Povežite se s nama

U fokusu

Štromar: Vrdoljak je ravnomjerno raspoređivao sredstva, to su mi potvrdili i HDZ-ovi načelnici

Objavljeno:

- dana

HNS-ovci u ZELENDVORU

– Jedina ideologija kojom je HNS vođen je ona vezana za rezultate i strategije razvoja, dok neke druge opcije i dalje ustraju na ustašama, partizanima i domobranima. Naša ideologija nikad nisu bili partizani i ustaše, naša ideologija su rezultati – rekao je predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Zelendvoru, gdje se održavaju već tradicionalni sportski susreti u organizaciji Mladih HNS-a Varaždinske županije.

Istaknuo je da nakon 11. rujna cijela Hrvatska mora imati takvu šansu kao što ima sjever Hrvatske. – Ovdje je jako puno napravljeno, ovdje je zaposlenosti daleko veća, a nezaposlenost u nekim dijelovima čak ispod europskog prosjeka. Prioritet je u sljedećem periodu raditi na povećanju plaća – naveo je.

Potpredsjednik HNS-a Predrag Štromar se osvrnuo i na prozivke ministra gospodarstva Tomislava Panenića, koji je najavio kaznene prijave protiv predsjednika HNS-a Vrdoljaka, i to zbog dodjele bespovratnih sredstava.

Panenić je, naime, napomenuo da je većina potpora otišla u samo tri županije, i to Varaždinsku, Međimursku i Osječko-baranjsku županiju.

– Ministar Panenić nas optužuje da smo ukrali stiropor koji smo koristili u realizaciji projekata energetske učinkovitosti. No, svaki kvadratni milimetar stiropora koji smo koristili mi imamo i dokumentirano. Naši računi za stiropor su točni, dok ministrovi nisu. Isto tako, kad je ministar gospodarstva bio Ivan Vrdoljak, onda su sredstva bila ravnomjerno raspoređena, a to su mi jučer potvrdili, primjerice, HDZ-ov načelnik Gornjeg Kneginca i HDZ-ov gradonačelnik Novog Marofa. Sad, kad smo imali Vladu Domoljubne koalicije, sredstva iz, primjerice Ministarstva regionalnog razvoja, su u Varaždinskoj županiji dobivale samo HDZ-ove općine, a ti su podaci javno dostupni – rekao je Štromar.

Zamolio je Panenića da ne pokreće kaznene prijave protiv onih koji su radili pošteno i trasparentno, nego protiv onih koji nisu radili pošteno i trasparentno.

Izvor:
Foto: hns

U fokusu

Pacijent sa slomljenim rebrom u OB Varaždin čekao nalaz dva i pol sata, evo što kažu iz Bolnice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stara kirurgija OB Varaždin, ravnateljstvo

U redakciju Regionalnog tjednika javila nam se čitateljica koja se požalila na dugo čekanje njezinog oca sa slomljenim rebrom na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (kirurgija) Opće bolnice Varaždin u vrijeme kada tamo nije bilo drugih pacijenata.

Naime, kako kaže, njezin otac je u četvrtak, 20. siječnja, u večernjim satima pao i slomio rebro te je primljen na Hitnu u Varaždinu, a nakon RTG-a je čekao gotovo dva i pol sata na daljnju obradu.

– Učinjen mu je RTG i oko 19 sati mu je rečeno da će liječnik/liječnica doći za 10 minuta za daljnju obradu, no on je u zgradi OHBP-a – kirurgije sjedio u čekaoni i liječnika/liječnicu čekao gotovo dva i pol sata, odnosno do 21:30, kada mu je izvađena krv i tada su pregledane slike. Jedva je disao – rekla je čitateljica te dodala da do tog vremena u bolničkim prostorijama nije bilo nikoga od medicinskog osoblja ni drugih pacijenata, a poslala nam je i video iz kojeg je to vidljivo.

Kako bismo doznali o čemu je riječ, odnosno koji je razlog dugom čekanju unatoč činjenici da tamo nije bilo drugih pacijenata, poslali smo upit varaždinskoj Bolnici.

Odgovor ravnatelja Damira Poljaka donosimo u cijelosti:

„Dana 20. siječnja 2022. godine u 19:11 sati pacijent je zaprimljen u OHBP-kirurgija Opće bolnice Varaždin. Pregledan je, procijenjena je razina hitnosti te je po pregledu upućen na radiološku obradu (snimke prsnog koša i rebara). Nalaz očitanih slika stigao je u 21:32 sati. Temeljem nalaza RTG snimki indicirana je dodatna radiološka obrada (UZV) abdomena kao i dodatna laboratorijska  dijagnostika. Po pristizanju nalaza pacijent je otpušten na kućno liječenje u 22:18 sati.

Svjesni smo da se to pacijentu ili obitelji doima kao dugo čekanje, no isto tako moramo biti svjesni da je u ta tri sata učinjen pregled liječnika,  RTG snimke, UZV trbuha kao i laboratorij. Važno je napomenuti da dežurni liječnici radiologije Opće bolnice Varaždin osim hitne kirurške ambulante rješavaju dijagnostičke upite sa svih drugih hitnih radilišta Opće bolnice Varaždin te se stoga može desiti čekanje na tražene nalaze. Laboratorijske pretrage kao takve zahtijevaju vrijeme za obradu nalaza koje je uvjetovano tehnološkim parametrima. Radimo na optimiziranju sustava te se trudimo ubrzati obradu pacijenata u hitnim službama, no kraća čekanja mogu se desiti kao što se dešavaju i u svim hitnim službama u svijetu. 

S poštovanjem,

ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak, mag. soc. geront.“

Nastavite čitati

U fokusu

Iznenada preminuo generalni direktor čakovečkoga Ferro-Preisa Marijan Nöthig (49), rodom iz Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ferro-Preis

Iz čakovečkog Ferro-Preisa javili su da nas je u 50. godini života iznenada napustio generalni direktor te tvrtke.

– S neopisivom tugom i nevjericom javljamo da je prije dva dana iznenada preminuo naš generalni direktor Marijan Nöthig, u dobi od samo 49 godina.

Nedostajat će nam njegova predanost i strast prema poslu, energija i njegov optimizam.

Naše misli sada su uz njegovu tugujuću obitelj, za koju je živio svim svojim srcem.

Počivao u miru – stoji na službenoj Facebook stranici tvrtke.

Marijan Nöthig rođen je u Varaždinu 1972. godine. Diplomirao je na FER-u u Zagrebu. Obnašao je više rukovodećih funkcija u raznim tvrtkama. U Ferro-Preisu je bio od 2011. godine, a generalnim direktorom tvrtke postao 2019. godine. Tvrtka je jedna od najvećih ljevaonica na našim prostorima.

Posljednji ispraćaj održat će se na varaždinskom groblju u srijedu, 26. siječnja u 14 sati.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje