoj, pišu cijenegoriva.info.

Naime, benzin je poskupio za čak 24 lipe pa je tako najniža cijena Eurosupera 95 na nekim benzinskim postajama 11,37 kuna, a na nekima doseže čak 11,57 kuna.

Cijena dizela porasla je za 21 lipu, a cijena autoplina viša je za tri lipe.

Podsjetimo, prije toga je najviša cijena benzina bila 11,35 kuna, i to u listopadu prije Vladinog zamrzavanja cijena goriva.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje