Povežite se s nama

U fokusu

Štromara pogodilo što je Nadica Dreven Budinski ustvrdila da je dr. Zember smijenjena i zato jer je žena

Objavljeno:

- dana

OGLASIO SE PREDRAG ŠTROMAR

– Predsjednica Zajednice žena HDZ-a Katarina Zrinski Nadica Dreven Budinski ili je loše informirana ili je loše instruirana – reagirao je varaždinski župan Predrag Štromar novim priopćenjem vezanim uz njezin nedavni istup zbog smjene ravnateljice bolnice dr. Sanje Zember, te slučaj Kišić – Bajsić.

–  Prvo, ravnateljicu dr. Zember je smijenilo Upravno vijeće zbog propusta u vođenju bolnice. Uostalom, jučer je imenovana v.d. zamjenica ravnatelja Jasminka Begić i to upravo kako bi se uz njenu pravnu pomoć riješili problemi koji se vuku još od vremena kad je bolnica bila u sanaciji. Prije toga imenovan je v.d. ravnatelj dr. Kudelić, iznimno stručna osoba za koju vjerujem da će dati sve od sebe za OB Varaždin, a prije svega za pacijente – oglasio je Štromar.

HNS ima saborske zastupnice, a HDZ?

No,navode članica Zajednice žena Katarina Zrinski, da je sad već bivša ravnateljica Bolnice zasigurno zasmetala svima koji se nisu mogli nositi s time što je žena, što je mislila svojom glavom i na taj način se pokušala oduprijeti i suprotstaviti lokalnim političarima kojima je uvrijedila njihov vlastiti ego, očito su jako pogodile varaždinskog župana.

>>Zajednica žena Katarina Zrinski poziva Pomahač da se konačno oglasi o spornom slučaju Kišić – Bajsić

– Tvrdnje da se nekog smjenjuje zato što je žena bile bi smiješne da nisu tužne. Garantiram da toga neće biti u Varaždinskoj županiji dok sam ja župan.  Primjera radi,  u Varaždinskoj županiji od ukupno osam pročelnika pet je žena, a u saborskim klupama od ukupno devet HNS-ovih zastupnika i zastupnica, šest je žena. Suprotno tome, u Saboru nema ni jedne HDZ-ove saborske zastupnice iz cijele III. Izborne jedinice. Zazirem od bilo kakvog oblika diskriminacije, bilo spolne, na nacionalnoj osnovi ili neke druge  – poručio je u priopćenju.

Što se tiče novih članova Školskog odbora Srednje škole Ludbreg ponovio je ono što su iz Varaždinske županije već poručili: da će novoimenovani članovi, Dražen Košćak, Janja Banić i Katica Kalogjera svojim dugogodišnjim radnim iskustvom dati svoj doprinos u poboljšanju rada Srednje škole Ludbreg.

– Što se tiče slučaja vezanog uz maloljetnu osobu, apeliram da se ime maloljetnika više ne spominje u javnosti. Na to je apelirala i Pravobraniteljica za djecu – poručio je Štromar.

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/ARHIVA RT

U fokusu

Bosilj o smeću i Batiniću: Ne potpirujte niske strasti

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj također je reagirao na vijest da je Ivkom kažnjen jer ne želi primiti na svom odlgalištu smeće iz Varaždina.

Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Podsjetimo, Bosilj je Batinića već ranije zbog ovog problema nazivao lokalnim šerifom.

– Javnosti je poznato kako je namjerno stvoren problem odlaganja otpada od strane bivšeg gradonačelnika problem koji smo zatekli i koji je eskalirao odmah po preuzimanju upravljanja Gradom. Uvidom u zakonsku regulativu i nakon konzultacija s pravnicima bilo je očito da Jerovec mora preuzeti otpad. Nažalost, gradonačelnik Batinić se, sakupljajući političke poene, oglušio na sve naše pokušaje da se dogovorom riješi odlaganje 700 t otpada koji od grada Varaždina i 14 drugih jedinica lokalne samouprave prikuplja Čistoća. Izražavam žaljenje što je došlo do penalizacije Ivkoma i njihovog direktora, ali odgovornost za to snosi isključivo gradonačelnika Batinić koji je javno pozivao na nepoštovanje zakona i drugih pozitivnih propisa kojima je ovo područje regulirano. Nema govora ni o kakvim političkim i inim pritiscima. Zakoni i propisi se moraju poštivati, tako i u ovom slučaju. Drago mi je da pravna država funkcionira, a samovolja i politikanstvo nikako ne smiju biti opcija jer će u konačnici upravo građani koje se iskorištava i kojima se manipulira platiti izrečene kazne. Ne stoje niti optužbe da građani trpe štetu zbog pada cijene zemljišta, jer se kao i u svim drugim jedinicama lokalne samouprave plaća ekološka renta te gradonačelnik ima sredstava da obešteti građane.
Pozivam sve da poštuju odluke nadležnih državnih tijela, odnosno inspekcija te očekujem da će ubrzo, bez ikakvih tenzija krenuti i prvi kamioni prema Jerovcu. Kako bi gradonačelnik Batinić reagirao da mi, kada bude gotova, zatvorimo kompostanu u koju se u okviru aglomeracije bude primao mulj iz pročistača u široj regiji? Ili što učiniti kad će za par godina biti zatvoren Jerovec? Sav otpad iz 4 županije SZ Hrvatske tada će ići u Piškornicu, a otpad će se pretovarivati u Poljani. Zar bi onda Varaždin, po toj logici, trebao zatvoriti pretovarnu stanicu za otpad s ivanečkog područja? Kako bi to objasnio građanima? – zaključio je gradonačelnik Bosilj i pozvao političare da postanu odgovorni, poštuju zakone i prestanu sakupljati jeftine političke poene potpirujući niske strasti.

Nastavite čitati

U fokusu

Župan Stričak: “Žalosti me da je Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski župan Anđelko Stričak osvrnuo se kratkom izjavom na problematiku zbrinjavanja miješanog komunalnog otpada u Varaždinu te još 14 gradova i općina. Podsjećamo, ivanečka komunalna tvrtka Ivkom d.d. ne želi ga deponirati na odlagalištu u Jerovcu.

>> Ivkom kažnjen zbog varaždinskog smeća, no Batinić odbija podići rampu u Jerovcu!

Stričak ističe da ga žalosti ovakav scenarij s kažnjavanjem bilo koje komunalne tvrtke s područja Varaždinske županije.

– S obzirom na to da smo, nažalost, godinama svjedoci prijava, sudskih sporova, ali ne i rješavanja slučaja „varaždinskog smeća“, smatrao sam da smo svi nešto naučili iz tog iskustva te da smo kao političari dovoljno zreli da sjednemo za stol i zajednički nađemo najbolje rješenje. Osobno sam uvijek i svugdje za dijalog i suradnju, a ne za prijave i prijetnje koje nam sigurno neće omogućiti da nađemo sustavno i cjelovito rješenje kakvo jedino i trebamo. Varaždinska županija nema nadležnost nad inspekcijom zaštite okoliša, dok je prema zakonskim odredbama, gospodarenje komunalnim otpadom u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, odnosno gradova i općina – podsjeća Anđelko Stričak.

I dodaje:

– Podržat ću sva nastojanja, svaki sastanak i razgovor koji može doprinijeti rješavanju problematike preuzimanja miješanog komunalnog otpada s područja grada Varaždina i 14 okolnih gradova i općina na najprihvatljiviji mogući način – zaključio je varaždinski župan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!