Povežite se s nama

Crna kronika

Štrik zaručnici oko vrata zbog ljubomore

Objavljeno:

- dana

TREĆI PUT SUĐENJE ZA POKUŠAJ UBOJSTVA

Treći put sudi se Željku Bešteku, nezaposlenom dimnjačaru iz Križevaca i razvedenom ocu troje djece jer je u svibnju 2009. pokušao ubiti zaručnicu Marinu Vranić. Vrhovni sud Republike Hrvatske dva puta je ukinuo presudu i vratio postupak na Županijski sud u Varaždinu.

Prvi put to se dogodilo zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, a drugi put zbog nepravilnosti sudskog vijeća. U oba slučaja optuženi Beštek umjesto pokušaja ubojstva osuđen je za nanošenje lake tjelesne ozljede i dva puta izrečena mu je kazna zatvora od 6 mjeseci uvjetno. No nije poznato da li će se i treći put na isti način “izvući” od optužbe za pokušaj ubojstva s odustankom.

Svjedočenje 2011.:  štrik sam maknuo kad je priznala da me varala

Optužba ne odustaje od terećenja za to djelo. Beštek se tereti da je 19. svibnja oko 8 sati ujutro svojoj zaručnici Marini Vranić omotao štrik oko vrata i zatezao je. Kako je još na suđenju 2011. izjavio, do događaja je došlo jer je sumnjao da je zaručnica bila s drugima u ljubavnoj vezi. – Kada sam o tome htio s njom razgovarati, zaključala se u dnevni boravak. Uzeo sam kliješta i otvorio vrata. U namjeri da je zastrašim, stavio sam joj štrik oko vrata. U desnoj ruci držao sam oba kraja iza njezine glave. Marina je u jednom trenutku ustala te je pala s kauča na pod, dok sam ja i dalje držao štrik, ali ga nisam zatezao. To je trajalo jedno duže vrijeme jer sam inzistirao da govori o svojem ponašanju. Štrik sam maknuo kada je priznala odnose s drugima te zamolila da je pustim jer treba mokriti uslijed straha – rekao je tada Beštek.
Vranić je 2011. svjedočila drugačije. – Ležala sam u krevetu kada mi je stavio štrik oko vrata i počeo ga je stezati zbog čega sam pala na pod. Vukao me jedan metar. Pokušala sam se obraniti tako što sam rukama htjela odmaknuti štrik s prednje strane vrata, ali to nisam uspjela učiniti. Vikala sam u pomoć – rekla je. Suđenje se nastavlja u prosincu.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Izbio je požar na kući u Mađarevu, uzrok je kvar na kablu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Novi Marof/Facebook

Jučer, 2. prosinca, oko 10 sati u Mađarevu, izbio je požar na kući u vlasništvu žene starosti 60 godina.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Novi Marof, koji su ugasili požar, javila je PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo na krovnoj konstrukciji uslijed kvara na električnom visećem kablu, nakon čega se požar proširio na gorive dijelove krovne konstrukcije.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Opasnim pretjecanjem izazvao prometnu nesreću pa zbrisao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U četvrtak, 2. prosinca, oko 13.25 na cesti između Štrukovca i Žiškovca došlo je do prometne nesreće u kojoj je nepoznati vozač osobnog automobila u desnom zavoju započeo pretjecanje osobnog automobila koji se kretao ispred njega, bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, javlja PU međimurska.

Zbog toga je doveo u neposrednu opasnost 25-godišnjakinju koja je upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera. Kako bi izbjegla direktan sudar s automobilom koji je obavljao pretjecanje, skrenula je udesno i vozilom sišla izvan kolnika, gdje je udarila u cestovni jarak te se ponovo vozilom vratila na kolnik.

Ozlijeđena je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje