Povežite se s nama

U fokusu

Štromar: Da je po Stričaku i HDZ-u srednjoškolci ne bi imali sufinanciranje prijevoza

Objavljeno:

- dana

ŠTROMAR “ODUŠEVLJEN” ČESTITKAMA

– Predsjednik HDZ-a Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je još jednom potkrijepio činjenicu da su on i njegova stranka sve samo ne vjerodostojni – reagirao je varaždinski župan Predrag Štromar ubrzo nakon današnje konferencije za novinare županijskog HDZ-a.

Štromar se zahvalio Stričaku na rođendanskim čestitkama, no nije mu ostao dužan.

– Čestitam i ja njemu što uz sve što (ni)je napravio za Varaždinsku županiju ima obraza prigovarati i javno istupati na ovakav način. Da je po željama i nastojanjima Stričaka i HDZ-a, srednjoškolci sad ne bi imali sufinanciranje prijevoza. Da su se obistinile želje i nastojanja Stričaka i HDZ-a, sad ni umirovljenici ne bi imali jeftiniji prijevoz, a koliko se sjećam, Stričak nije napravio apsolutno ništa ni za to da učenici imaju besplatne udžbenike. Da je onako kako bi htjeli Stričak i HDZ, sad ne bi imali ni škole, ni dvorane. Stričak je, podsjetimo, glasao u Saboru za sve odluke na štetu Varaždinske županije, uključujući i za to da se u državnom proračunu izostave sredstva za naše škole. Na isti način postupili su i ostali saborski zastupnici iz njegove stranke – reagirao je Štromar. 

Naveo je kako ga Stričakovi “napadi” u svrhu predizborne kampanje ne čude.

– To je uobičajena retorika HDZ-a. Kad nemaju argumenata, a ni bilo kakvih dobrih rezultata iza sebe, onda kritiziraju i vrijeđaju. Stričaka pak molim ubuduće da manje misli na sebe, a više na građane Varaždinske županije i da se ubuduće u Saboru zauzima za dobrobit ovog kraja – poručio je Štromar.

Izvor:
Foto: Arhiva/Ivan Agnezović

U fokusu

Varaždinska policija: Dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ispred trgovačkih centara u Varaždinu varaždinska policija u subotu, 24. srpnja, dijelila preventivne letke i upozoravala roditelje na oprez da ne ostavljaju djecu bez nadzora u vozilima.

Zbog nedavnog događaja koji se dogodio, kojom prilikom je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar je izradilo jedan preventivni letak.

– Letak sadrži preporuke stručnjaka, a navodi se i kaznena odgovornost roditelja. Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice – ističe varaždinska policija.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su zbog najavljenih visokih temperatura i sprječavanja neželjenih događaja ispred trgovačkih centara na području grada Varaždina u subotu od 9 do 13 sati organizirali i proveli preventivnu akciju koja ima za cilj informiranje i senzibiliziranja roditelja o posljedicama ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu te promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece.

Kao važno i apsolutno pravilo u zaštiti zdravlja i života naše djece glasi; „dijete se ne smije ostavljati u vozilu niti pri umjerenim temperaturama niti samo nekoliko minuta uz otvorena vrata ili prozore“.

Također veliki broj građana u vozilu prevozi i kućne ljubimce te je potrebno računa voditi i o njima jer o dogovornom ponašanju ovisi i njihov život.

Nastavite čitati

U fokusu

Najčešći prekršaj varaždinskih biciklista je vožnja preko pješačkog prijelaza

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Policijske uprave varaždinske u četvrtak, 22. srpnja, provedena je operativna akcija „Pješaci i biciklisti“.

Za vrijeme akcije varaždinska policija utvrdila je ukupno 66 prekršaja, od kojih 59 prekršaja ciljanih skupina sudionika i 7 ostalih prekršaja.

– Najviše prekršaja počinili su biciklisti vožnjom preko pješačkih prijelaza, nekorištenjem reflektirajućih prsluka i svjetala za vrijeme vožnje noću, vožnjom suprotno postavljenom prometnom znaku te pješaci nepropisnim kretanjem kolnikom i prelaskom ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Također utvrđeni su i prekršaji nepropuštanja pješaka na pješačkim prijelazima od strane vozača – ističe varaždinska policija.

Svi pješaci i biciklisti zatečeni u prometu za vrijeme noći i uvjeta smanjene vidljivosti koji nisu koristili reflektirajući prsluk ili slične reflektirajuće oznake, od strane policijskih službenika darivani su reflektirajućim prslukom, te nakon što su iste obukli na sebe, mogli su dalje nastaviti sudjelovati u prometu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se jedna prometna nesreća u kojoj je maloljetni vozač bicikla ozlijeđen.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!